سه‌شنبه 17 مهر 1403

برداشت گل محمدی از گلستان‌های خنداب آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برداشت گل محمدی از گلستان‌های خنداب آغاز شد

اراک - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب گفت: برداشت گل محمدی در سطح 100 هکتار اراضی زیر کشت این محصول در خنداب آغاز شد.

«رضاحسین اسماعیلی» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: پیش‌بینی می‌شود 30 تن گل محمدی از سطح زیر کشت این محصول در شهرستان خنداب برداشت شود.

وی، عمر باغات گل محمدی شهرستان خنداب را 2 تا سه ساله عنوان کرد و ادامه داد: اوج گل‌دهی این گیاه درچهار تا پنج سالگی است و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 400 کیلوگرم گل محمدی از هر هکتار سطح زیر کشت آن برداشت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب گفت: نبود بازار و صنایع تبدیلی گل محمدی در شهرستان خنداب از جمله مهمترین مشکلات کشاورزان این شهرستان است وراه‌اندازی این صنایع علاوه بر تاثیر مثبت بر بازار فروش، در اشتغال زایی و افزایش درآمد اقتصادی برای کشاورزان شهرستان نیز نقش حیاتی دارد.

اسماعیلی از خسارت 10 تا 15 درصدی سرمازدگی و تگرگ در محصولات باغی شهرستان خنداب خبرداد و گفت: 6 هزار و 500 هکتار باغ انگور و 6 هزار و 500 هکتار باغات میوه‌های دانه‌دار در این شهرستان وجود دارد که چهار مرحله سرمازدگی و بارش تگرگ 320 میلیارد ریال خسارت به این باغات وارد کرد.

وی ادامه داد: بارندگی مناسب امسال شهرستان خنداب موجب جوانه‌زدن جانبی درختان باغات شد که خسارت‌های وارده به محصولات باغی را تا حدودی جبران کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنداب داربستی کردن باغات انگور را از برنامه‌های اولویت‌دار جهاد کشاورزی این شهرستان عنوان کرد و گفت: 80 هکتار متقاضی داربستی کردن باغات این شهرستان برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

اسماعیلی یادآور شد: 10 هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان خنداب زیر کشت گندم آبی و دیم و سه هزار هکتار زیر کشت جو قرار داشته و پیش بینی می شود 20 هزار تن محصول گندم و 12 هزار تن جو امسال از سطح این اراضی برداشت شود.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود 12 هزار و 500 تن محصول گندم امسال به‌صورت تضمینی از کشاورزان شهرستان خنداب خریداری و در سیلوهای این شهرستان ذخیره ازی شود.

خنداب از شهرستان‌های 12گانه استان مرکزی است که سال 1386 از بخش به شهرستان ارتقا یافت.

*س_برچسب‌ها_س*