بهرهبرداری از 6 هزار میلیارد تومان طرح برقی در 3 استان
تهران - ایرنا - پویش #هرهفته الف_ب - ایران فردا (پنجشنبه) در حالی وارد سیامین هفته خود میشود که قرار است طی آن 25 پروژه صنعت برق به ارزش 5 هزار و 936 میلیارد تومان در سه استان به بهرهبرداری برسد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، مرحله نخست پویش #هرهفته_الف_ب_ایران از مهرماه پارسال کلید خورد و در مجموع افتتاح 227 پروژه بزرگ آب و برق به ارزش 33 هزار میلیارد تومان را عملیاتی کرد.
در مرحله نخست این پویش نیم ساله 10 سد، 6 هزار و 335 هکتار شبکههای اصلی آبیاری و زهکشی، 18 نیروگاه حرارتی، 17 نیروگاه تجدیدپذیر خورشیدی و بادی، 6 نیروگاه مقیاس کوچک، 103 پست و خط انتقال، 17 طرح آبرسانی شهری، 10 تصفیهخانه آب، 17 تصفیهخانه فاضلاب و آبرسانی به 860 روستای کشور، مجموع پروژههایی بود به بهرهبرداری رسید. این پروژهها نه تنها شهر و روستا و به نوعی توزیع عادلانه زیرساختهای اصلی و مهم کشور در همه نقاط کشور، استانهای مرزنشین، مرکزی و نقاط بهرهمند از منابع آب، مناطق خشک و کم آب کشور را در بر میگرفتند، بلکه همراه با مشارکت فعال منابع دولتی، منابع داخلی شرکتهای وزارت نیرو، مشارکتهای مردم و سرمایهگذاری بخش خصوصی بود. از این مجموع، 60 درصد منابع خارج از بودجه دولت و منابع داخلی، بخش خصوصی و مشارکتهای فعال بهویژه صندوق توسعه ملی بوده است.
گرچه مرحله نخست این پویش سراسری با پایان سال 1398 به کارخود پایان داد اما مرحله دوم آن از ابتدای امسال و با وجود بیماری کرونا تداوم یافت و این مرحله، واجد یک ویژه گی خاص بود وآن پروژه های سازو کاری بود که به گفته «رضا اردکانیان» اهمیت این پروژه ها کمتر از پروژه های ساخت و سازی نیست، زیرا اجرای هرکدام تسهیل بیشتری به کارها خواهد داد و رضایت بیشتری مردم را نیز به همراه دارد.
اکنون این پویش به هفته 30 رسیده و قرار است توسط رییس جمهوری سه استان از دستاوردهای برقی این پویش بهره مند شوند.
25 پروژه صنعت برق به ارزش 5 هزار و 936 میلیارد تومان در 3 استان فردا (پنجشنبه 13 آذرماه) با حضور رئیس جمهوری و وزیر نیرو و در قالب هفته سیام پویش #هرهفته_الف_ب_ایران افتتاح میشود.
از 25 پروژه آماده افتتاح صنعت برق در سطح کشور، 15 پروژه سهم استان سیستان و بلوچستان، یک پروژه برای استان خراسان رضوی و 9 پروژه متعلق به استان خوزستان است. پروژههای آماده افتتاح استان سیستان و بلوچستان شامل افتتاح خط عظیم 400 کیلوولت زاهدان_بم، نیروگاههای مقیاس کوچک سراوان، ایرانشهر و نیروگاه بادی میل نادر به ظرفیت 38.5 مگاوات و 11 پروژه خط انتقال شبکه فوق توزیع برق در سطح این استان است.
از مزایای فنی این پروژهها میتوان به تکمیل رینگ 400 کیلوولت شرق کشور، بهبود پایداری و قابلیت اطمینان شبکه برق در استان سیستان و بلوچستان و جنوبشرق کشور و تامین نیازمندی صنایع جدید در استان در سال جهش تولید اشاره کرد. همچنین با بهرهبرداری از فاز نخست نیروگاه بادی میل نادربه ظرفیت 2.5 مگاوات و خط انتقال این پروژه، علاوه بر امکان صادرات برق تولیدی نیروگاههای بادی به افغانستان، بخشی از نیاز مصرف استان تامین شده و زیرساخت لازم برای سرمایهگذاری در منطقه نیز فراهم میشود. پروژه آماده افتتاح استان خوزستان نیز شامل 5 نیروگاه مقیاس کوچک و تجدیدپذیر در شهرهای اهواز، اندیمشک، شوش و آغاجری به ظرفیت 61 مگاوات و 4 پروژه خط انتقال و شبکه فوق توزیع برق خواهد بود. این طرحها با هدف تامین انرژی پایدار به ویژه در پیک تابستان و رفع افت ولتاژ به ویژه در بخش صنعت و همچنین تقویت زیرساختهای لازم برای توسعه صادرات برق به کشورهای همسایه افتتاح میشود. تنها پروژه استان خراسان رضوی، افتتاح واحد شماره یک بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی به ظرفیت 160 مگاوات است که با 3400 میلیارد تومان اعتبار در قالب هفته سیام پویش #هرهفته_الف_ب_ایران آماده بهرهبرداری شده است. با افتتاح این نیروگاه، توان تولید انرژی و پایداری شبکه در استانهای شمالشرق کشور ارتقا مییابد.
*س_برچسبها_س*