یک‌شنبه 30 دی 1403

برپایی صندوق اخذ رای ریاست جمهوری ایران در خاک آمریکا

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
برپایی صندوق اخذ رای ریاست جمهوری ایران در خاک آمریکا

رسانه آمریکایی غروب شنبه از برپایی شماری صندوق اخذ رای انتخابات ریاست جمهوری ایران در خاک آمریکا خبر داد.

به گزارش مشرق، یک رسانه آمریکایی غروب شنبه به وقت تهران گزارش کرد که دولت آمریکا مجددا به ایران اجازه داده تا برای انتخابات ریاست جمهوری آخر هفته، شعبات رای گیری در خاک آمریکا را راه اندازی کند. به گزارش وبگاه «صدای امریکا» علیرضا محمودی، رئیس ستاد انتخابات خارج از کشور وزارت خارجه ایران گفت که تهران در حال برنامه ریزی برای ایجاد بیش از 30 شعبه رای در سراسر آمریکاست.

او گفت که صندوق‌های رای برای رای دهندگان در بخش حافظ منافع ایران در سفارت پاکستان و در شهرهای «واشنگتن» و «نیویورک» نصب خواهد شد. او به مکان‌های دیگر اشاره نکرد. بر اساس این گزارش، چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس‌جمهور جمعه 8 تیر 1403 برگزار خواهد شد.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور قبلی ایران در 30 اردیبهشت 1403 در سانحه سقوط بالگرد به همراه وزیر خارجه و شماری از همراهان به شهادت رسید. به دنبال این حادثه و بر اساس براساس اصل 131 قانون اساسی، «محمد مخبر» معاون شهید رئیسی از فردای روز حادثه به مدت 50 روز به عنوان مسئولیت اداره دولت را برعهده گرفت. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که ایران پیشتر که ایران برای انتخابات ریاست جمهوری قبلی در سال‌های 2021 و 2017 نیز به ترتیب با تایید دولت‌های بایدن و ترامپ، پایگاه‌های رای گیری در آمریکا راه اندازی کرده بود.

این مقام آمریکایی ادامه داد:«این مورد جدیدی نیست.» دولت شهید رئیسی، دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران علاوه بر آنکه از تلاش برای رفع تحریم‌ها غافل نشد خنثی‌سازی تحریم‌های غرب را در اولویت خود قرار داد. شهید ابراهیم رئیسی، در ماه‌های آغازین فعالیت خود در پاستور در سخنرانی مراسم 13 آبان 1400 گفت که دولت او «همزمان هم رفع تحریم‌ها و هم خنثی‌سازی تحریم‌ها» را دنبال می‌کند. دولت رئیسی برای گذر از تحریم‌ها، سیاستی چندگانه متشکل از تقویت روابط با همسایگان، فعال کردن ایران در سازمان‌ها و پیمان‌های بین‌المللی چون اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سازمان همکاری شانگهای و بریکس، استفاده از دستاوردهای دانش‌بنیانی، فروش نفت به مینی‌پالایشگاه‌ها در شرق آسیا را آغاز کرد.