بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با کاهش 2.37 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 208 هزار واحدی ایستاد.
هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس 2.37 درصد کاهش یافت و در ارتفاع 2 میلیون و 208 هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هموزن با کاهش 3.69 درصدی در پله 723 هزار و 566 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 3.08 درصدی در ارتفاع 24هزار و 615 واحدی ایستاد.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت وسایل ارتباطی با افزایش 0.98 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت فلزات اساسی در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت منسوجات با افت 1.06 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری 13 هزار و 44 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 4 هزار و 780 میلیارد تومان، یکشنبه هزار و 278 میلیارد تومان، دوشنبه 2 هزار و 387 میلیارد تومان، سه شنبه 2 هزار و 714 میلیارد تومان و چهارشنبه هزار و 885 میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
خروج 2 هزار و 857 میلیارد تومان نقدینگی حقیقیها از بازار سهام
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 22 میلیون و 200 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 31 میلیون و 600 هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته 2 هزار و 857 میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.
محدودیت دامنه نوسان برای جلوگیری از تاثیر هیجانات منفی
در ادامه وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار شنبه ناشی از خبرهای سیاسی منطقه، در منفیهای سنگین معامله شد و صندوقهای اهرمی و اختیار منفی سنگین را تجربه کردند. خروج پول حقیقی از بورس، روند صعودی دلار و مثبت سنگین صندوقهای طلا نشانه فضای ریسک گریزی در بازارهای داخلی بود.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: یکشنبه طبق نظر هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برای حمایت از حقوق سهامداران و جلوگیری از تاثیر هیجانات بر روند بازار، دامنه نوسان کلیه نمادهای سهام و حق تقدم سهام قابل معامله برای مابقی روزهای کاری هفته مثبت و منفی 1 درصد و دامنه نوسان صندوقهای سهامی نیز به مثبت و منفی 2 درصد محدود شد.
او افزود: در طول هفته بازار تقریبا راکدی را شاهد بودیم و فقط کمی از تلاطم ابتدای هفته کاسته شد، توجه به نقدشوندگی و حمایت بیشتر از شاخصسازها و سهام بزرگ توجه اهالی بازار را جلب کرده و روزهای بهتری را سپری کردند. در طول معاملات این هفته بورس کالا، ورق سرد فولاد مبارکه با رشد قابل توجه نسبت به آخرین حراج اسفند معامله شد و عملا امیدواری خاصی نسبت به این سهم و صنعت فلزات اساسی شکل گرفت. معاملات وکیوم باتوم هم برای محصولات شتران و شبندر با تقاضای بالا همراه بود.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: فروشندگان در بورس کالا به واسطه رقابت کمی نرخ فروششان با تعدیل مواجه شده است، اما نیم نگاه صادرکنندگان خصوصا شرکتهای پتروپالایشی به صدور اجازه برای رشد نرخ دلار نیما است. معاملات خاص در بورس کالا، احتمال رشد نرخ دلار نیما و نیم نگاهی به مجامع پیش رو و مجوزهای افزایش نرخ محصولات صنایع مختلف در کنار قیمتهای جذاب سهام شرکتها؛ همگی عواملی هستند که جای حرف های بسیاری برای این بازار به جا میگذارند. اینبار نوع فروش از بابت عدم ارزندگی سهام یا خبر مرتبط با صنعت خاصی نبود و در صورت بهبود شرایط میتوان انتظار بازار بهتر و متعادل تری در هفته پیش رو داشت.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس