برگزیده رشتههای خوشنویسی افزایش یابد
تهران - ایرنا - دبیرکارگاه خوشنویسی جشنواره هنرهای تجسمی جوانان با اشاره به تاثیر محدودیتهای اقتصادی بر روی این رویداد گفت: رشته خوشنویسی با این میزان از مخاطب، فقط یک برگزیده در رشته نستعلیق دارد، درحالی که باید چندین نفر در رشتهها و سبک های مختلف خوشنویسی منتخب شوند.
چند وقتی است که کرونا مهمان ناخوانده شده و تمام جهان را متشنج کرده است. گویا حالا حالا هم قصد رفتن ندارد. امسال جشنواره هنرهای تجسمی جوانان که زورش به این مهمان ناخوانده نرسید، برخلاف سالهای پیشین که به میزبانی شهرستانها برگزار می شد، در خانه هنرمندان و بدون حضور جوانانی که برای رسیدن به این جشنواره شب و روز کار کرده بودند برگزار شد. اما تب کرونا، از شور و حرارت این جشنواره چیزی کم نکرد. اساتیدی که بعضا خودشان خسته از مشکلات و درگیری های جامعه بودند، به عشق جوانان سرپا ایستاده و جشنواره را هرچند مجازی و به دور از مخاطب پیش بردند. یادگار خیام خوشنویس نام آشنا و دبیر کارگاه خوشنویسی بیست و هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان درخصوص حضور خود و کیفیت این دوره از جشنواره به خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: برای اولین بار استاد کارگاه جشنواره جوانان بودم. ما 414 اثر از 60 شرکت کننده دریافت کردیم و میتوان گفت با توجه به شرایط، استقبال از جشنواره خوب بود.
خیام افزود: البته باتوجه به شناختی که از جامعه خوشنویسی کشور داریم فکر می کنم که اطلاع رسانی جشنواره کمی ضعف داشت. زیرا علاوه بر انجمن خوشنویسان، بسیاری از هنرجویان در کلاس های آزاد خوشنویسی آموزش می بینند که اگر قبل از جشنواره یک بانک اطلاعاتی از خوشنویسان جوان گردآوری میشد طبیعتا شرکت کننده های زیادتری داشتیم. این استاد پیشکسوت درباره کارگاه های آنلاین توضیح داد: به هرحال کارگاه حضوری با آنلاین زمین تا آسمان فرق دارد. اما در همین فضا هم ما نهایت تلاشمان را به کار بردیم تا ارتباط خود با هنرجویان و شرکت کنندگان را به خوبی حفظ کنیم و آنها دچار مشکل نشوند. وی ادامه داد: بیشتر آثار دریافتی کیفیت خیلی خوبی داشتند، باتوجه به اینکه بیشترین سن شرکت کننده ها در این جشنواره 25 سال بود، بعضا آثاری میدیدم که فراتر از سن هنرجویان بود و حتی می توانستند در یک جشنواره با بزرگسالان رقابت کنند. البته تعدادی از آثار هم کیفیت متوسط داشتند اما هرقدر که به مراحل نهایی داوری نزدیک میشدیم، آثار شگفت انگیزی را می دیدیم.
دبیر کارگاه خوشنویسی جشنواره جوانان عنوان کرد: در مجموع جشنواره خوب بود، اما لازم است در دوره های آینده روی بحث اطلاع رسانی بیشتر تمرکز کنند. همچنین محدودیت های اقتصادی هم روی اصل کار تاثیر میگذارد. به طور مثال رشته خوشنویسی با این میزان از مخاطب، فقط یک برگزیده دارد، در صورتی که در همه جشنواره ها معمولا 2 یا 3 نفر صاحب مقام و چند نفر هم برگزیده می شوند. یا اینکه رشته رقابتی در جشنواره فقط نستعلیق بود، باید بررسی کرد که چرا فقط نستعلیق. پس دیگر رشته ها چه کنند.
*س_برچسبها_س*