برنامهریزی برای ساماندهی 30 هزار کودک بیسرپرست در پایتخت
به گزارش فارس، علیرضا زاکانی شهردار تهران در راس هیاتی از مدیران ارشد شهری در اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم حضور پیدا کرد و در دیدار با کنشگران و فعالین فرهنگی این استان اظهار کرد: امروز که در خدمت شما هستیم، 22 ماه و ده روز در شهرداری تهران مستقر هستیم؛ به تعبیر رهبر انقلاب، تهران خود یک کشور است و اگر موفقیتی در تهران باشد به عنوان موفقیت به پای نظام اسلامی نوشته خواهد شد.
وی افزود: وقتی وارد حوزه مدیریت شهر شدیم سه ویژگی شهر، شهروند و مدیریت شهری وجود داشت. شهر تهران بی هویت بود و تنها هویت تهران پایتخت بود. ضمن اینکه شهر از فرسودگی رنج می برد، منطقه 22 تهران از فقر سرانه ها رنج می برد، بی عدالتی هم در تهران موج میزد. در کنار این موارد 12هزار هکتار بافت ناپایدار در تهران وجود دارد و بعضی از خدمات در دسترس نیست که نیازمند توجه خاص بود.
شهردار تهران با اشاره به این موضوع که درابتدای مدیریت شهری، تهران 70هزار میلیارد بدهی داشت و امکانات آن محدود بود، افزود: علاوه براین حدود 90 درصد اتوبوس هایی که در ابتدا تحویل گرفتیم فرسوده بود، دوسال و نیم شهرداری در تنش مالی بود و در مدیریت شهری قبلی سه ماه برای پرداخت حقوق وام گرفته بودند.
شهردار تهران گفت: جنبه حضور جدی و تحقق مردم سالاری دینی لنگ و سبک زندگی غربی در شهر موج میزد که برای اصلاح این امور اقداماتی شروع شد.
شهردار تهران با اشاره به مشکلات تهران از جمله ترافیک، آلودگی هوا، بی مسکنی و بدمسکنی، ادامه داد: تهران یک میلیون مسکن کم دارد، حدود350هزار واحد مسکن خالی در مناطق بالای شهر وجود دارد که ازآن برای سوداگری استفاده میشود.
وی تصریح کرد: برای اینکه تهران تبدیل به الگو شود، برنامه داریم و اگر تهران الگو شود دو ویژگی خواهد داشت؛ تکثیر در دیگر شهر ها و اینکه این موفقیت به عنوان کارآمدی نظام شناخته خواهد شد.
شهردارتهران با اشاره به پیگیری چهار تحول در شهر ادامه داد: شهرداری و مدیریت شهری باید تبدیل به نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود، این تحول درونزاست و برای آن 9 کلان پروژه تعریف شده است، موضوع بعدی هوشمند سازی شهر بود که به شکلی حرکت کنیم که شهر هوشمند شود، شهرک 200هکتاری علم و فناوری در پارک ولایت جانمایی شد و مجوز آن را از وزارت علوم دریافت کردیم. کارخانه سیمان ری هم به یک کارخانه در حوزه فرهنگ تبدیل شد و تلاش شد سه ناحیه در تهران به محور 5 دانشگاه تبدیل شود تا هویت جدید فناورانه شکل بگیرد.
یک بزرگراه و دو آزادراه در تهران در حال ساخت است
وی افزود: تحول سوم در حوزه کالبد شهر بود و از همه تهدیدها فرصت خلق کردیم، از کمیسیون ماده 5 استفاده کردیم و در تهران یک بزرگراه و 2 آزادراه در حال ساخت است.
شهردار تهران یادآور شد: علاوه بر این، از اواخر سال گذشته، اصلاح هندسی 98 تقاطع بزرگراهی را در دستور کار قرار دادیم که طی سه سال 780 کیلومتر راه درون شهری را برای مردم نزدیک تر کنیم.
زاکانی گفت: رکورد منابع مالی تاریخ بلدیه را زدیم و 158 درصد بودجه در ماه قبل محقق شد. بودجه شهرداری حدود 50هزار میلیارد بود که به لطف خدا80هزار میلیارد تومان محقق کردیم.
12 معبر بزرگراهی را در 6 ماه اول سال آسفالت میکنیم
وی با پرداختن به تولید آسفالت و اهمیت آن در بهسازی معابر گفت: کارخانه های بسیار مدرنی در بخش اسفالت وارد کردیم، ظرفیت سال 1400 تولید حدود 540 هزارتن بود و در سال 1401 این عدد 750 هزارتن و امسال هدف گذاری ما 1میلیون و 500 هزار تن آسفالت است. همچنین 12 معبر بزرگراهی را در 6 ماه اول امسال آسفالت می کنیم و دو سوم حجم آسفالت مان را برای معابر درجه دو و سه در نظر گرفتیم.
زاکانی تاکید کرد: ساخت و ساز و توسعه تهران مبتنی بر الگوهایی خواهد بود که سرانه های محیط زیستی و بهبود بخش را داشته باشد و دغدغه ها را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه ما 20 هزار میلیارد تومان اموال شهرداری را بازگرداندیم، گفت: بخشی از فساد مربوط به آن است که مال ما را بردند و ما مسیری را دنبال می کنیم که اموال را بازگردانیم.
وی بیان کرد: در حوزه فرهنگ مسیری طی کردیم که بتوانیم از طریق کار مشارکتی توان بالایی را فعال کنیم. مثلا با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تلاش کردیم در سینماها و فرهنگسراها اقدامات مشخصی را دنبال کنیم و بخشی دیگر از اقدامات را در معاونت اجتماعی داشتیم تا با مشارکت تمام اجزای ماجرا کارهای بزرگی رقم بزنیم، کما اینکه دیدیم که اتفاقات بزرگی در شهر تهران افتاد و حضور میلیونی مردم را در تجمعاتی مانند جشنواره اقوام داشتیم. برنامه ریزی ما در حوزه فرهنگی جدی است.
2 هزار هکتار فضای سبز مثمر ایجاد میکنیم
شهردار تهران در مورد فضای سبز هم اظهار کرد: امسال 2هزار هکتار فضای سبز مثمر ایجاد خواهیم کرد.
زاکانی در ادامه تصریح کرد: از سال 85 تا 99 طی 15 سال 16 دستگاه واگن بازسازی شده بود، اما از 1400 تا 1402 و در این 22 ماه 251 واگن را بازسازی کردیم و بازسازی 42 واگن در حال انجام است. به طوری که تا خرداد سال آینده 428 واگن را بازسازی می کنیم و تحویل می دهیم.
زاکانی با اشاره به تحول در روح شهر ادامه داد: به احیای مساجد روی آوردیم تا بتوانیم از طریق پیوستگی مسجد، محله و خانواده یک کار جدی انجام دهیم. با سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه علمیه و مسجد پیوستگی داریم؛ سرای محله را به قرارگاه محله تبدیل کردیم که آموزش پرورش، سازمان تبلیغات، روحانیت، دانشگاه، حوزه و شهرداری در آنجا حضور دارند.
سرمایه های انسانی را به سمت مسجد سوق میدهیم
شهردار تهران گفت: برای این تابستان 353 مسجد و 706 مدرسه را انتخاب کردیم و سرمایه ها را به سمت مسجد سوق میدهیم، میخواهیم از طریق رقابت و همافزایی تحول ایجاد کنیم.
زاکانی با اشاره به ابن موضوع که سال گذشته 5هزار معتاد متجاهر را ساماندهی کردیم، افزود: امسال برای 2500نفردیگر هم برنامه داریم و همچنین برای ساماندهی حدود 30هزار کودک یتیم هم برنامه داریم.
سال آینده جشن 18 کیلومتری غدیر را برگزار می کنیم
وی بااشاره به برگزاری مراسم جشن 10 کیلومتری غدیر، ادامه داد: در جشن 10 کیلومتری یک اتفاق خوب از طریق مشارکت مردم رخ داد و سال بعد جشن 18 کیلومتری برگزار خواهد شد.
شهردار تهران با اشاره به اهمیت موضوع مشارکت، تصریح کرد: زمانی موفق میشویم که تبدیل به ید واحد شویم، 63 رویداد امید و افتخار در تهران داشتیم و امسال 13 ایستگاه مترو با 42 کیلومتر خط افتتاح می شود که 20 کیلومتر خارج از تهران و 22 کیلومتر داخل تهران است.
وی افزود: هرهفته در دانشگاه حضور پیدا میکنیم و این رویه شده است که هر هفته به یک دانشگاه برویم. در واقع یک همکاری مشترک با دانشگاهها را تعریف میکنیم و اگر خدمتی از ما بر بیاید، انجام میدهیم و کمک هم میطلبیم. چندین تفاهنامه هم با دانشگاهها امضاء کردیم.
زاکانی با اشاره به این موضوع که به کمک نیازداریم، افزود؛ موفقیتهایی که داریم لطف خداوند است. به دنبال توانمند کردن زنان سرپرست خانوار و ساخت حدود 8 هزار واحد مسکن استیجاری هستیم تا به مردم آسیب کمتری وارد شود.
در ادامه این جلسه طلاب و کنشگران فرهنگی به پرسش و پاسخ با شهردار تهران پرداختند.
پایان پیام /