برگزاری یادمان استاد حسن ناهید در فرهنگسرای ارسباران
یادمان استاد حسن ناهید، موسیقی دان و نوازنده پیشکسوت ساز نی، در روز جمعه، 5 اسفند ماه 1401 در فرهنگسرای ارسباران برگزار می شود.
یادمان استاد حسن ناهید، موسیقی دان و نوازنده پیشکسوت و چیره دست ساز نی، در روز جمعه، 5 اسفند ماه 1401، ساعت 11 در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود.
در این برنامه که باحضور پیشکسوتان، اهالی موسیقی و فرهنگ و هنر برگزار میشود سخنرانی، پخش کلیپ و چند اجرای موسیقی انجام خواهد شد.
استاد حسن ناهید در 2 تیر 1322 در شهر کویری کرمان متولد و از سن 10 سالگی به موسیقی علاقمند شد و با تهیه یک فلوت و نواختن این ساز بادی، مراحل اولیه آموزش موسیقی را شروع کرد.
او پس از چند سال به شیراز رفت و در این شهر مشغول تحصیل شد و تا سال پنجم متوسطه، بدون نت و به صورت خودخوان تمرین کرد و پس از چندی، استاد حسن ناهید به فرهنگ و هنر دعوت میشود و در ارکسترهای متعدد این اداره، همکاری خود را آغاز می کند و در همین دوران، برای مدتی به منظور یادگیری نُت، نزد آقای حسین دهلوی می رود.
او با همکاری اسدالله ملک، منوچهر جهانبگلو، فرهنگ شریف، محمودی خوانساری و.. در برنامهای به نام «نوایی از موسیقی ملی» شرکت داشت و در ارکستری به نام درویش در رادیو نیز، حضچر پیدا کرد و سپس، برای شرکت در ارکستر رودکی که از ابراهیم منصوری، حبیبالله بدیعی، علی تجویدی، احمد عبادی، رضا ورزنده، اصغر بهاری و فرهادفخرالدینی تشکیل شده بود، دعوت شد و با این ارکستر همکاری کرد.
در سال 1341 توسط حسین قوامی به برنامه گلها دعوت شد و همکاری خود را در این برنامه آغاز کرد.
او در فرهنگ و هنر با ارکستر فرامرز پایور شرکت کرد که این همکاری به مدت بیست سال ادامه یافت.
حسن ناهید درباره شیوه کار خود گفت: من هیچ وقت از زندهیاد کسایی تقلید نکردم و دنبال کار خودم رفتهام.
در سال 1392، مدرک درجه یک هنری به حسن ناهید اعطاء شد و او در بیست و یکمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در سال 1384 مورد تقدیر قرار گرفت و به خاطر توانایی خاص در نوازندگی ساز نی در آلبومهای متعددی به اجرا پرداخت و همچنین با ارکسترهای متعددی از جمله ارکستر گلها به رهبری روح اله خالقی، ارکستر صبا به رهبری حسین دهلوی، گروه پایور به سرپرستی فرامرز پایور و.. همکاری داشت.
حسن ناهید برای شناساندن موسیقی سنتی و اصیل ایران، مسافرتهایی همراه با خوانندگانی چون؛ حسین قوامی، محمدرضا شجریان، محمود محمودی خوانساری و عبدالوهاب شهیدی به کشورهای ترکیه، بلغارستان، یوگسلاوی، ایتالیا، بلژیک، هلند، آلمان و اتریش داشت و در برنامههایی تحت عنوان کنسرت سازهای ملی ایران شرکت کرد.
این هنرمند نامی، در شامگاه پنجشنبه، 27 بهمن 1401 در خانهاش درگذشت و پیکر او در روز دوشنبه، 1 اسفند ماه با حضور جمعی از هنرمندان موسیقی ایران، از تالار وحدت به قطعه هنرمندان بهشت زهرا منتقل شد.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی