شنبه 4 مرداد 1404

بن‌بست مذاکرات در دوحه / ویتکاف سکوت کرد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
بن‌بست مذاکرات در دوحه / ویتکاف سکوت کرد

وزارت خارجه آمریکا در پی شکست مذاکرات آتش بس غزه در دوحه قطر و اظهارات استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه مبنی بر بررسی گزینه های جایگزین برای بازگرداندن اسرا، از توضیح در این باره خودداری کرد.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از پاسخ به پرسش‌های مکرر خبرنگاران درباره اظهارات استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دولت ترامپ در امور خاورمیانه درباره خروج آمریکا از مذاکرات آتش‌بس غزه در قطر خودداری کرد.

توماس پیگوت معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تحت فشار قرار گرفت تا توضیح دهد منظور ویتکاف از اینکه واشنگتن اکنون گزینه‌های جایگزینی را برای بازگرداندن گروگان‌ها و تلاش برای ایجاد محیطی باثبات‌تر برای مردم غزه بررسی خواهد کرد، چه بوده است. اما او گفت: در نهایت، این بیانیه خودش گویای همه‌چیز است.

وی در پاسخ به سؤال مجدد درباره اینکه چه گزینه‌های جایگزینی روی میز است، افزود: در حال حاضر چیزی برای اعلام ندارم.

ترامپ پیش‌تر گفته بود که می‌خواهد آمریکا کنترل غزه را به‌دست بگیرد تا آن را به ریویرای خاورمیانه (منطقه لوکس وتوریستی) تبدیل کند و از طرح‌هایی برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از این منطقه حمایت کرده است. مدافعان حقوق بشر گفته‌اند چنین اقدامی معادل پاک‌سازی قومی است و موضع ترامپ از سوی فلسطینی‌ها به‌شدت رد شده است.

ایرنا نوشت، استیو ویتکاف فرستاده ویژه دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه به وقت محلی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس با طرح ادعاهایی علیه حماس گفت که واشنگتن پس از واکنش اخیر حماس که نشان‌دهنده عدم تمایل به دستیابی به آتش‌بس در غزه است، مذاکرات آتش‌بس غزه را نیمه‌کاره رها کرده و تیم مذاکره‌کننده خود را از قطر برای مشاوره باز می‌گرداند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.