بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش 0.73 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 170 هزار واحدی ایستاد.
هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هموزن با افزایش 0.85 درصدی در پله 763 هزار و 211 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با افزایش 0.31 درصدی در تراز 26 هزار و 275 واحدی ایستاد.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت وسایل ارتباطی با افزایش 13.66 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت مخابرات جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت سایر معادن هم با افت 8.34 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری 21 هزار و 61 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 4 هزار و 70 میلیاردتومان، یکشنبه 3 هزار و 926 میلیارد تومان، دوشنبه 4 هزار و 156 میلیارد تومان، سه شنبه 4 هزار و 309دمیلیارد تومان و چهارشنبه 4 هزار و 600 میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
خروج 400 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
آسایش بیان کرد: در این هفته کاری بازار سرمایه یک روز شاهد ورود و چهار روز خروج نقدینگی حقیقیها بود به طوری که شنبه، یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه به ترتیب 223، 42، 44 و 156 میلیارد تومان پول حقیقیها از بازار خارج و تنها روز چهارشنبه 65 میلیارد تومان نقدینگی به بازار ترزیق شد تا در نهایت این هفته بازار خروج نقدینگی 400 میلیارد تومانی را شاهد باشد.
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 23 میلیون و 800 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 22 میلیون و 900 هزار تومان بوده است.
اخبار خودرویی محرکی برای بازار سهام
در ادامه رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در طول این هفته بورس کماکان با رکود به کارش ادامه داد و تنها شاهد نوسان جزئی منفی و مثبت بودیم و بجز نمادهای پروژهای و تک نمادهای بنیادی خبر خاصی در بازار نبود.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: هر معامله گر به دنبال فرصتها در بازار است و بازده این نوع نمادها وسوسه کننده است. اما باید از نمادهای رشد کرده که حجم بالایی تجربه میکنند اجتناب کرد، گاه وسوسه سود کوتاه مدت می تواند منجربه زیانهای جبران ناپذیر گردد.
او افزود: هرچقدر در طول هفته تلخ و سرد و بی رمق پیش رفتیم، در آخرین روزکاری هفته اوضاع بهتر بود و اخبارخودرویی و دلار باعث بهبود وضعیت بازار و جریان ورودی پول شد بیشترین ارزش معاملات خرد همراه با ورود پول حقیقی ثبت گردید. هفته بعد با آغاز گزارشهای میاندورهای بازار بهتری را شاهد خواهیم بود. بخاطر داشته باشیم پول ورودی بیرون به نقدینگی اعتقاد دارد و زیاد پیگیر رکودهای کوتاه مدتی نیست. خبرهایی از تعدیل مثبت در سهام صنعت پالایش بابت برگشت ذخایر به گوش رسید.
وفایی گفت: روز سه شنبه با معامله نزدیک به 70 کیلوگرم شمش طلا در بورس کالا به ارزش بیش از 237 میلیارد تومان، رکورد معاملات این دارایی از زمان راه اندازی شکسته شد. خروج سنگین پولهای حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت در طول این هفته خود را در صندوقهای طلا و بورس کالا نشان داد که نوعی واکنش به انتظارات تورمی است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس