بهادری جهرمی: فهرست بدهکاران بزرگ در سامانه بانک مرکزی منتشر و مستمراً بهروز نیز میشود
سخنگوی دولت گفت: در بحث انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی، به یاد دارید که در زمان مناظرات انتخابات، یکی از کاندیداها نمیتوانست فهرست اندکی از ابربدهکاران بانکی اعلام کند، اما امروز فهرست بدهکاران بزرگ در سامانه بانک مرکزی منتشر میشود و مستمرا به روز نیز میشود.
به گزارش ایسنا، علی بهادری جهرمی با حضور در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اقدامات دولت در حوزههای مختلف اقتصادی، اظهار کرد: مردم در این دولت میداندار شدند و به همین خاطر در حوزههای مختلف رشد داشتیم. از خرید گندم تا تجارت خارجی رشدهای زیاد و رکوردشکنی داشتیم.
وی با بیان اینکه بیش از 6 هزار کارخانه و کارگاه در دولت سیزدهم فعال شدند، تاکید کرد: از منظر اقتصادی، دهه گذشته قابل قبول نبود و در برابر تحریمهای فلجکننده، راهبردها به نتیجه نرسید و رشد اقتصادی در دهه گذشته نزدیک به صفر بود. میانگین رشد اقتصادی در طول دو سال گذشته به بیش از 4 درصد رسیده است و جبران توقف دهه گذشته نیازمند بازه زمانی طولانیتری است.
سخنگوی دولت یادآور شد: براساس آمار میانگین رشد اقتصادی در 6 ماهه اول سال 1402 به بالای 6درصد رسیده که بخشی از آن مربوط به افزایش بهرهوری و بخش زیادی مربوط به نهضت فعالسازی کسب و کارهای تعطیل و نیمهتعطیل است.
بهادری جهرمی ادامه داد: این رشد اقتصادی به تدریج میتواند فاصله توان خرید مردم را برگرداند و سرانه عمومی افزایش مییابد که البته اثر اشتغالزایی هم دارد.
دبیر هیئت دولت با بیان اینکه هنرخ بیکاری از 10 درصد در ابتدای دولت به 7.9 درصد رسیده است، گفت: نرخ رشد اقتصاد در حوزه مسکن سالها منفی بوده و شاهد رکود در این حوزه بودیم؛ طی سال گذشته، این نرخ به مثبت سه درصد رسیده است. فعال شدن حوزه مسکن هم میزان بالایی از اشتغال و رشد اقتصادی را ایجاد میکند و هم با توجه به بالابودن نیاز این حوزه به نقدینگی، کاهش تورم را به همراه دارد.
بهادری جهرمی ادامه داد: طرح نهضت ملی مسکن با واگذاری 500 هزار زمین در سال 1402 به خانوارهای حائز شرایط، در مسیر اجرا قرار گرفته است. 500 هزار زمین دیگر نیز در برنامه واگذاری تا پایان امسال قرار دارد. با تصویب آییننامهها و مشوقهای لازم، رشد صدور پروانه و افزایش ساخت و ساز در بافتهای فرسوده 6 برابر شده است.
سخنگوی دولت با اشاره به اقدامات دولت در زمینه اصلاح نظام بانکی، یادآور شد: این امر آمال دولتهای مختلف بود، جلوگیری از فساد، اشتغال، کنترل تورم، ساخت مسکن موضوعاتی است که در سال های مختلف اولویت کشور بوده اما آنگونه که باید و شاید به سامان نرسیده است.
وی افزود: نظام بانکی در کنار مزایایی که داشته، نیاز به ساماندهی هم داشت که از کارهای روی زمین مانده بود، آفتهایی گریبانگیر نظامبانکی بوده که در سال های مختلف درمان نشده بود. حجم زیادی از نقدینگی تولید شده در کشور که عموما به تولید نرفته و در بخش های دلالی و سرمایه گذاری های غیر مولد و حتی فرار پول هزینه شده است، از شبکه بانکی اتفاق میافتاد بنابراین بانک مرکزی برنامه روشنی برای مورد به مورد بانکها و موسسات اعتباری طراحی کرد.
دبیر هیئت دولت تاکید کرد: فعالیتهای بانکها به صورت جزئی و ماهانه از سوی بانک مرکزی رصد میشوند، فعالیت تولیدی بانکها، تراز مالی، هدایت تقدینگی و تسهیلات به بخش مسکن، فرزندآوری و تولید و نیز منابعی که باید به بانکمرکزی بدهند و رعایت استانداردهای بانکمرکزی کنترل شده و بر اساس رعایت این الگوها، در ماه بعد مجددا برنامه اصلاحی به این بانک داده میشود.
وی گفت: اگر بانکی به سمت تراز شدن حرکت کند، در ماه بعد سهمیه تسهیلات بیشتری دریافت میکند.
بهادری جهرمی با بیان اینکه دولت در مبارزه با فساد و در تعامل با سایر قوا میداندار است، تصریح کرد: یکی از اولویتهای دولت سیزدهم در تعامل با سایر قوا جلوگیری از فساد بوده و هست. برای کسی پذیرفته نیست که چرا باید در کشوری که مزین به نام اسلام است، فساد اتفاق بیفتد. دولت به ویژه از بین بردن گلوگاهها و ساختارهای فسادزا با همکاری قوه قضائیه و مجلس گام برداشته است.
وی یادآور شد: در تعامل با مجلس، قوانینی تصویب شد که بتواند کمک حال دولت باشد و در تعامل با قوه قضائیه مواردی که اتفاق میافتاد در تعامل و همکاری پیش میرفت که بتواند از فساد جلوگیری کند و احیانا اگر تخلفی اتفاق افتاده را جبران کند.
دبیر هیئت دولت ادامه داد: به عنوان مثال در صدور مجوزها و امضای طلایی منشا بسیاری از فسادها میشد. امروز با الکترونیکی شدن مجوزها زمینه ایجاد فساد در این حوزه از بین رفته است. درست است که میدان دار دولت بوده است اما این موضوع با تعامل سه قوه اتفاق افتاد.
سخنگوی دولت گفت: در بحث انتشار فهرست ابربدهکاران بانکی، به یاد دارید که در زمان مناظرات انتخابات، یکی از کاندیداها نمیتوانست فهرست اندکی از ابربدهکاران بانکی اعلام کند. امروز فهرست بدهکاران بزرگ در سامانه بانک مرکزی منتشر میشود و مستمرا به روز نیز میشود.
وی ادامه داد: برای ایجاد شفافیت، در این دولت اسامی وامگیرندگان کلان بانکی نیز منتشر میشود. 28 بانک به صورت ماهانه اسامی وامگیرندگان کلان را در سامانه خود منتشر میکنند. این اقدام موجب میشود که وام کلانی بدون اینکه وثایق لازم اخذ شده باشد و وام گیرنده صلاحیت لازم را داشته باشد، اعطا نشود.