پنج‌شنبه 27 دی 1403

برنامه بهزیستی برای حمایت از «کودکان کار»

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
برنامه بهزیستی برای حمایت از «کودکان کار»

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، سیدجواد حسینی استراتژی بهزیستی را در این زمینه با رویکرد اجتماع‌محور، محله‌محور، خانواده کانون، دانش‌بنیان، مشارکتی و تجربه‌گرا عنوان و اظهار کرد: به طور کلی برای حمایت از کودکان کار باید سه مرحله شامل «پیشا رهسپاری»، «رهسپاری» و «پسارهسپاری» طی شود و برای این کار باید از سه ایستگاه شناسایی، غربالگری و توانمندسازی عبور کنیم.

وی ادامه داد: در بهزیستی باید از اعانه‌بگیری و اعانه دادن مبتنی بر نظریه کمبود عبور کرده و به نظریه دارایی‌مبنا برسیم، چراکه همه افراد دارای توانایی‌هایی هستند که با استفاده از آنها، می‌توان این کودکان را توانمند کنیم زیرا توانمندسازی بدون توجه به داشته‌ها نمی‌تواند به سرانجام برسد.

رئیس سازمان بهزیستی با تاکید بر اینکه مهارت‌آموزی در دوره پیشا رهسپاری از اهمیت بسیاری برخوردار است، اعلام کرد که مددجویان باید در هنگام رهسپاری یک مهارت بر اساس استعداد و علاقه خودشان و استعداد محل زندگی بیاموزند.

وی در این راستا به اجرای طرح مهارت‌آموزی به مددجویان 14 تا 18 سال پرداخت و گفت: از این پس نباید شاهد آن باشیم که نوجوانی در 18 سالگی بدون یک مهارت کاربردی مبتنی بر استعداد خود و محل زندگی و علاقه‌اش رهسپار شود. در حین رهسپاری نیز باید اقدامات به صورت کافی انجام شود.

حسینی با بیان اینکه باید جهت مهارت‌آموزی به این کودکان آموزش‌هایی ارائه شود، افزود: در حال حاضر نیز تعداد کودکان کار در استان تهران کم است و اکنون بهزیستی استان تهران نیز به مردم اعلام کرده است که اگر کودک کاری مشاهده شد آن را به بهزیستی گزارش دهند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه باید برای کودکان کار توانمندسازی و مهارت‌آموزی انجام شود، گفت: در حال حاضر با سازمان فنی و حرفه‌ای وارد رایزنی شده‌ایم تا این کودکان مهارت کسب کنند. پس از این مرحله فرصت‌های شغلی نیز برای آنها ایجاد می‌کنیم.

حسینی در خصوص کودکان کار نیز گفت: با اقدامات انجام شده تعدادشان به شدت کاهش یافته است. بهزیستی با 650 مرکز شبه خانواده کودکان کار را ساماندهی و توانمند می‌کند و مهارت می‌آموزد.