سه‌شنبه 3 مهر 1403

بررسی مهترین فاجعه های ورزشگاه های جهان

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
بررسی مهترین فاجعه های ورزشگاه های جهان

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو، در یکی از دیدارهای لیگ اندونزی شاهد اتفاقی ناگوار بودیم. ماموران کنترل شورش در تلاش برای متفرق کردن هواداران از گاز اشک آور استفاده کردند و همین باعث شد که آنها تلاش کنند از یک درب خارج شوند و همین مساله منجر به ازدحام گسترده و در نتیجه خفگی هواداران زیادی در ورزشگاه شد. در این حادثه دست‌کم 182 نفر جان باختند. 5 فاجعه بزرگ فوتبال را در ادامه می‌بینید: 1_پرو...

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو، در یکی از دیدارهای لیگ اندونزی شاهد اتفاقی ناگوار بودیم. ماموران کنترل شورش در تلاش برای متفرق کردن هواداران از گاز اشک آور استفاده کردند و همین باعث شد که آنها تلاش کنند از یک درب خارج شوند و همین مساله منجر به ازدحام گسترده و در نتیجه خفگی هواداران زیادی در ورزشگاه شد. در این حادثه دست‌کم 182 نفر جان باختند.

5 فاجعه بزرگ فوتبال را در ادامه می‌بینید:

1_پرو - آرژانتین 1964 (328 مرگ)

دیداری که در ورزشگاه ملی بین دو تیم برگزار شد، مقدماتی برای المپیک توکیو بود.

آلبی سلسته 0-1 پیش بود و زمانی که تیم پرو به تساوی رسید، داور آنخل ادواردو پازوس بیانکی گل را مردود اعلام کرد و خشم هواداران محلی را برانگیخت.

پس از آن بود که هواداران به داخل زمین پریدند و باعث شدند پلیس سگ‌ها و گاز اشک‌آور را پرتاب کند و درگیری بین هواداران با استفاده از چوب و چاقو رخ داد.

در نهایت این مسابقه با پیروزی آرژانتین لغو شد و 328 مورد مرگ ثبت شد که 90 درصد آنها به دلیل خفگی بود.

2. ناپولی - بولونیا 1955 (152 مرگ)

در جریان بازی سری آ دو تیم، داور یک پنالتی برای تیم میهمان اعلام کرد که باعث عصبانیت هواداران ناپولی و شروع به شورش علیه پلیس شد.

در نهایت درگیری بین هواداران و نیروهای امنیتی 152 کشته برجای گذاشت که 50 نفر از آنها پلیس بودند.

3. Accra Hearts-Kumasi Ashanti 2001 (130 کشته) بازی در غنا 2-1 به سود تیم میزبان بود که باعث شد هواداران میهمان شروع به کندن صندلی ها از سکوهای خود کنند.

در پاسخ، پلیس شروع به استفاده از گاز اشک آور کرد تا هواداران کوماسی را متوقف کند، اما این فقط منجر به نتیجه مرگبار شد.

هواداران میهمان در غیاب هوا تصمیم به فرار به سمت درهای خروجی گرفتند، هرچند پلیس درهای خروجی را بسته بود که منجر به سقوط بهمن شد که جان 130 نفر را گرفت.

4. ناتینگهام فارست - لیورپول 1989 (97 مرگ) این بازی که به "تراژدی هیلزبورو" معروف است، بخشی از مرحله نیمه نهایی جام حذفی بود.

در این مناسبت، این فاجعه ربطی به برخوردهای خشونت آمیز طرفداران یا درگیری با پلیس نداشت.

آنچه باعث این فاجعه شد، فروش بیش از حد بلیط بود، با جمع کردن تعداد زیادی از هواداران توسط پلیس در بخش‌های خاصی از ورزشگاه، که منجر به تلاش 2000 هوادار برای دسترسی به ورزشگاهی شد که علاوه بر این، در بهترین شرایط نبود.

همه اینها باعث بهمن در جایگاه ها شد که جان 96 نفر را گرفت، البته 32 سال بعد مرد دیگری به دلیل عواقب آن روز جان باخت و قربانی 97 شد.

5. گواتمالا - کاستاریکا 1996 (84 کشته) در جریان مسابقه ای که مربوط به مسابقات مقدماتی جام جهانی 1998 در ورزشگاه متئو فلورس بود، هجوم گسترده تماشاگران به زمین مسابقه وجود داشت.

اول از همه، عدم کنترل و تدابیر امنیتی آشکار در ورزشگاه وجود داشت، علاوه بر این که بیش از حد مجاز بلیت فروخته شد.

این امر باعث شد تا بهمنی از هواداران به هوادارانی که در جایگاه نشسته بودند حمله کنند و هواداران بر اثر خفگی و ضرب و شتم دیگر هواداران جان باختند.

نتیجه آن 84 کشته و عزای ملی در کشور بود.

در زیر مهمترین فاجعه‌های بزرگ استادیومی در فوتبال در سال‌های گذشته را می‌بینیم.

فوریه 2012، مصر

هواداران در پایان مسابقه بین المصری و الاهلی در شهر پورت سعید شورش کردند. حداقل 73 نفر کشته و بیش از 1000 نفر زخمی شدند و لیگ مصر به مدت دو سال تعلیق شد.

مارس 2009، ساحل عاج

دست کم 19 نفر در ازدحام جمعیت در ورزشگاه فلیکس هوفوئت بوینی در ابیجان قبل از بازی مقدماتی جام جهانی مقابل مالاوی کشته شدند.

می 2001، غنا

حدود 126 نفر در ازدحام جمعیت در استادیوم اصلی فوتبال آکرا با شلیک گاز اشک آور به طرفداران در یکی از بدترین فجایع فوتبال آفریقا کشته شدند.

آوریل 2001، آفریقای جنوبی

دست کم 43 نفر زمانی که هواداران فوتبال قصد ورود به ورزشگاه الیس پارک ژوهانسبورگ را در اواسط بازی یکی از بازی‌های لیگ آفریقای جنوبی داشتند، کشته شدند.

اکتبر 1996، گواتمالا

در پی سقوط هواداران از روی صندلی‌ها و شکستن پله‌ها در مسابقات مقدماتی جام جهانی بین گواتمالا و کاستاریکا در گواتمالا سیتی، 82 نفر کشته و حداقل 147 نفر مجروح شدند.

می 1992، فرانسه

یک جایگاه هواداران در ورزشگاه فوریانی باستیا در جام حذفی فرانسه مقابل المپیک مارسی 18 نفر کشته و بیش از 2300 زخمی برجای گذاشت. در ادامه پارلمان فرانسه قانونی را تصویب کرد که در آن بازی های حرفه‌ای در روز 5 می به منظور بزرگداشت قربانیان این حادثه ممنوع است.

ژانویه 1991، آفریقای جنوبی

42 نفر در جریان یک بازی تدارکاتی در ورزشگاه اوپنهایمر در شهر معدنی اورکنی بین کایزر چیفز و اورلاندو پیراتز جان باختند.

آوریل 1989، انگلیس

96 هوادار لیورپول قبل از بازی نیمه نهایی جام حذفی بین لیورپول و ناتینگهام فارست در یک محوطه شلوغ و حصارکشی شده در استادیوم هیلزبورو در شفیلد کشته شدند.

مارس 1988، نپال

بیش از 90 هوادار در جریان شورش در استادیوم ملی فوتبال نپال در کاتماندو جان خود را از دست دادند.

مه 1985، بلژیک

پیش از دیدار فینال جام باشگاه های اروپا بین یوونتوس و لیورپول در ورزشگاه هیسل بروکسل، 39 هوادار جان باختند و بیش از 600 نفر مجروح شدند.

می 1985، انگلیس

بر اثر آتش‌سوزی در سکوهای ورزشگاه Bradford's Valley Parade در جریان بازی دسته سوم مقابل لینکلن سیتی، حداقل 56 نفر کشته و بیش از 200 نفر زخمی شدند.

اکتبر 1982، روسیه

هواداران هنگام خروج از بازی جام بین اسپارتاک مسکو و باشگاه هلندی هارلم در ورزشگاه لوژنیکی مسکو دچار حادثه شدند.

مقامات اتحاد جماهیر شوروی سابق سال‌ها این فاجعه را فاش نکرده‌اند و زمانی که این کار را انجام دادند، آمار رسمی کشته شدگان را 66 نفر اعلام کردند، اگرچه گفته می شود تعداد کسانی که در میان جمعیت جان خود را از دست دادند 340 نفر بوده است.

انتهای پیام /