بریکس رویکرد نژادپرستانه ندارد و به دنبال سلطه جهانی نیست
اقتصادنیوز: وزیر خارجه روسیه ضمن دفاع از جهان چندقطبی تأکید کرد که گروه «بریکس» به دنبال تسلط بر جهان و سلطه جهانی نیست.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در نشست خبری پس از دیدار وزرای خارجه کشورهای عضو گروه «بریکس» اعلام کرد که بریکس برخلاف غرب که رویکردهای نژادپرستانه دارد، به دنبال سلطه جهانی نیست.
وی دراینباره گفت: جهان چند قطبی چیزی نیست که به خواست یک دولت خاص یا گروهی از ملت ها بستگی داشته باشد. چند قطبی یا چند مرکزیت، یک روند تاریخی در حال توسعه عینی است که نمی توان آن را متوقف کرد.
لاوروف در ادامه افزود: هر چند غرب سعی می کند با کلاهبرداری این روند (جهان چندقطبی) را متوقف کند تا هژمونی خود را که هدف اصلی آمریکا و متحدانش اعلام شده بود، طولانی کند. آنها آشکارا می گویند که نظم جهانی که نقش رهبری آن به آمریکایی ها، ناتو و اتحادیه اروپا تعلق دارد، نمی تواند تغییر داد.
به گفته لاوروف «این ذهنیت کاملاً نواستعماری است که تمام اقدامات و رفتارهای کشورهای غربی آشکار است. این غرب است که تلاش دارد که جهان رابه مناطق مختلف تقسیم کند.»
خبر مرتبط واشنگتن شمشیر را از رو بست / تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه در راه استاقتصادنیوز: سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکاسهشنبه شب اظهار کرد: آمریکا در اجلاس سران کشورهای گروه هفت در ایتالیا مجموعه جدیدی از کنترلهای صادراتی و تحریمهای «تاثیرگذار» اعلام خواهد کرد که شرکت و شبکههایی را که به جنگ روسیه کمک میکنند، هدف قرار خواهد داد.
پیش از این نیز وانگ یی، وزیر خارجه چین در جریان نشست وزرای خارجه گروه «بریکس» گفت که برخی کشورهای قدرتمند هنوز تفکر جنگ سرد در سر دارند و بریکس باید از این تفکر جلوگیری کند. به گفته دیپلمات ارشد چینی که در شهر «نیژنی نووگورود» روسیه سخنرانی میکرد، این نوع رویکرد و تفکر با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور مستقیم در تناقض است و توانایی سازوکارهای چندجانبه را تحتالشعاع قرار میدهد.
وی تاکید کرد: چین تمایل دارد تا با همکاری روسیه، همکاری راهبردی را حفظ کرده، به فشارهای خارجی پاسخ و پیشرفت پایدار روابط دوجانبه را توسعه دهد. وانگ یی، بریکس را سکویی مهم برای اتحاد و همکاری بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه توصیف و تصریح کرد: توسعه سازوکار بریکس نقشی حیاتی در ایجاد نظم جهانی عادلانهتر و منطقیتر ایفا خواهد کرد. وی غرب را به سیاسی و امنیتیسازی افراطی مسائل اقتصادی متهم کرد و گفت که این اقدام به تحریمهای یکجانبه افسارگسیخته و سنگاندازی و مانعتراشی در حوزه فناوری برای کشورهای همچون روسیه و چین منجر شده است.
وزیر خارجه چین از گروه بریکس تحت عنوان «بریکس بزرگ» یاد کرد و خواستار استفاده این گروه از اهرم سیاسیاش و تبدیل آن به سازوکاری جدید برای همکاری چندجانبه شد.
خبر مرتبط آمریکا نروژ را نونوار کرد / جزئیات تجهیز موشکی نروژ علیه مسکو / آمادهباش جنگی در مرز با روسیه؟اقتصادنیوز: وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه فروش موشک های پیشرفته میان برد هوا به هوا و تجهیزات نظامی مرتبط، به نروژ به ارزش 1.94 میلیارد دلار را تایید کرد.
بریکس که از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده بود، اوایل سال 2024 با پیوستن کشورهای ایران، اتیوپی، مصر و امارات متحده عربی گسترش پیدا کرد و همچنان در حال گسترش است. وی با اشاره به گسترش این گروه افزود: با گسترش اعضا، عصری نوین را در حوزه خودکفایی مشترک در جهان جنوب آغاز کردهایم و نفوذ و جذابیت بریکس همچنان روبهافزایش است.
دیپلمات چینی تصریح کرد: در رقابتی که برخی قدرتها در حال گسترش جهات چندقطبی و تعدادی دیگر قصد حفظ هژمونی تکقطبی را دارند، کشورهای بریکس باید طرف عدالت و برابری ایستاده و انتخابهای درست انجام دهند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید