بلای کرونا بر سینما و ضرر 290 میلیارد تومانی
عنوان پرفروشترین فیلم که در سال 98 با بیش از 38 میلیارد تومان به نام «مطرب» ثبت شده بود، در سال کرونازده 99 به فیلم «شنای پروانه» با رقم سه میلیارد و 300 میلیون تومان رسید.
به گزارش ایسنا، اگرچه شیوع کرونا از سال 1398 در ایران آغاز شد، اما تاثیر مهلک آن بر مشاغل مختلف در سال 1399 نمود پیدا کرد. سینما از جمله مشاغل و صنعتهایی در جهان است که ضربه شدیدی از پاندمی خورده و این ضربه به سینما در کشور ما به دلایل متعدد آسیبزنندهتر بوده و با وجود اینکه ترس و وحشت عمومی از کرونا بعدد از یک سال کم شده سینما هنوز جزء مشاغل نیمه تعطیل محسوب میشود، چرا که علیرغم باز بودن سالنهای سینما آمار حضور مخاطب به شدت پایین است.
در سال گذشته سینماها با بیش از 6 ماه تعطیلی روبهرو شدند و در روزهایی هم که دایر بودند فیلمهای اکران شده فروش خوبی کسب نکردند.
طبق اطلاعاتی که در سایت سازمان سینمایی براساس سامانه سمفا منتشر شده، در سال 99 فهرست اکران شامل نمایش 89 فیلم سینمایی در گروههای عمومی، هنر و تجربه و خارجی بوده و چند فیلم سینمایی مثل «آینه بغل» و «متری شیش و نیم» هم از سالهای قبل به صورت محدود اکران شدند.
گزارش اکران سازمان سینمایی براساس تعداد مخاطب (تهران / غیر تهران و کل)، فروش کل و گروه نمایشی اعلام شده و «شنای پروانه» با 200388 بیشترین تماشاگر را داشته است. مجموع فیلمها هم بیش از 670 هزار نفر مخاطب داشتهاند و در نهایت فروش کلی سینما در سال گذشته به حدود 10 میلیارد تومان رسیده است.
از آنجا که عایدی سینما در سال 1398 با اکران حدود 70 فیلم نزدیک به 300 میلیارد تومان بود که همان زمان هم خیلیها آن را رقمی بالا نمیدانستند اما اکنون با 290 میلیارد تومان کاهش به 10 میلیارد تومان رسیده، با توجه به آنچه در یک سال گذشته بر سر سینما آمده و نیز شرایطی که همچنان ادامه دارد، مطمئنا وضعیت بحرانی و رو به ورشکستگی سینما بیش از پیش راهکار اصولی میطلبد.
لینک کوتاه: asriran.com/003Fzw