برزیل فیسبوک را جریمه نقدی کرد

تهران - ایرنا - وزارت دادگستری برزیل روز دوشنبه (9 دی 98) با صدور بیانیهای اعلام کرد که شرکت آمریکایی فیسبوک را بهدلیل انتشار نادرست اطلاعات کاربران، یک میلیون و 640 هزار دلار جریمه کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از برازیلیا، در این بیانیه با اشاره به اینکه برای اولین بار است که برزیل شرکت فیس بوک را جریمه می کند، دلیل اتخاذ این تصمیم، سواستفاده از اطلاعات کاربران از طرف شرکت تحلیل داده های کمبریج آنالیتیکا (Cambridge Analytica) در سال 2018 میلادی عنوان شده است.
شرکت کمبریج آنالیتیکا که با ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همکاری داشت، به حفظ بخشی از اطلاعات کاربران فیس بوک پس از قول به حذف آن، متهم شد و فعالیت اش به حال تعلیق درآمد. این شرکت اطلاعات کاربران را از یک اپلیکیشن فیس بوک که قرار بود ابزاری در زمینه تحقیقات روان شناختی باشد، دریافت می کرد در حالی که شرکت مزبور از مجوز لازم برای دستیابی به این اطلاعات برخوردار نبود. طبق اعلام فیس بوک، شرکت کمبریج آنالیتیکا تائید کرد این اطلاعات را از بین برده، اما فیس بوک گزارش هایی دریافت کرد مبنی بر اینکه همه این اطلاعات حذف نشده است.
نشریه آبزرور که زیرمجموعه روزنامه گاردین است، این ماجرا را فاش کرد و مارک زاکربرگ موسس فیس بوک از آن زمان به بعد با روزنامه گاردین مصاحبه نکرد.
زاکربرگ دو مرتبه در برابر کنگره آمریکا شهادت داد و با رسانه های بسیاری همچون نیویورک تایمز، واشنگتن پست، سیانان، انبیسی، ایبیسی، سیبیاس و غیره گفت و گو کرد.
فیس بوک سال 2018 را با رسوایی دست به گریبان بود. این شرکت و زیرمجموعه اش اینستاگرام با استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی اکانت های جعلی، دو میلیارد و یکصد میلیون حساب کاربری غیرمعتبر را در سال 2018 ازکارانداختند. اتحادیه اروپا اعلام کرد دو میلیون و 700 هزار نفر از شهروندان ساکن در کشورهای عضو این اتحادیه ممکن است قربانی رسوایی افشای اطلاعات شخصی در شبکه اجتماعی فیس بوک شده باشند. فیس بوک نیز خبر داد دستکم 87 میلیون کاربر در جهان در معرض افشای اطلاعات قرار گرفته اند. بسیاری از این کاربران این شبکه در خارج از اروپا زندگی می کنند و شمار قابل توجهی از آنها در کشورهای در حال توسعه به سر می برند. 9109
از سویی، فیس بوک و اینستاگرام سال گذشته از چهار شرکت و سه فرد مستقر در چین به دلیل ترویج فروش اکانت های جعلی، لایک و فالوئر شکایت کردند. به موجب شکایت نامه ای که فیس بوک در دادگاهی فدرال در سانفرانسیسکو تنظیم کرد، شرکت های چینی به تبلیغ و ایجاد اکانت های جعلی، بازاریابی این اکانت ها برای فروش در شش وب سایت و فروش آن در حجمی بالا متهم شدند. فیس بوک اعلام کرد که اکانت های جعلی همچنین در شرکت ها و شبکه های اجتماعی آمازون، اپل، گوگل، لینکدین و توییتر ایجاد شده اند.
*س_برچسبها_س*