یک‌شنبه 4 آذر 1403

برگ جدید در دفتر تجارت ایران با روسیه / هاب گازی ایجاد خواهد شد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
برگ جدید در دفتر تجارت ایران با روسیه / هاب گازی ایجاد خواهد شد؟

گزارش‌ها حاکی است که ایران قصد دارد با مشارکت روسیه، قطر و ترکمنستان، یک هاب گازی در منطقه صنعتی عسلویه در استان بوشهر ایجاد کند.

معاون نخست وزیر روسیه، الکساندر نواک، در گفتگو با تاس اعلام کرد که روسیه و ایران قصد برگزاری کمیسیون بین دولتی همکاری‌های تجاری و اقتصادی را در تهران در آینده نزدیک دارند.

وی در پاسخ به سوالی درباره تاریخ برگزاری این رویداد تجاری تصریح کرد که این نشست در 28 فوریه برگزار خواهد شد.

نواک در پاسخ به این سوال که آیا در این کمیسیون بین دولتی درباره ایجاد یک هاب گازی بحث خواهد شد و این که آیا ممکن است توافقنامه‌ای در مورد پروژه‌های مشترک گازی در آنجا امضا شود یا خیر، گفت که طرفین "در این زمینه کار می‌کنند و شرکت‌هایشان در حال تعامل هستند."

نواک، معاون نخست وزیر روسیه پیش از این طی اظهاراتی اعلام کرده بود که شرکت گازپروم موضوع ایجاد یک هاب گازی در ایران را بررسی خواهد کرد و افزود که اگر این پروژه ظرفیت خوبی داشته باشد، مسکو در آن مشارکت خواهد کرد.

وی گفت: من فکر می‌کنم که شرکت گازپروم ما این موضوع را بررسی خواهد کرد و اگر واقعاً و به طور بالقوه پروژه خوبی باشد، البته در آن شرکت خواهد کرد. و روسیه نیز همین اقدام را انجام خواهد داد. اما ارزیابی و بررسی آن (پروژه) ضروری است.

گزارش‌ها حاکی است که ایران قصد دارد با مشارکت روسیه، قطر و ترکمنستان، یک هاب گازی در منطقه صنعتی عسلویه در استان بوشهر ایجاد کند.

عسلویه به عنوان قطب تولید بزرگترین میدان نفت و گاز جهان یعنی میدان پارس شمالی - جنوبی شناخته می‌شود که در بخش مرکزی خلیج فارس در آب‌های ایران و قطر واقع شده است.

مجموع ذخایر زمین شناسی این میدان 51 تریلیون متر مکعب گاز طبیعی و 7.7 میلیارد متر مکعب میعانات تخمین زده شده است.

بر اساس این گزارش، ذخایر قابل استحصال 35.6 تریلیون متر مکعب گاز طبیعی و 3 میلیارد متر مکعب میعانات تخمین زده شده است.

همکاری‌های تجاری و اقتصادی ایران با روسیه

همکاری‌های تجاری و اقتصادی بین ایران و روسیه به عنوان دو کشور با تاریخچه‌های طولانی و روابط دوستانه، از اهمیت بالایی برخوردار است. این دو کشور در حوزه‌های مختلف از جمله تجارت، انرژی، صنعت، کشاورزی، حمل و نقل، فناوری، علوم و فرهنگ همکاری‌های گسترده‌ای داشته‌اند.

به عنوان مثال، در حوزه تجارت، ایران و روسیه با امضای توافق‌نامه‌ها و توافقات تجاری، تلاش کرده‌اند تا حجم تبادلات تجاری بین دو کشور را افزایش دهند. همچنین، همکاری‌های مشترک در زمینه‌های نفت و گاز، صنایع فولاد و معدن، صنایع خودروسازی و ساختمانی نیز از جمله موارد مهم همکاری‌های اقتصادی بین این دو کشور است.

در زمینه انرژی، همکاری‌های بین ایران و روسیه به ویژه در زمینه هسته‌ای و انرژی هسته‌ای مورد توجه قرار گرفته است. همچنین، پروژه‌های مشترک در حوزه حمل و نقل، ارتباطات و فناوری نیز نشان از تلاش‌های دو کشور برای تقویت همکاری‌های اقتصادی دارد.

با توجه به تحولات جهانی و منطقه‌ای، همکاری‌های اقتصادی بین ایران و روسیه می‌تواند بهبود و توسعه چشمگیری پیدا کند و به منافع هر دو کشور و همچنین منطقه کمک کند.