برنامه سازمان تامین اجتماعی برای بیمه دانشجویان
مراسم امضای تفاهمنامه همکاری سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات، با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس سازمان امور دانشجویی وزارت علوم، برگزار شد.
مراسم امضای تفاهمنامه همکاری سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات، با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس سازمان امور دانشجویی وزارت علوم، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، میرهاشم موسوی مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری این سازمان و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری «بیمه دانشجویان» که با حضور هاشم داداشپور رئیس سازمان امور دانشجویی وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: یکی از آرمانهای بزرگ جمهوری اسلامی تحقق عدالت، ایجاد آسایش و امنیت برای گروههای مختلف جامعه است و یکی از کارکردهای اصلی سازمان تأمین اجتماعی همین مسئله است و باید بتواند امنیت و آسایش را برای گروههای مختلف در کشور فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه مفتخر هستیم که پس از چهل سال و اندی از پیروزی انقلاب اسلامی با افتخار این مسئله را بگوییم که پوشش بیمه اجتماعی نسبت به گذشته و پیش از انقلاب 6 برابر شده است گفت: پیش از انقلاب 6 میلیون نفر تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار داشتند که این آمار هم اکنون به بیش از 44 میلیون نفر رسیده است و در واقع 70 درصد از جامعه تحت پوشش بیمههای اجتماعی قرار دارند که از این میزان 53 درصد تحت پوشش بیمه اجتماعی تأمین اجتماعی هستند و مابقی آحاد جامعه تحت پوشش سایر صندوقهای اجتماعی قرار دارند.
موسوی ادامه داد: یکی از راهبردهای اصلی دولت سیزدهم این است که مابقی افرادی که تحت پوشش بیمه اجتماعی نیستند (30 درصد) را تحت پوشش بیمههای اجتماعی قرار دهد و در همین راستا طرحهای ویژهای در دستور کار سازمان قرار گرفته شده که از آن جمله میتوان به طرح پوشش بیمهای خانوادههای ایرانی و همچنین پوشش بیمهای دانشجویان اشاره کرد.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: پوشش بیمهای دانشجویان در قالب تفاهمنامه انجام شده بین سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور دانشجویی وزارت علوم منعقد شده است و انشاالله سه میلیون و 200 هزار دانشجو در دانشگاههای مختلف تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه از سه میلیون و 200 هزار دانشجو بر اساس آخرین آمار تنها 25 هزار نفر تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دارند گفت: باید کار جدی انجام داد و انشاالله از این فرصت به وجود آمده دانشجویان به نحو مطلوب استفاده خواهند کرد.
موسوی با بیان اینکه دانشجویان برای استفاده از بیمه اجتماعی و پوشش آن نیاز به مراجعه حضوری به شعب تأمین اجتماعی ندارند گفت: بر اساس اقداماتی که انجام شده است دانشجویان میتوانند به صورت غیرحضوری از پوشش این بیمه استفاده کنند.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: انشاالله شرایطی فراهم خواهد شد اداره کل استانی تأمین اجتماعی و همچنین دانشگاهها در استانهای مختلف شرایطی را فراهم کنند که دانشجویان از پوشش بیمه اجتماعی برخوردار شوند.
وی ادامه داد: در راستای اصل 29 قانون اساسی سازمان تأمین اجتماعی مکلف است که پوشش بیمه همگانی را برای آحاد جامعه فراهم کند که یکی از مواردی که در سالهای گذشته مغفول مانده مسئله بیمه دانشجویان بوده است و انشاالله این کار نیز با امضای تفاهمنامه عملیاتی خواهد شد.
موسوی افزود: دانشجویان در قالب بیمه دانشجویی میتوانند به صورت 3 نرخ جداگانه از پوشش بیمهای تأمین اجتماعی استفاده کنند که در همین ارتباط 3 نرخ تعیین شده برای پرداخت حق بیمه در ذیل مشاغل آزاد طراحی شده است.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به نرخهای تعیین شده برای پوشش بیمهای دانشجویان تصریح کرد: پرداخت نرخ با 10 درصد برای بازنشستگی که عموماً افراد مجرد از این طرح استفاده خواهند کرد پرداخت حق بیمه با نرخ 4 درصد برای افراد تحت تکلف و همچنین پرداخت حق بیمه با نرخ 18 درصد که این بخش کاملتر از دو بخش دیگر است و شامل کارافتادگی، فوت و بازنشستگی است و البته پرداخت حق بیمه به انتخاب دانشجویان خواهد بود.
وی با بیان اینکه پرداخت حق بیمه در زمان دانشجویی برای دانشجویان به عنوان سابقه بیمه منظور خواهد شد تصریح کرد: امیدواریم سازمان امور دانشجویی نیز شرایطی را فراهم کند که اطلاع رسانی کاملی در این بخش صورت بگیرد و دانشجویان از این تسهیلات فراهم شده به نحو مطلوب استفاده کنند.
هاشم داداشپور در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه سازمان تأمین اجتماعی و سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (بیمه دانشجویان) اظهار کرد: حدود 3 میلیون و دویست هزار دانشجو در کشور در دانشگاهها تحصیل میکنند که این دانشجویان در دانشگاههای دولتی، دانشگاه آزاد، پیام نور، فنی حرفهای، علمی کاربردی هستند و بخش قابل توجهی از این افراد نیز دانشجویان ارشد و دکترا هستند.
وی افزود: زمان حضور دانشجویان در دانشگاه تا فارغالتحصیل شدن آنها بین 4 تا 12 سال در دانشگاهها میگذرد که متأسفانه از هیچ پوشش بیمهای برخوردار نیستند و این تفاهمنامه میتواند گام مؤثری در راستای پوشش بیمهای این افراد بردارد.
رئیس سازمان امور دانشجویی وزارت علوم گفت: بر اساس این تفاهمنامه دانشجویان در دانشگاههای مختلف تحت پوشش بیمهای سازمان تأمین اجتماعی قرار خواهند گرفت.
داداشپور با اشاره به فعالیت صندوق رفاه دانشجویان و ارائه تسهیلات به دانشجویان خاطر نشان کرد: پرداخت وامهای کوتاه مدت در بخش مسکن و سایر تسهیلات از جمله خدماتی است که توسط این صندوق ارائه میشود و پوشش بیمهای نیز جزو تسهیلات این صندوق محسوب میشود و باید از این فرصت فراهم شده و تفاهم انجام شده استفاده کنیم.
وی با اشاره به آمادگی و اطلاعرسانی سازمان امور دانشجویی در راستای پوشش بیمهای حداکثری دانشجویان گفت: تمام تمهیدات در این ارتباط در نظر گرفته شده است تا دانشجویان بتوانند از بند بند این تفاهمنامه در دانشگاههای مختلف کشور مطلع شوند.