یک‌شنبه 4 آذر 1403

بهره‌برداری از 6 شهرک فناوری و ایجاد 10 مرکز نوآوری در کشور

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
بهره‌برداری از 6 شهرک فناوری و ایجاد 10 مرکز نوآوری در کشور

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از بهره‌برداری از 6 شهرک فناوری توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران خبر داد و گفت: 135 واحد فناور در این شهرک‌ها مستقر شده‌اند و 205 مشاور تخصصی نیز با آن‌ها همکاری می‌کنند.

علی رسولیان در دیدار با معاون وزیر صمت با معاون علمی، فناوری رئیس جمهور اظهار داشت: 29 کلینیک کسب و کار با 1400 مشاور عضو و سه هزار و 699 خدمت ارائه شده در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور راه‌اندازی شده است.

وی با اشاره به بهره‌برداری از 40 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور اضافه کرد: 573 مشاور با اشتغالی بالغ بر یک هزار نفر در این مراکز مستقر هستند و در 6ماهه نخست سال جاری 656 هزار و 274 میلیارد ریال قرارداد خدمات مشاوره با واحدهای صنعتی و تولیدی منعقد کرده‌اند.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در بخش دیگری از سخنان خود بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور تأکید کرد و ادامه داد: هم اکنون 7 هزار شرکت دانش بنیان در سراسر کشور وجود دارد. همچنین یک هزار و 500 شرکت مستعد دانش بنیان شدن در سطح شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور شناسایی شده که از این تعداد حدود 600 شرکت دانش بنیان شده است.

رسولیان یادآور شد: راهبری فن‌بازارهای منطقه‌ای در 18 استان کشور نیز توسط سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران انجام می‌شود که از این طریق تا کنون 1771 نیاز فناورانه شناسایی و 456 نیاز فناورانه رفع شده است.

وی به برنامه توسعه خوشه‌های کسب و کار نیز اشاره کرد و گفت: 505 خوشه صنعتی در کشور شناسایی شده، 31 پروژه توسعه خوشه‌ای در حال اجراست و 122 پروژه توسعه خوشه‌ای نیز خاتمه یافته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین توضیح داد: 10 مرکز نوآوری ذیل برنامه توسعه خوشه‌های کسب و کار ایجاد شده است که این مراکز در اقصی نقاط کشور و در قالب رشته صنعت‌های تخصصی در حال فعالیت هستند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور نیز در این دیدار اظهار داشت: شهرک‌ها و نواحی صنعتی ظرفیت بسیار مناسبی برای استقرار شرکت‌های توانمند نوآور و فناور هستند و با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان باید زمینه استقرار هرچه بیشتر آن‌ها را در این مناطق فراهم آورد.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی افزود: خوشه‌های صنعتی از خلق ایده تا مدیریت صادرات را می‌توانند انجام دهند و برنامه توسعه خوشه‌ای با توجه به آمایش صنعتی، اقدام مناسبی از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بوده است.

وی اضافه کرد: در زمینه‌هایی از جمله حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، مبادله فناوری، فن‌بازارهای منطقه‌ای و توسعه خوشه‌های کسب و کار مبتنی بر فناوری و نوآوری، آمادگی گسترش همکاری‌ها را داریم تا به توسعه فناوری و دانش بنیان شدن صنعت کمک کنیم.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن 509 شهرک و 340 ناحیه صنعتی و 5 منطقه ویژه اقتصادی در حال بهره‌برداری، 85 شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، 6 شهرک فناوری، 40 مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، 2 مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، 100 هزار و 58 قرارداد منعقده و بهره‌برداری از 49 هزار و 882 واحد صنعتی و سه هزار و 270 واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم 998 هزار و 595 نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.