بررسی راهکارهای تحولی برای جهش در حدنگاری در دستگاه قضا
موضوع «سنددار شدن اراضی زراعی» در قرارگاه پیگیری تدابیر و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در قوه قضاییه بررسی شد.
موضوع «سنددار شدن اراضی زراعی» در قرارگاه پیگیری تدابیر و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در قوه قضاییه بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین جلسه قرارگاه پیگیری تدابیر و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه و برخی مسئولان عالی قضائی برگزار شد.
در این جلسه موضوع حدنگاری اراضی ملی و منابع طبیعی و سنددار شدن اراضی زراعی و کشاورزی با حضور رئیس سازمان اسناد و املاک کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در ابتدای جلسه حجتالاسلام و المسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: امیدواریم این ایام بر تمامی مؤمنین و مومنات مبارک باشد.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به پنجمین فرمان معظم له دهمین جلسه قرارگاه پیگیری تدابیر و سیاستهای ابلاغی معظمله را با موضوع سنددار شدن اراضی کشاورزی آغاز کرد.
در ادامه حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به آخرین وضعیت حدنگاری بیان کرد: مساحت کل کشور 164 میلیون هکتار است که 137 میلیون هکتار معادل 80 درصد عرصههای ملی هستند.
وی گفت: ظرف یکسال در قرارگاههای شهید سلیمانی در تمام استانها 132 میلیون هکتار از عرصههای ملی تثبیت و منتج به صدور سند شد که در حال حاضر 98 درصد از عرصههای ملی صاحب سند هستند و 2 درصد باقیمانده مربوط به پروندههایی است که در دستگاه قضائی مطرح هستند.
وی افزود: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته در پی آن هستیم که تا پایان سال 100 درصد از عرصههای ملی معادل 80 درصد اراضی کل کشور تثبیت و منجر به صدور سند شود.
سایر اعضای حاضر در جلسه نیز در خصوص موضوع حدنگاری و سنددار شدن اراضی کشاورزی به بحث و تبادل نظر پرداختند و در نهایت در چهار محور نحوه اصلاح رویههای موجود، ایجاد شعب ویژه یا تعیین قاضی ویژه، استفاده از ساختارهای شورای حفظ حقوق بیت المال و پیگیری طرحها و لوایح موجود تصمیم گیری شد.