برنامه دانشگاهها برای ترم بعد قطعی شد / کدام دانشجوها با تاخیر به دانشگاه میروند؟
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، براساس آمار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در ترمی که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور پر فراز و نشیب گذشت، از حدود 3 میلیون دانشجوی کل کشور حدود دو میلیون و 700 هزار نفر به اینترنت و آموزش مجازی دسترسی داشتند و از 300 هزار دانشجوی دیگر آماری در دسترس نیست.
به طور کلی 86 درصد دانشجویان کل کشور از پوشش آموزشهای الکترونیکی بهره مند شدند.
به این ترتیب، دانشگاههای دولتی متمرکز حدود 83.7 درصد، دانشگاه پیام نور 93 درصد، دانشگاه علمی کاربردی 50 درصد، دانشگاه فرهنگیان 100 درصد، دانشگاههای غیر انتفاعی و غیر دولتی 74 درصد، دانشگاه شاهد 93 درصد و دانشگاه آزاد 90 درصد از دانشجویان خود را در ترم تحصیلی جاری تحت آموزش مجازی قرار دادند.
شواهد حاکی از ادامه دار شدن آموزش مجازی در ترم آینده است.
*دانشجوهای فعلی زودتر از دانشجوهای جدید به دانشگاه می روند
علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این باره به خبرنگار فارس، گفت: براساس تصمیم اتخاذ شده، همچنان آغاز ترم جدید دانشگاهها از 15 شهریور ماه 99 اعلام شده است و دانشگاه ها براساس شرایط و امکانات خود برای برگزاری کلاس ها به صورت حضوری و مجازی اختیار دارند.
وی ادامه داد: همان طور که قبلا هم اعلام شده، تعیین زمان 15 شهریور برای آغاز به کار دانشگاه ها به این معنی نیست که همه دانشگاهها از روز 15 شهریور ترم جدید را آغاز می کنند، بلکه این زمان به عنوان زمان حدودی آغاز فعالیت دانشگاه ها در نظر گرفته شده است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: آغاز کلاس های دانشجویان جدید الورود هم دیرتر از دانشجویان فعلی و در آبان ماه خواهد بود.
*شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه ها در ترم آینده
مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان در گفت وگو با خبرنگار ما، شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه ها در ترم بعد را تشریح کرد.
وی توضیح داد: روش ترم بعد ترکیب آموزش حضوری و مجازی در دانشگاه ها است.
صدیقی تصریح کرد: در ترم آینده حضور دانشجوها در دانشگاه و خوابگاه منوط به حضور در بخش های ضروری است و حضور برای همه دانشجوها مقدور نخواهد بود.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: پیرو حداقل سازی حضور دانشجوها در دانشگاه، در بخش خوابگاهی هم باید حداقل حضور دانشجوها را داشته باشیم و از این رو استفاده از حداکثر 50 درصد ظرفیت خوابگاه ها پیش بینی شده به طوری که در هر اتاق خوابگاهی فقط یک دانشجو اسکان داده شود.
*شرایطی که کلاس ها بخشی حضوری و بخشی غیرحضوری برگزار شود
محمود فتوحی فیروزآباد رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفت وگو با خبرنگار فارس، شرایطی که اگر در ترم آینده کلاس ها بخشی حضوری و بخشی غیرحضوری برگزار شود را ترسیم کرد.
وی توضیح داد: یک طرحی که می تواند وجود داشته باشد این است که کلاس ها به صورت ترکیبی برگزار شود، به این معنی که دانشجویانی که نیاز به خوابگاه ندارند به صورت حضوری در دانشگاه و کلاس خود شرکت کنند و دانشجویان شهرستانی همزمان به صورت مجازی درس را دنبال کنند. یعنی این امکان را داشته باشیم که استادی که در کلاس درس می دهد، بخشی از شاگردانش حضوری و بخشی غیرحضوری باشند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: طرح دیگر میتواند برنامه حضوری برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و مجازی برای دانشجویان کارشناسی باشد. در این صورت هم بخشی از آموزش به صورت حضوری برگزار شده است و هم فعالیت های پژوهشی دانشجویان و جلسات آنان با اساتید با بهره وری بیشتری ادامه خواهد داشت.
*برنامه دانشگاه ها برای ترم بعد قطعی شد
اما اکنون تصمیم برای حضور دانشجویان در ترم بعد در دانشگاه قطعی شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تازه ترین تصمیم را درباره وضعیت ترم بعد دانشگاه ها اعلام کرد.
وی گفت: زمان برگزاری کنکور سراسری بدون تغییر همچنان 30 و 31 مرداد خواهد بود و 45 روز برای اعلام نتایج کنکور زمان لازم است. احتمالا نتایج کنکور 15 مهر ماه 99 اعلام می شود و کلاس های دانشجویان جدید الورود در آبان ماه و به صورت حضوری آغاز می شود. زیرا آنان باید محیط دانشگاه را بشناسند و با اساتید آشنا شوند و به طور کلی از محیط دانشگاهی آشنایی کسب کنند.
وی گفت: دانشگاه ها آماده اند تا کلاس ها را در صورت لزوم مجازی برگزار کنند اما برخی کلاس های عملی را با تدابیر بهداشتی می توان حضوری برگزار کرد.
انتهای پیام /
دانشجویان آموزش دانشگاه آزاد شد/کدام دانشجوها منصور غلامی وزیر علوم برنامه دانشگاه ها برای ترم بعد علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم