یک‌شنبه 4 آذر 1403

برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی معرفی شدند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی معرفی شدند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در این برنامه علی رشیدی‌نیا سرپرست اداره‌کل کانون استان تهران و دبیر اجرایی مرحله منطقه‌ای بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از کیان پیرفلک کودک شهید حادثه ایذه و کودکان و نوجوانان شهید حوادث تروریستی اخیر یاد کرد. رشیدی‌نیا در ادامه گفت: بیست‌وچهارمین جشنواره قصه‌گویی منطقه 5 در آخرین روز‌های آبان 1401 زمان خوبی بود تا قصه‌گویانی از استان‌های البرز، گیلان، خراسان شمالی، سمنان، تهران، گلستان و مازندران فرصت گفتگو، تبادل تجربه و آشنایی با فرهنگ‌های غنی یکدیگر را به دست بیاورند. همچنین کودکان و نوجوانان امکان بهره‌گیری از دنیای وسیع قصه‌گویی را دریافت کردند.

برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی معرفی شدند

وی تصریح کرد: در مرحله نخست جشنواره مراکز حضور داشتند که با کمک مربیان، قصه‌گویی را با جدیت تداوم بخشیدند. سپس گلچینی از هنرنمایی قصه‌گویان با شرکت در مرحله استانی رنگ تازه‌ای به جشنواره داد و با معرفی برگزیدگان شرکت‌کننده در مرحله منطقه‌ای در پایان 78 قصه‌گو آماده رقابت شدند. رشیدی‌نیا با اشاره به محتوای قصه‌های اجرا شده بیان کرد: در وهله اول محتوای بیشتر قصه‌ها به آینده، امید، شادی و آرزو‌ها برمی‌گشت و در ادامه موضوع‌هایی، چون ازخودگذشتگی، زندگی من و موضوع‌های آزاد دیده می‌شد که محتوایی ملموس داشت. سرپرست اداره کل کانون استان تهران در بخش پایانی صحبت‌های خود از مدیران و مسئولان برگزار کننده جشنواره در دبیرخانه، استان‌ها و قصه‌گویان برای شرکت در این مراسم تشکر کرد.

برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی معرفی شدند

در ادامه معاون فرهنگی کانون پرورش فکری ضمن خیرمقدم به حاضران گفت: فعالیت قصه‌گویی در مراکز فرهنگی هنری، در مرحله استانی و تمام مراحل جشنواه بین‌المللی قصه‌گویی مهم است. محمود مروج افزود: فرآیند این جشنواره طولانی است، بنابراین می‌توان گفت به‌خاطر حضور مربیان، کودکان و نوجوانان و بزرگسالان یکی از اجتماعی‌ترین جشنواره‌های کشور است. معاون فرهنگی کانون در ادامه خطاب به نوجوان‌ها بیان کرد: همه شما برنده هستید. همین که تلاش کردید و قصه و کتاب خواندید نشان از برجستگی شما دارد. مروج در پایان بیان کرد: از حمایت‌های مدیرعامل، داوران، کانون استان تهران به‌عنوان میزبان و استان‌های مهمان به‌خاطر پشتیبانی‌هایی که داشتند تشکر می‌کنم و انشاالله جشنواره قصه‌گویی بهانه‌ای باشد برای حضور بیشتر نوجوان‌ها در مراکز فرهنگی. مدیرعامل کانون پرورش فکری نیز در این آیین اظهار کرد: نتیجه تحقیق‌ها حاکی از این است که قصه‌گویی موجب آموزش اخلاقیات، تقویت خلاقیت، سرگرم‌کننده، تقویت مهارت بیشتر گوش دادن، تقویت مهارت‌های ارتباطی و در مجموع ابزار ارتقا کیفیت زندگی انسان‌ها مخصوصا در حوزه کودک و نوجوان است. حامد علامتی ادامه داد: کانون پرورش فکری همیشه تلاش کرده است در حوزه‌های فرهنگی قدم بردارد و جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با سابقه درخشانی که دارد توانسته عهده‌دار ترویج قصه در میان بخشی از کودکان و نوجوانان باشد.

برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی معرفی شدند

حجت‌الاسلام حامد تقدیری مشاور مدیرعامل کانون نیز با روایت قصه‌ای از دوران نوجوانی خود، تاکید کرد که می‌شود بر نوجوان‌ها اعتماد کرد و قصه را زبان مشترک روح انسان‌ها در هر کجای این جهان برشمرد. در پایان این مراسم سودابه امینی بیانیه هیات داوران را خوانش کرد و در ادامه برگزیدگان معرفی شدند. برگزیدگان بخش مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها احمدی کریمی از استان خراسان شمالی با قصه «پلنگ و دایی گربه» زهرا گرمابه از استان گلستان با قصه «مهمان‌های ناخوانده» فاطمه موسوی از استان البرز با قصه «دفتر جهان‌نما» زینب شکیبا از استان تهران با قصه «ایوب» محترم ترحمی از استان سمنان با قصه «چرخ‌های جورواجور» برگزیدگان بخش زبان اشاره المیرا پارسا از استان تهران با قصه «خوب شد، بد شد» برگزیدگان بخش آیینی سنتی نوجوان ثنا اکبرزاده از استان تهران با قصه «سفر بیژن به توران» مهسا یحیوی از استان مازندران با «نقل بیژن و منیژه» محمدمهدی مرادی از استان مازندران با قصه «گذر سیاوش از آتش» تقدیری بخش آیینی سنتی نوجوان سمانه موسوی از استان البرز با قصه «فرزند ایران زمین» احسان عبداللهی از استان تهران با قصه «پوریای ولی» پریا طاهری از استان گیلان با نقل «رستم و سهراب» فاطمه حصاری از استان خراسان شمالی با نقل «سهراب و گردآفرید» طهورا میاری از استان مازندران با قصه «رزم رستم و خاقان چین» برگزیدگان بخش آیینی سنتی بزرگسالان فاطمه زارعی از استان گیلان با قصه «نبرد دیو سپید» حسین غلامی از استان مازندران با قصه «انتقام بستور از بی درفش» امیر تنها از استان گیلان با «نقل رودابه و کک کوهزاد» و سیدرضا آل‌داوود از سمنان با «نقل گردآفرید» تقدیری بخش آیینی سنتی بزرگسالان محمد محزون از استان خراسان شمالی با نقل «افراسیاب» صبا گوهری از استان مازندران با قصه «نبرد سهراب و گردآفرید» فاطمه جمالی باشی از استان سمنان با قصه «گذر سیاوش از آتش» برگزیدگان بخش ملی نوجوان مهدیس اخلاقی از استان البرز با قصه «لولوی آوازه‌خوان» کیارش رهبری از استان سمنان با قصه «تیرانداز جوان» آرینا نوذری از استان البرز با قصه «پسر جنگل‌کوه» یگانه طبسی از استان گلستان با قصه «شاه میداس و انگشتان جادویی» آنیتا اصغری از استان تهران با قصه «استاد محمد پینه‌دوز» تقدیری بخش ملی نوجوانان آناهیتا قربانی از استان گلستان با قصه «پادشاه هنرمند» تینا جواهری کیا از استان تهران با قصه «پیراهن بی‌بی نازنین» ریحانه وحدانی حصاری از استان خراسان شمالی با قصه «ببین و نپرس» ترانه شیرزادی از استان مازندران با قصه «مرغنه جنگی» برگزیدگان بخش ملی بزرگسالان الهه تاجیک از استان تهران با قصه «گلاب خاتون و دنیا» مریم مهدی‌پور از استان البرز با قصه «دلواپس‌شاه» معصومه شهریاری از استان گلستان با قصه «همیشه پشیمان» بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منطقه 5 کشوری با حضور 78 قصه‌گو از استان‌های البرز، گیلان، خراسان شمالی، سمنان، تهران، گلستان و مازندران به مدت سه روز از 28 تا 30 آبان 1401 به میزبانی استان تهران برگزار شد. سودابه امینی، پروانه کیانیان و فریبا حبیبی داور بخش ملی، وحیده نظری داور بخش زبان اشاره و فهیمه باروتچی داور بخش آیینی سنتی این مرحله از جشنواره بیست‌وچهارم قصه‌گویی بودند. بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی منطقه پنج کشوری روز 30 آبان 1401 در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های فرهنگی‌هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کار خود پایان داد.