برگزاری اختتامیه نخستین کنگره ملی نوحه و نغمههای عاشورایی
مراسم اختتامیه نخستین کنگره ملی نوحه و نغمههای عاشورایی عصر امروز با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در برج میلاد برگزار شد.
حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی در بخش دیگر این مراسم اظهارداشت: نوحه معنویترین و فراگیرترین بخش هیأت است. نوحه ماناترین بخش هیأت شده است، زیرا رنگ بقا یافته است. نوحه اگر وجه آسمانی نداشته باشد، ماندنی نمیشود. نوحههای «مکنای صبح طلوع» و «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است» ماندگار شده است، زیرا آسمانی بودند.
باباخانی گفت: سازمان هیأت ایجاد شده است تا فعالان عرصه هیأت با فراغ بیشتری خدمات خود را ارائه کنند. کار ما فراتسهیلگری است. به تمام کنشگران این عرصه میگوییم با این بضاعت کمی داریم، اما تلاش میکنیم تا کارهای آنان لیش از گذشته اثرگذار باشد. سازمان صداوسیما، شهرداری تهران، سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهیم تا هرچه بیشتر کنار اهل بایستند و کمک کار آنها باشند.
1100 اثر به نخستین کنگره نوحه ارسال شد
مهدی زنگنه دبیر نخستین کنگره ملی نوحه در ابتدای این نشست اظهارداشت: کنگره ملی نوحه برگزار شد تا بفهمیم این همه نوحه سرا وجود دارد که به فکر مودک و نوجوان هستند. دورهم جمع شدیم تا از ناکفتههای بگوییم. چقدر کربلا حرف نگفته هنوز دارد.
وی با بیان اینکه 197 نوحه سرا بیش از 1100 اثر برای ما ارسال کردند، گفت: ذاکر، شاعر، عالم و استاد دانشگاه با سلایق مختلف را در هیأت داوران را جمع کردیم و برایمان فرق نداشت که نوحه را کدام مداح خوانده است.
زنگنه با اشاره به اینکه در قرن اخیر از حیث غنای نوحه و غنای ادبی شگفتآور بوده است، برای همین پویش با مدام نوحه زندگی کردی را برگزار کردیم گفت: رقابتی در این زمینه نبود بلکه در این پویش تلاش کردیم مروری نوحههای شنیده شده ایرانیان را کنیم. قطعاً کار ما خطا نداشته است و از همین امروز پذیرای نظرات همه هستیم.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت