جمعه 9 آذر 1403

برنامه‌های رئیس جدید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تحول

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
برنامه‌های رئیس جدید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تحول

به گزارش خبرگزاری فارس، آیین تکریم و معارفه رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور (فهما) پیش از ظهر امروز دوشنبه 9 خردادماه با حضور علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود شالویی، مدیرکل حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی رئیس پیشین و حجت‌الاسلام کمال خداداده رئیس جدید ستاد هماهنگی فهما و جمعی از معاونان و مدیران این ستاد برگزار شد.

باید به سوی «کارکردهای مسجدِمحور» با هدف تمدن‌سازی مسجدی حرکت کنیم

علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین ضمن تبریک دهه کرامت و ولادت باسعادت حضرت معصومه (سلام الله علیها) و حضرت ثامن الحجج امام رضا (علیه السلام) گفت: ستاد کانون‌های مساجد کشور با شناخت تفصیلی که من از آن دارم، امروز یک شجره طیبه است که «أَصلُهَا ثَابِت وَ فَرعُهَا فِی السَمَاءِ»؛ درختی تناور، تنومند و پاک که مصداق بارز این آیه قرآن است.

وی تصریح کرد: به لطف خداوند در تمام این سال‌ها، کانون‌های مساجد در یک دامنه رشد حرکت کرده و این بسیار مهم است که ما این مسیر، این سیر و این حرکت رو به جلو را ببینیم و بدانیم که در چه کانون مهمی از جریان فرهنگی دینی کشور قرار داریم.

آیا مسجد تنها برای برپایی نماز است؟

وی افزود: امروز یک سوال مهم وجود دارد که آیا مسجد تنها برای برپایی نماز است؟ البته که این اصلی‌ترین کار مسجد است، اما مفهوم مسجد بسیار فراتر از این معناست و این را با توجه به آیات قرآن در رابطه با مسجد و همچنین احادیث رسیده از ائمه معصومین (سلام الله علیهم اجمعین) می‌توان دریافت.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به تعبیر حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) درباره مسجد گفت: تعبیر استراتژیک و راهبردی حضرت امام (رحمه الله علیه) که فرمودند: «مسجد سنگر است» همواره باید نصب العین ما باشد. این تعبیر، تمام مسیر را به ما نشان می دهد. مسجد در لسان حضرت امام (رحمه الله علیه) و همچنین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) کارویژه‌هایی دارد که برای تحقق آن‌ها، ما باید فهرستی از ویژگی‌های یک «مسجدِ محور» داشته باشیم.

مسائل مردم باید در مسجد حل و فصل شود

وی ادامه داد: با توجه به مطلبی که از طرف وزیر ارشاد تحت عنوان «نهضت بازگشت به مساجد» مطرح شده است ما باید در برابر «کارکردزدایی» از مسجد رویه‌ای را در پیش بگیریم که بتوانیم به سوی «کارکردهای مسجدِ محور» با هدف تمدن‌سازی مسجد محور حرکت کنیم. امروز باید مسائل مردم در مسجد حل و فصل و نسبت مردم با مسجد بازتعریف شود.

معاف خاطرنشان کرد: این شجره طیبه باید به سمتی حرکت کند که پاسخگوی مسائل مردم، مسائل کشور، مسائل نظام و انقلاب و... باشد. مدیریت درست در فضای مجازی، مسئله اصلاح اقتصادی و... همه از جمله اموری است که امروز در جامعه با آن سر و کار داریم. کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید نسبت خود را با این‌گونه مسائل تعریف کرده و مسئولیت‌های خود را در این زمینه مشخص کنند. همچنین با توجه به اقتضائات بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی می‌بایست جایگاه و نقش کانون‌ها بازتعریف شود.

بار انقلاب بر چهار ضلع مسجد، هیأت، بسیج و گروه‌های مردمی قرار دارد

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بار انقلاب بر چهار ضلع «مسجد، هیأت، بسیج و گروه‌های مردمی» قرار دارد تصریح کرد: با این رویکرد و نگاه می‌توان گفت کانون های مساجد را یکی از ارکان اصلی در این حرکت است.

وی در ادامه به بخشی از اقدامات انجام شده توسط حجت‌الاسلام ارزانی در دوران ریاست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور یادآور شد: یکی از کارهای مهم حجت‌الاسلام ارزانی این بود که این مجموعه را از نگاه‌ها و حرکت‌های سیاست‌زده که می‌تواند مجموعه‌های فرهنگی را دچار آسیب کند، دور نگاه داشت و در نتیجه کانون‌های مساجد به حاشیه نرفت.

حجت‌الاسلام خداداده زی طلبگی و مسجدی دارد

معاف، همچنین با اشاره به حضور حجت‌الاسلام خداداده به عنوان رئیس جدید ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: محور هر مسجد امام جماعت آن است و حجت‌الاسلام خداداده یک روحانی با زی طلبگی و مسجدی است که اصرار به حضور در مسجد دارد و این شیوه و مشیء ایشان، می‌تواند در ارتقای نقش و جایگاه کانون‌های فرهنگی هنری در مساجد موثر باشد.

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ارتباط حسنه میان کانون‌های مساجد با سایر معاونت‌های این وزارتخانه، به ویژه معاونت قرآن و عترت و تقویت بیش از پیش آن تاکید کرد و افزود: این ارتباط از این پس تنگاتنگ و کارآمدتر از قبل میان این دو نهاد شکل می‌گیرد.

تقویت شبکه فعال و اثرگذار کانون‌های مساجد، مهم‌ترین برنامه ستاد خواهد بود

حجت الاسلام کمال خداداده، رئیس جدید ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور هم در این مراسم ضمن تبریک ایام دهه کرامت گفت: افتخار می‌کنم که خداوند متعال خدمت در عرصه مساجد را روزی من کرده است.

وی با اشاره به اینکه اگر خداوند برای اداره جامعه بشر طرحی به غیر از مسجد داشت حتماً در نظام توحیدی آن را ارائه می‌کرد، گفت: بنابراین ما امروز چاره‌ای نداریم جز اینکه کار را از مساجد به بهترین شکل ممکن آغاز و اجرا کنیم.

نهضت بازگشت به مساجد لازمه حکمرانی اسلامی است

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، به شعار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عرصه مسجد اشاره کرد و افزود: شعاری که دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان «نهضت بازگشت به مساجد» مطرح می‌کنند تنها در قالب یک شعار نیست بلکه موضوعی است که امروز می‌بایست برای شکل‌گیری حکمرانی اسلامی در جامعه از این مسیر حرکت کرد.

وی با بیان برنامه‌های خود برای تعالی و پیشرفت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: احیا و تثبیت جایگاه ستاد هماهنگی کانون‌های فهما در مسئله حکمرانی اسلامی، به روزرسانی و عملیاتی‌سازی سند تحول ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و تقویت شبکه فعال و اثرگذار آن همراه با کارآمدسازی کانون‌ها از جمله اموری است که باید دنبال شود.

کانون‌های فرهنگی باید نقش خود را در مساجد پررنگ کنند

خداداده، خاطرنشان کرد: ما تنها نقش تعیین کننده در مساجد نیستیم. ما بخشی از سیستم اداره مسجد هستیم و باید نقش خودمان را در این ابر شبکه تشکیلاتی مسجد، پیدا و پررنگ کنیم.

وی بیان کرد: کانون‌های مساجد با معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رابطه اخوت و برادری دارد و این رابطه باید با سایر معاونت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ایجاد و بسط و گسترش داده شود.

امیدوارم تبدیل شدن ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد به نهاد عمومی، زمینه‌ساز رشد باشد

حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سابق ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری کشور (فهما) در این آیین گفت: من بیش از 1600 روز در سنگر مسجد و در خدمت مسجد بودم و معتقدم در فضای مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، کارهای بسیاری انجام شده اما کارهای بسیار زیادی نیز وجود دارد که هنوز انجام نشده است.

وی گفت: در سال 1396 که من وارد ستاد شدم، تعداد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در کشور 22 هزار باب کانون بود که با توجه به سیاست افزودن هر سال یک هزار کانون، امروز قریب به 27 هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

ارزانی، با اشاره به اینکه فضای کانون‌های مساجد عرصه بسیار شایسته و مناسبی برای خدمت است، افزود: با توجه به ارتباط میان بخش‌های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که امری مهم و و با ارزش است، حضور معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم بیانگر ارتباط وثیق و هم‌افزایی و همدلی هرچه بیشتر دو نهاد کانون‌های مساجد و معاونت قرآن خواهد بود.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

محمدمهدی اسماعیلی

کمال خداداده علیرضا معاف حبیب رضا ارزانی آیین تودیع و معارفه ستاد هماهنگژی کانون های فرهنگی هنری مساجد این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
برنامه‌های رئیس جدید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تحول 2
برنامه‌های رئیس جدید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تحول 3
برنامه‌های رئیس جدید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تحول 4
برنامه‌های رئیس جدید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تحول 5
برنامه‌های رئیس جدید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای تحول 6