بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با کاهش 0.93 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 78 هزار واحدی ایستاد.
هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس 0.93 درصد کاهش یافت و در ارتفاع 2 میلیون و 78 هزار واحدی و شاخص کل هموزن با کاهش 0.93 درصدی در پله 727 هزار و 628 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 2.16 واحدی در ارتفاع 24 هزار و 869 واحدی ایستاد تا هر سه شاخص روند منفی را در این هفته شاهد باشند.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت منسوجات با افزایش 13.91 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت استخراج انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت محصولات چرمی با افت 8.86 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری 14 هزار و 635 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 3 هزار و 262 میلیارد تومان، دوشنبه 3 هزار و 901 میلیارد تومان، سه شنبه 3 هزار و 334 میلیارد تومان و چهارشنبه 4 هزار و 138 میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
خروج 770 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
آسایش بیان کرد: در این هفته کاری، بازار سرمایه در چهار روز کاری یعنی شنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه به ترتیب 35، 298، 226 و 211 میلیارد تومان شاهد خروج پول حقیقیها بود و در مجموع این هفته کاری بازار سرمایه شاهد خروج نقدینگی 770 میلیارد تومانی حقیقیها بود.
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 22 میلیون و 400 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 22 میلیون و 800 هزار تومان بوده است.
تداوم بلاتکلیفی مفروضات مهم برای بازار سهام
در ادامه هم رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با اخبار حوالی بازار سهام گفت: هفتهای بسیار خسته و ناامید کننده را پشت سر گذاشتیم. حرف خاصی دیگر برای گفتن وجود ندارد، جز صبر کردن! تکلیف مفروضات مهم بازار سرمایه نظیر نرخ دلار نیما و نرخ خوراک پتروشیمیها مشخص نیست. هربار شاهد دستکاری و قوانین شبانهای بودیم که ریسک ناگهانی را به بازار تحمیل کردند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: انتشار گواهی 30 درصدی داستان دیگری بود که گویی ضربه آخر به پیکر بی جان بازار زده شود. ارزش دلاری بازار بورس ایران برمبنای دلار نیما به 210 و بر مبنای دلار آزاد به 150 میلیارد دلار رسید.
او میگوید: گروه زراعت و دامپروری که رشد درآمد و حاشیه سود مناسب دارند این هفته مورد توجه بازار بود. ارزش معاملات کاهش محسوس در یکی دو هفته اخیر داشت، تحول خاصی در بازار وجود ندارد و نمادهای پروژهای و برخی نمادهای کوچک و متوسط بیشترین توجه و تراکنش را در تابلوی معاملات داشتند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس