سه‌شنبه 6 آذر 1403

بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان

به گزارش خبرگزاری فارس، در گروه E جام جهانی 2022 قطر، تیم‌های اسپانیا، کاستاریکا، آلمان و ژاپن در یک گروه قرار دارند تا عنوان سخت‌ترین گروه در جام جهانی را به نام خود زنند.

قهرمان‌های سال 2010 و 2014 در یک گروه قرار گرفتند تا بی‌شک همه از این 2 تیم به عنوان صعودکنندگان به مرحله حذفی نام برند. البته نمایش به یاد ماندنی ژاپن در جام جهانی 2018 روسیه و بازی جذاب مقابل بلژیک باعث شده تا کارشناسان درصدی شانس روی کاغذ برای سامورایی‌ها متصور شوند.

از طرف دیگر، کاستاریکا در جام جهانی 2014 نیز شرایطی مشابه این دوره داشت. این تیم با اینکه با تیم‌هایی مثل اروگوئه، ایتالیا و انگلیس هم‌گروه بود، به عنوان صدرنشین به مرحله بعدی رسید تا اکنون نیز فوتبال‌دوستان از تکرار یک طوفان دیگر از نماینده آمریکای مرکزی صحبت کنند. البته کاستاریکای 2014 با تیم کنونی تفاوت‌های زیادی دارد که می‌خواهیم در این گزارش به بررسی آنها بپردازیم.

اسپانیا؛ جوان‌های ماتادور حرف برای گفتن دارند

تیمی که با لوئیس انریکه کاملا پوست انداخت و جوان شد، در یورو 2020 و همچنین لیگ ملت‌های اروپا نشان داد که چقدر می‌تواند خطرناک و قدرتمند ظاهر شود. این تیم با امثال پدری، اویارزابال، اولمو و آلوارو موراتا در کمال شگفتی در یورو به جمع 4 تیم رسید تا انریکه نشان دهد می‌تواند در جام جهانی با دستی پر از قطر به اسپانیا بازگردد.

ماتادورها به شدت در پاسکاری و حفظ مالکیت قدرتمند هستند. این قوت آنها می‌تواند باعث زانو زدن هر دفاعی شود و هر تاکتیکی را مقابل آنها خنثی سازد. البته این یک روی سکه است. از طرف دیگر، این نمایش پرتکرار پاس می‌تواند بسیار خسته کننده شود و مثل دیدار با ایتالیا، نقطه ضعف آنها به شمار رود.

با این حال این اسپانیا با تیم جام جهانی 2018 که در کمتر از 48 ساعت مانده به آغاز مسابقات سرمربی خود را اخراج کرد بسیار با انگیزه‌تر و با روحیه‌ای قدرتمندتر خواهد بود.

از 3 بازیکن بارسلونا که به احتمال فراوان در ترکیب اصلی انریکه حضور خواهند داشت، می‌توان به عنوان نقطه قوت لاروخا اشاره کرد.

سرخیو بوسکتس، گابی و پدری می‌توانند خط میانی را به سلطه خود درآورند و برای حمله پایه ریزی کنند. مشکل بزرگ اسپانیا، نبود یک مهاجم شش‌دانگ است.

اگر اسپانیا در 6 سال، قهرمان جام جهانی و 2 بار قهرمان یورو شد به خاطر حضور بازیکنی مثل تورس و دیوید ویا بود. موراتا در یورو 2020 نمایش خوبی داشت ولی عملکرد این بازیکن در سال‌های اخیر در باشگاه اتلتیکومادرید چنگی به دل نمی‌زند و نمی‌توان انتظار یک نمایش خیره‌کننده از مهاجم 32 ساله داشت.

البته در خط تهاجمی فران تورس و آنسو فاتی نیز حضور دارند که اتفاقا آنها نیز در این فصل زیر نظر ژاوی نمایشی فوق‌العاده نداشتند.

ترکیب احتمالی اسپانیا:

دروازه‌بان: اونای سیمون

مدافعان: سزار آزپیلیکوئتا، اریک گارسیا، آیمریک لاپورت، جوردی آلبا

هافبک‌ها: سرخیو بوسکتس، پدری، گابی

مهاجمان: دنی اولمو، فران تورس، آلوارو موراتا

کاستاریکا؛ مستحکم در دفاع

در 5 جام جهانی اخیر، کاستاریکا 4 بار حضور داشته و در جام جهانی 2014 نیز توانست با شاهکار «کیلور ناواس» به جمع 8 تیم پایانی راه یابد. این تیم جز باتجربه‌ترین تیم‌ها در قطر محسوب می‌شود ولی سن و سال تیم بالا رفته و نمی‌توان انتظار یک معجزه از آنها داشت.

آنها در مرحله مقدماتی از 8 تیم آمریکای شمالی و مرکزی به رده چهارم رسیدند و در پلی‌آف با شکست نیوزلند نه چندان قدرتمند به این جام جهانی رسیدند.

البته حضور لوئیس فرناندو سوارز به عنوان سرمربی تیم، روحیه‌ای تازه به بازیکنان کاستاریکا بخشیده و توانسته با تاکتیک 1-5-4 خود سر و سامانی خوبی به خط دفاعی تیم بدهد.

کیلور ناواس در دروازه مهمترین مهره آنها محسوب می‌شود و بنت و تورس در وینگرها اصلی‌ترین عناصر در خط تهاجمی به حساب خواهند آمد. نبود یک هافبک قدرتمند باعث شده تا پست میانی نقطه این تیم محسوب شود.

ترکیب احتمالی کاستاریکا:

دروازه‌بان: کیلور ناواس

مدافعان: اسکار دوارته، فرانسیسکو کالوو، برایان اویدو، کیشر فولر

هافبک‌ها: یلتسین تجادا، سلسو بورگس، جیسون بنت، جوئل کمپبل، جرسون تورس

مهاجم: آنتونی کونترراس

آلمان؛ بازگشت روزهای خوب با فلیک

پس از نمایش تحقیرآمیز ژرمن‌ها در جام جهانی 2018 و حذف فاجعه‌بار در یورو 2020، یواخیم لو تیم را به دست یکی از بهترین مربیان کنونی دنیا سپرد تا مانشافت به روزهای اوج خود بازگردد.

تیمی که مقابل اسپانیا با 6 گل تحقیر شد زیر نظر هانسی فلیک به یکی از بهترین‌های اروپا نام گرفت تا اینکه اکنون نیز یکی از مدعیان قهرمانی به حساب آید.

حضور بازیکنانی مثل جمال موسیالا، سرژ گنابری، یوشوا کیمیش، توماس مولر و مانوئل نویر باعث شده تا آلمان با دست‌هایی پر وارد قطر شود و برای صعود از همان ابتدا تلاش کند.

نقطه ضعف آلمانی‌ها نبود یک مدافع مستحکم است. رودیگر از لیست رئال مادرید به دلیل عدم آمادگی خط خورده و سوله نیز در دورتموند پر اشتباه ظاهر شده است. البته بازیکنانی مثل ماتیاس گینتر و نیکو شلاتربک در لیست ژرمن‌ها حضور دارند و فلیک می‌تواند از آنها نیز استفاده کند.

تیمو ورنر که با بازگشت به لایپزیگ به روزهای خوب خود بازگشته بود، در لیگ قهرمانان اروپا مصدوم شد تا آلمان یکی از مهره‌های تاثیرگذار خود را از دست بدهد. حضور مارکو رویس نیز در هاله‌ای از ابهام است.

ترکیب احتمالی آلمان:

دروازه‌بان: مانوئل نویر

مدافعان: آنتونی رودیگر، ماتیاس سوله، تیلو کرر، دیوید رام

هافبک‌ها: یوشوا کیمیش، ایلکای گوندوغان، توماس مولر، جمال موسیالا، لیروی سانه

مهاجم: کای هاورتز

ژاپن؛ سامورایی‌های مرموز

سامورایی‌ها با اینکه در مقدماتی جام جهانی در ابتدا نمایش خوبی نداشتند و مقابل عمان و عربستان شکست خوردند ولی خیلی خوب به مسیر خود بازگشتند. ژاپن در مرحله مقدماتی 46 گل به ثمر رساند که از بزرگترین آنها می‌توان به برتری 14 بر صفر مقابل مغولستان و برد 10 بر صفر مقابل میانمار اشاره کرد. 2 پیروزی مقابل استرالیا و شکست عربستان در سایتاما باعث شده تا ذهنیت‌ها نسبت به نماینده آسیا کاملا تغییر کند.

نقطه قوت آنها وفاداری کامل به سبک بازی مدنظرشان است. بیش از 2 دهه، ژاپن با یک تاکتیک مشخص بازی می‌کند و در این جام جهانی نیز سعی دارد با چاشنی صبر و حوصله و با استفاده از سرعت وینگرها خود به تیم‌ها ضربه زند.

نقطه ضعف ژاپن، حذف 2 مهاجم تاثیرگذاری است که توسط موریاسیو از لیست کنار گذاشته شدند. کیوگو فوروهاشی، ستاره سلتیک و یویا اوساکا، بازیکن باتجربه از ویسل کوبه به دلیل اختلاف با سرمربی در تیم ملی ژاپن حضور ندارند و سامورایی‌ها مجبور شدند بازیکنانی کم‌تجربه مثل تاکوما آسانو، آیاسه ییدا و دایزن مائیدا را به تیم ملی فراخوانند. بازیکنانی که به طور میانگین 18 بار پیراهن ژاپن را پوشیده‌اند و به اندازه اوساکا باتجربه نیستند.

از طرفی دیگر تاکومی مینامینو که ستاره برتر ژاپن محسوب می‌شود، این فصل نمایش خوبی در موناکو نداشت.

البته باید به درخشش دایچی کامادا در اینتراخت فرانکفورت نیز اشاره کرد. بازیکنی که به اندازه مهدی طارمی نمایش خوبی داشت و جز مهره‌های تاثیرگذار نماینده آلمان در این فصل بود.

ترکیب احتمالی ژاپن:

دروازه‌بان: شویچی گوندا

مدافعان: هیروکی ساکای، تاکهیرو تومیاسو، مایا یوشیدا، یوتو ناگاتومو

هافبک‌ها: واتارو اندو، هیدماسا موریتا، آاو تاناکا

مهاجمان: یونیا ایتو، تاکومی مینامینو، دایچی کامادا

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

جام جهانی 2022

بررسی گروه E جام جهانی بررسی گروه‌های جام جهانی تیم ملی اسپانیا تیم ملی آلمان تیم ملی ژاپن تیم ملی کاستاریکا ناواس کامادا پدری موراتا موسیالا نویر گنابری فلیک انریکه بوسکتس مینامینو این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 2
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 3
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 4
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 5
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 6
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 7
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 8
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 9
بررسی گروه E جام جهانی | اوج هیجان در گروه مرگ؛ از احیای آلمان با فلیک و زهر سامورایی‌ها تا امید به اسپانیای جوان 10