سه‌شنبه 17 مهر 1403

بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت + فیلم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت + فیلم

در این هفته کاری شاخص کل بورس با کاهش 1.37 درصدی در ارتفاع 1 میلیون و 946 هزار واحدی ایستاد.

در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش 2.49 درصدی در پله 667 هزار و 839 واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 1.78 درصدی در تراز 24 هزار و 968 واحدی ایستاد و در نهایت این هفته هر سه شاخص روندی منفی را طی کردند. آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت منسوجات با افزایش 1.44 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت استخراج نفت به جز کشف با افزایش0.24 درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت سایر معادن نیز با کاهش 13.53 درصدی بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد. او می‌گوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری 16 هزار و 35 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 3 هزار و417 میلیارد تومان، یکشنبه 3 هزار و 145 میلیارد تومان، دوشنبه 3 هزار و 183 میلیارد تومان، سه شنبه 3 هزار و 166 میلیارد تومان و چهارشنبه 3 هزار و 124 میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد. خروج 2 هزار و 151 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام به گفته او، در این هفته کاری بازار هر پنج روز خروج نقدینگی افراد حقیقی را شاهد بود به طوری که شنبه 553 میلیارد تومان، یکشنبه 426 میلیارد تومان، دوشنبه 314 میلیارد تومان، سه شنبه 701 میلیارد تومان و چهارشنبه 157 میلیارد تومان خروج نقدینگی ثبت شد و در نهایت در این هفته کاری 2 هزار و 151 میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد. آسایش می‌گوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 19 میلیون و 900 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها 22 میلیون و 500 هزار تومان بوده است. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص عملکرد صندوق‌های با درآمد ثابت هم گفت: این صندوق‌ها چهار روز کاری را شاهد ورود نقدینگی بودند و در نهایت 812 میلیارد تومان نقدینگی به این صندوق‌ها تزریق شد.

در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه رباب وفایی گفت: این هفته نیز شاهد افت قیمت اکثر نماد‌های بورسی بودیم، آن هم در حالی که خبری از کوچکترین اتفاق بد بنیادی در روند تولید فروش اکثر شرکت‌ها نیست برعکس شاهد گزارشات ماهانه خوب، برنامه‌های مرتبط با افزایش سرمایه و.. هستیم. با کوچکترین رنج در سهام شاهد هیجان منفی در فروش و ترس از ریزش بیشتر بودیم. او افزود: همه چیز روی تابلو‌های معاملاتی در طول هفته ناامید کننده بود، از ارزش معاملات تا حتی سفارشات حمایتی بازارساز و فقط شاهد نوسانات ناچیز بودیم. نبود فروشنده قوی در بازار نکته مثبتی است اثر این را آخرین روز کاری که با چند رنج مثبت در بازار شاهد خرید‌های قوی و خوبی بودیم به وضوح می‌توان درک کرد.

تلاش بازارساز‌ها برای برگشت اعتماد به بازار سرمایه

وفایی می‌گوید: تلاش بازارساز‌ها برای برگشت اعتماد و ثبات به بازار با اخبار و تلاش‌هایی که بر روی تابلو دارد انجام می‌شود مشهود است. امروز تحرکاتی در بازار اتفاق افتاد که خوشبختانه سهم‌های شاخص هم وزنی به آن واکنش مثبت نشان دادند. به نظر می‌رسد تحت تاثیر سه خبر مربوط به نرخ گاز، دلار پتروشیمی و پالایشگاهی و وضعیت صنعت بود و اخبار و شایعاتی در بازار چرخید که ممکن است این گره‌ها باز شود. کارشناس بازار سرمایه افزود: امیدواریم این روند ادامه پیدا کند تا کم کم کف سهم‌ها تثبیت و ترس بی دلیل بازار ریخته شود و بازگشت تعادل و رشد قیمت‌ها را پیش رو داشته باشیم.

او می‌گوید: بالاترین ارزش معاملات خرد در سال 1402 مربوط به 16 اردیبهشت 25279 میلیارد تومان و پایین‌ترین ارزش معاملات خرد در سال 1402 مربوط به 25 مرداد 3464 میلیارد تومان رقم خورد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس