پنج‌شنبه 8 آذر 1403

بیانیه کاخ سفید درباره ادعای حمله سایبری علیه آلبانی / ایران با پیامدهای این اقدام مواجه خواهد شد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
بیانیه کاخ سفید درباره ادعای حمله سایبری علیه آلبانی / ایران با پیامدهای این اقدام مواجه خواهد شد

کاخ سفید در واکنش به ادعای بی‌اساس حمله سایبری گسترده ایران به آلبانی که بهانه‌ای برای این کشور شده است تا روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کند، واکنش نشان داد.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای خصمانه به ادعای واهی حمله سایبری ایران علیه آلبانی واکنش نشان داد و تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران با پیامدهای این اقدام مواجه خواهد شد.

در این بیانیه که روی وب سایت کاخ سفید قرار گرفته با تکیه بر این ادعای اثبات نشده، آمده است که ایالات متحده به‌طور قوی حمله سایبری به آلبانی، هم‌پیمان خود در ناتو را محکوم می‌کند و به همراه نخست وزیر آلبانی خواستار مسئول دانسته شدن ایران برای این حمله بی‌سابقه است.

کاخ سفید در ادامه بیانیه خود بدون ارائه هر گونه سند و شواهدی مدعی شده است، ایالات متحده اطمینان یافته است که دولت جمهوری اسلامی ایران حمله سایبری 15 ژوئیه علیه آلبانی را انجام داده و مسئول عملیات هک و افشای اطلاعات بعد از آن است.

ادی راما، نخست‌وزیر آلبانی روز چهارشنبه 16 شهریور با اعلام قطع روابط دیپلماتیک این کشور با ایران گفت که از دیپلمات‌ها و کارمندان سفارت ایران در تیرانا خواسته شده است تا در عرض 24 ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.

او در پیامی ویدئویی ادعا کرد که این "واکنش شدید" با میزان خطر حملات سایبری ایران که تهدیدی برای زیرساخت‌های خدمات عمومی و هک و سرقت ارتباطات دولتی بوده است، تناسب دارد.

آلبانی که با این بهانه قصد دارد روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کند، سال‌هاست به گروهک منافقین که از گروه‌های تروریستی شناسنامه‌دار محسوب می‌شود، پناه داده است.

آلبانی در سال 1397 نیز غلام‌حسین محمدنیا، سفیر ایران در این کشور را با اتهام "به خطر انداختن امنیت کشور" اخراج کرده بود. سفارت ایران در آلبانی از آن زمان در سطح کاردار اداره می‌شد.

وزارت امور خارجه کشورمان نیز در بیانیه‌ای با مردود شمردن ادعاهای بی‌اساس مطرح‌شده از سوی دولت آلبانی علیه جمهوری اسلامی ایران، تصمیم قطع روابط سیاسی تیرانا با کشورمان براساس چنین ادعاهای بی‌پایه‌ای را اقدامی نسنجیده و فاقد دوراندیشی در روابط بین‌المللی دانست.

در بیانیه وزارت امور خارجه با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری در مجامع چندجانبه و بین‌المللی در راستای تدوین ضوابط و قاعده‌مند کردن این حوزه، تأکید شده است: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی سایر کشورها را مردود و محکوم می شمارد.

در بیانیه وزارت امور خارجه با رد ادعاهای اثبات نشده علیه جمهوری اسلامی ایران، تأکید شده است: نوع اقدام و نقش‌آفرینی طرف‌های ثالث در ساخته و پرداخته کردن این ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران، نشانگر اعمال نفوذ کشورهای حامی تروریسم و فتنه‌آفرین در این زمینه است.

در بیانیه وزارت امور خارجه با اشاره به تحرکات رسانه‌ای و سیاسی سازمان‌یافته بلافاصله پس از اعلام تصمیم دولت آلبانی، تاکید شده است: صدور فوری بیانیه دولت آمریکا و همچنین استقبال رسانه‌های صهیونیستی از این تصمیم، از وجود برنامه‌ای از پیش طراحی‌شده برای فضاسازی سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران حکایت دارد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به میزبانی دولت آلبانی از یک گروهک تروریستی نشان دار از اثرپذیری تیرانا از طرف‌های ثالث و تصمیم نابجا و نامناسب اتخاذشده از سوی دولت آلبانی ابراز تأسف شده است.

پس از اعلام موضع آلبانی درخصوص حمله سایبری ادعایی علیه این کشور، انگلیس بیانیه‌ای منتشر کرد و در آن مدعی شد که مرکز امنیت ملی سایبری این کشور با اطمینان قریب به یقین هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی را مسئول حمله سایبری گسترده به نهادهای دولتی آلبانی در ماه ژوئیه امسال می‌داند.

همچنین در این بیانیه تأکید شده است که انگلیس از آلبانی و دیگر هم‌پیمانان خود در راستای افشای اقدامات غیرقابل قبول ایران حمایت می‌کند.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در پاسخ، اتهامات بی پایه و اساس شورای امنیت ملی آمریکا و وزارت خارجه انگلیس علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص حمله سایبری ادعایی به آلبانی را مردود خوانده و به شدت محکوم کرد.

کنعانی در این خصوص خاطرنشان کرد: آمریکا و انگلیس که پیش از این در برابر حملات متعدد سایبری علیه زیرساخت‌های جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه علیه تاسیسات هسته‌ای سکوت اختیار کرده و حتی به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از این نوع اقدامات حمایت کرده بودند، فاقد هر گونه وجاهت در وارد کردن اینگونه اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن هشدار نسبت به هرگونه ماجراجوئی سیاسی علیه کشورمان با این بهانه‌های مضحک و با تاکید بر آمادگی کامل کشورمان برای مقابله قاطع و فوری و پشیمان کننده با هرگونه دسیسه احتمالی افزود: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که بارها مورد حملات سایبری قرار گرفته، بخش مهمی از تلاش‌های مسئولانه بین‌المللی در مقابله با تهدید حملات سایبری است.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.