بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای پاسخگوی نیازهای دانشگاه نیست
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای اعلام کرد: بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای با سایر دانشگاه ها فاصله زیادی دارد و پاسخگوی نیازهای دانشگاه نیست.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای اعلام کرد: بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای با سایر دانشگاه ها فاصله زیادی دارد و پاسخگوی نیازهای دانشگاه نیست.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه فنی و حرفه ای، پیش از ظهر امروز اجلاس سراسری معاونان و کارگزاران فرهنگی و دانشجویی دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای کشور در تهران آغاز به کار کرد.
ابراهیم صالحی عمران گفت: طی سال های اخیر گفتمان اجتماعی خوبی در بین سیاستگذاران آموزشی و غیر آموزشی در خصوص ارتقای آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در کشور صورت پذیرفته و تأکید ویژه ای به گسترش فعالیت های دانشگاه فنی و حرفه ای انجام شده و متاسفانه در حال حاضر بودجه این مرکز علمی و مهارتی با استانداردها و شاخص های کیفی آموزش عالی کشور فاصله بسیار زیادی دارد، معتقدم توجه به آموزش های فنی و حرفه ای در جامعه باید از سد گفتمان خارج و به جنبه های عملیاتی پرداخته شود و لازم است حرف ها به عمل تبدیل شود.
وی افزود: وقتی نگاهی به لایحه بودجه می اندازیم و دانشگاه فنی و حرفه ای را با بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مقایسه می کنیم، درمی یابیم فاصله زیادی داریم و شاخص هایی که برای رشد بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای در نظر گرفته شده در مقایسه با آموزش های نظری اختلاف زیادی دارد بنابراین معتقدم با عنایت به تلاش های صورت گرفته، مسوولانی که بودجه در اختیار آنها قرار دارد باید از حرف به عمل روی بیاورند و نشان دهند باور قلبی و اعتقاد عملی به اعتلای آموزش های مهارتی دارند و برای ارتقای کمی و کیفی این نوع آموزش ها سرمایه گذاری بیشتری انجام دهند.
صالحی عمران با عنوان اینکه بسیاری از شاخص های بودجه ای دانشگاه فنی و حرفه ای با گذشت بیش از 8 سال از پیوستن این دانشگاه به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کماکان با شاخص آموزش و پرورش سنجیده می شود تصریح کرد: طی روزهای اخیر جلسات متعددی با وزیر علوم و نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در خصوص بودجه دانشگاه داشتم و در این نشست ها بودجه دانشگاه تشریح و عنوان شد اگر در جهت حل مشکلات اشغال جوانان به فعالیت این دانشگاه باور دارید بایستی توجه ویژه به مسائل بودجه ای هم داشته باشید.
وی با اشاره به دغدغه های بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای بالاخص در مسایل فرهنگی و دانشجویی خطاب به معاونین حاضر در اجلاس اظهار داشت: در جدول بودجه ای تغذیه دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای برای هر دانشجو 16450 ریال اختصاص یافته که با نگاه اجمالی به سایر دانشگاه با رقم هایی بین 70000 ریال تا 90000 ریال برای هر دانشجو برخورد می کنیم.
وی با انتقاد از اختصاص بودجه فرهنگی دانشگاه فنی و حرفه ای در مقایسه با سایر دانشگاه ها افزود: بودجه ای که برای انجام فعالیت های فرهنگی برای هر دانشجو در دانشگاه فنی و حرفه ای تخصیص داده شده مبلغی در حدود 1200000 ریال است و این رقم برای یک دانشجو در دانشگاه تهران 12000000 ریال برآورد شده یعنی 10 برابر کمتر و سوالی که پیش می آید این است که با این اعداد ارقام می توان مشکلات موجود فرهنگی در حیطه آموزش های مهارتی را حل کرد؟
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با عنوان اینکه یکی از دغدغه های بزرگ دانشگاه ارتقای خوابگاه ها و سلف سرویس های دانشجویی بوده که طی دوسال اخیر اتفاقات کم نظیری در این حوزه رخ داده گفت: باور ما بر این است آماده سازی جوانان برای حضور در بازار کار یک رشد تربیتی نیاز دارد. وقتی اصطلاح رشد تربیتی را در ادبیات آموزشی به کار می بریم یک بخش از آن به مهارت هایی است که در کارگاه ها و کلاس ها با دانش های نظری و عملی جدید به دانشجویان داده می شود که به خروجی این اقدامات رشد عقلانی می گویند که باعث این خواهد شد دانشجو در بازار کار آینده به موفقیت برسد ولی همه اینها به تنهایی کفایت نمیکند چرا که آمادگی های دیگری از جمله رشد عاطفی و اجتماعی نیاز است و این همان توجه به مسایل فرهنگی و تربیتی است که با توجه به بودجه بسیار پایین فرهنگی مغفول مانده است.
وی در پایان بر لزوم توجه به فعالیت های تربیت بدنی و جسمانی تأکید و خاطر نشان کرد: اگر کوچکترین اختلالی در رشد جسمانی و ناتوانی جسمی دانشجویان وجود داشته باشد به شدت در بهره وری و آینده فعالیت در بازار کار خودش را نشان خواهد داد لذا باید در این زمینه هم برنامه ریزی مستمری صورت بگیرد.