چهارشنبه 7 آذر 1403

برگزاری جشنواره ملی آرای قضایی در راستای احقاق حقوق زنان است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
برگزاری جشنواره ملی آرای قضایی در راستای احقاق حقوق زنان است

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس؛ دبیر علمی نخستین جشنواره ملی آراء قضایی با محوریت زن و خانواده گفت: برگزاری نخستین جشنواره آراء قضایی با محوریت زن و خانواده با هدف شناسایی راهکارهای ارتقاء کیفیت دادرسی، نهادینه سازی و استفاده کارآمد از تمامی ظرفیت های نظام حقوقی، آسیب شناسی رویه قضایی و ایجاد زمینه های لازم برای ارتقاء علمی و مهارتی با توجه به اقتضاءات ویژه عرصه زن و خانواده در راستای احقاق حقوق زنان و تحکیم نهاد خانواده در جامعه است.

رقیه السادات مومن مدیرکل بررسی های امور حقوقی معاونت زنان و خانواده، با بیان اینکه دستگاه حقوقی و قضایی اقدامات شایسته‌ای در عرصه زن و خانواده انجام می‌دهد، اظهار داشت: معاونت امور زنان و خانواده به عنوان ستاد سیاست گذار، برنامه ریز و پایشگر حوزه زنان تفاهم نامه‌ها و موافقت نامه های متعددی را با مرکز مختلف حقوقی و قضایی در راستای احقاق حقوق زنان و تحکیم نهاد خانواده منعقد کرده است تا بسترسازی‌های لازم برای رسیدگی شایسته به مسائل حقوقی زنان و اصلاح قوانین، روش ها و رویه های قانونی و قضایی خانواده صورت بگیرد.

مومن، در ادامه بیان داشت: از جمله این تفاهم‌نامه‌های مهم انعقاد تفاهم‌نامه میان معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری و پژوهشگاه قوه قضاییه است که به موجب آن همکاری‌های گسترده علمی پژوهشی در زمینه‌های مختلف فقهی حقوقی و قضایی عرصه مسائل زنان و خانواده انجام می‌گیرد.

مدیرکل بررسی‌های امور حقوقی معاونت زنان و خانواده، با اشاره به جشنواره ملی تقدیر از آرای برتر قضایی در حوزه زن و خانواده تصریح کرد: واقعیت امر این است که علیرغم برخی خبرسازی ها و سیاه نمایی ها و البته عدم انکار پاره ای خلأها و نقایص و مشکلات، قضات بسیار فرهیخته و اندیشمندی وجود دارند که در مباحث زن و خانواده بسیار حساس و خوش فکر هستند و با توجه به متقضیات زمانی و شرایط خاص هر پرونده به رسیدگی می پردازند و آرای خوب و منصفانه‌ای را در راستای احقاق حق و عدالت صادر می نمایند که شاهد مثال آن همین آراء واصله است.

دبیر علمی جشنواره ملی آراء قضایی در ادامه خاطر نشان کرد: در این راستا معاونت امور زنان و خانواده وظیفه خود دانست که آرای این قضات شناسایی شوند و این امر با فراخوان کشوری پژوهشگاه قوه قضائیه و استعلام از دادگستری کلیه استان ها انجام شد. علیرغم بازه زمانی کوتاه جشنواره تعداد قابل تأمل آرای گسیل شده به دبیرخانه نوید خوبی را برای آینده می دهند.

مومن برگزاری این جشنواره و رویداد ملی را یکی از اهداف مهم معاونت امور زنان و خانواده و پژوهشگاه قوه قضاییه دانست و یادآور شد: فرهنگ‌سازی گسترده علمی و نهادینه شدن استفاده کارآمد از همه ظرفیت های حقوقی در راستای صدور آرا و احکام متقن، مستدل، مستند و منطبق با عدالت محوری در حوزه زن و خانواده بسیار ارزشمند است، لذا اینگونه برنامه ها موجب می شود تا قضات و حقوقدانان سراسر کشور با آگاهی از ظرفیت پرونده‌های قوی و مداقه در سیر استدلال حقوقی آنها، در راستای ارتقای علمی و مهارت و صلاحیت حرفه ای خود استفاده نمایند.

در واقع برگزاری این جشنواره فرصتی استثنایی است که هم از قضات دغدغه مند این عرصه تجلیل شود و هم زمینه های لازم برای ترویج روش های صحیح صدور آراء قضایی بر مبنای اصول حاکم بر خانواده و شاخص های اتقان آراء قضایی فراهم شود.

وی در ادامه گفت: حدود 250 رای از سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که علاوه بر بررسی اولیه در استان ها، در مرحله دوم توسط کمیته تخصصی داوری آراء، متشکل از قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور مورد داوری قرار گرفتند.

مومن بحث آسیب شناسی رویه قضایی در عرصه زن و خانواده را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: در کنار تقدیر از آرای برتر قضایی، آسیب شناسی و نقد رویه قضایی عرصه زن وخانواده رکن دوم این جشنواره بود. در این خصوص با اعلام فراخوان عمومی از کلیه حقوقدانان، فرهیختگان و صاحبنظران این عرصه خواسته شد تا قلم بزنند و برخی از اشکالات، نقدها و مسائلی که به رویه قضایی در خصوص زنان و خانواده وارد است را بررسی و مطرح کنند.

وی در ادامه بیان داشت: علیرغم فرصت زمان اندک بالغ بر 70 مقاله در نقد آرای قضایی به دبیرخانه ارسال شد که در سطحی عالی و جامع در کمیته تخصصی بررسی مقالات در چارچوب شیوه‌نامه ارسالی به مراکز مختلف علمی پژوهشی در سه مرحله داوری شد. لازم به ذکر است که این بعد علمی تخصصی جشنواره، با همکاری وثیق اساتید معزز و صاحبنظران انجمن فقه و حقوق خانواده دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه الزهراء به نتیجه مطلوب رسید. همچنین همکاری سازمان بسیج حقوقدانان تهران بزرگ نیز در اجرای برنامه مورد تقدیر است.

وی با اشاره به این موضوع که قرار است این جشنواره به صورت سالانه برگزار شود، تصریح کرد: پیش بینی شده که این جشنواره به صورت سالانه برگزار شود و حسب موضوعات و مسائل روز از پنل‌های تخصصی و گردهمایی‌های علمی اجرایی با تاکید بر مباحث زن و خانواده بهره مند گردد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

خانواده

معاونت زنان حقوق دادگاه زنان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
برگزاری جشنواره ملی آرای قضایی در راستای احقاق حقوق زنان است 2