بیروت؛ درد تو درد من
تهران - ایرنا - مراسم رونمایی از کلیپ سمفونی «بیروت درد تو درد من» که اخیرا به مناسبت گرامیداشت یاد قربانیان انفجار بیروت در تالار وحدت تهران اجرا شده بود، با حضور وزیر فرهنگ لبنان و رایزن فرهنگی ایران در بیروت برگزار شد.
به گزارش ایرنا به نقل از اطلاعیه دریافتی از رایزنی فرهنگی ایران در بیروت، در راستای گرامیداشت یاد قربانیان انفجار مهیب بندر بیروت، و ابراز همدردی با حادثه دیدگان و بازماندگان، بنیاد فرهنگی - هنری رودکی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با دیپلماسی هنری و در اقدامی بشر دوستانه و بی نظیر در نوع خود، و نیز با دعوت و اعزام جناب "آندره الحاج" رهبر ارکستر ملی لبنان به تهران، نماهنگی توسط ارکستر سمفونیک ملی ایران با رهبری ایشان و با عنوان "بیروت درد تو درد من است" و اشعار زیبایی با عنوان "بی تاب بلقیس" سروده آهورا ایمان و آهنگسازی فردین خلعتبری و خوانندگی حمیدرضا نوربخش، در فضایی صمیمی و با همدلی کامل، در تالار وحدت کشورمان به اجرا درآمد.
در پی این اتفاق هنری فاخر و طی مراسمی در مرکز فرهنگی - هنری یونسکوی بیروت از لوح فشرده این ارکستر توسط عباس مرتضی وزیر فرهنگ لبنان، عباس خامه یار، رایزن فرهنگی کشورمان، "آندره الحاج" رهبر ارکستر، و عدهای از مسئولان، هنرمندان و اصحاب رسانه ها رونمایی شد.
در این مراسم رایزن فرهنگی کشورمان گفت: این کار هنری، بهترین اقدامی است که می تواند همبستگی ملت ایران با ملت لبنان را پس از حادثه دردناک انفجار بندر بیروت نشان دهد. در تهران برج آزادی با نورپردازی مزین به پرچم لبنان و نواختن سرود ملی ونیز برج میلاد و پل طبیعت با نوشتن " سلام لبیروت" به نماد همبستگی تبدیل شدند و جوانان ایرانی در پارکها و در برابر سفارت لبنان در تهران، با روشن کردن شمع، همدردی خود را با بازماندگان فاجعه بندر، ابراز کرده و احساسات و دوستی خود را به ملت لبنان به نمایش گذاشتند.
خامه یار افزود: رهبری ارکستر ملی ایران توسط "اندره الحاج" نشان دهنده اوج همبستگی هنری میان دو کشور است.
آفرینش یک اثر هنری مشترک، همواره تأثیر فوق العاده ای داشته و فراتر از مرزهای جغرافیایی رفته است، چرا که زبان موسیقی، زبانی بین المللی است. و ترجمه اشعار این سرود نیز کمک شایانی به رساندن مفاهیم و واژه های آن به ملت لبنان نمود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد که این اقدام فرهنگی و هنری در نوع خود کم نظیر بوده و در چنین شرایطی که مردم در شرایط سختی قرار دارند، بازگو کننده عمق روابط میان دو کشور است.
خامه یار در پایان گفت: این اقدام نشانه محبت ایران به لبنان بوده و بار دیگر از صمیم دل به بیروت درود می فرستیم و از وزیر فرهنگ لبنان که از این اقدام استقبال و با ما همکاری نمود تشکر می کنم.
سپس عباس مرتضی وزیر فرهنگ ضمن تشکر از این اقدام، بر ضرورت تقویت روابط فرهنگی میان دوکشور در تمام عرصه های فرهنگی و هنری تأکید کرد. وی در ادامه افزود: زبان فرهنگ و هنر، زبانی جهانی بوده که قابل فهم برای همگان است و انسان ها را با وجود گرایش های مختلفشان در کنار یکدیگر گرد هم می آورد.
وی سپس از ایستادگی و همراهی جمهوری اسلامی ایران با ملت ها و به ویژه با ملت و دولت لبنان تشکر نموده و از رایزن فرهنگی کشورمان نیز به جهت این اقدام قدردانی کرد.
وی افزود، ملت ایرانیان همواره ودر همه جا کنارمان قرار داشتند وبا ما همدردی کردند، درودشان باد.
در ادامه "آندره الحاج" رهبر ارکستر سمفونی ملی لبنان نیز در سخنان خود از حضورش در چنین فعالیت هنری مشترک ابراز خرسندی نمود و گفت: ملت ایران، ملتی با پیشینه تمدنی عمیق و دارای هنری اصیل و زیبا هستند و من از هنر و موسیقی ایران به شدت لذت بردم.
وی از ابراز همبستگی با زبان هنر تجلیل کرد و گفت: ایران تنها کشوری است که به صورت رسمی، اقدامی هنری در جهت ابراز همدردی با ملت لبنان در این فاجعه دردناک انجام داد.
وی با نامبردن از هنرمندان همکار کشورمان، از همراهی، دعوت و میهمان نوازی آنان تقدیر وتشکر کرد و اقدامات ارزنده و فعالیتهای هنری و فرهنگی بنیاد رودکی را ستود.
سپس پیام تصویری سید مهدی افضلی مدیر مؤسسه فرهنگی وهنری رودکی پخش گردید.
افضلی در این پیام وطی سخنانی ضمن اشاره به عمق وریشه دار بودن روابط مشترک ایران و لبنان گفت: لبنان کشوری با تنوع فرهنگی و دینی است که صلح و محبت را سر لوحه خود قرار داده است.
ایران و لبنان دو کشوری با ریشه ها و پیوندهای مشترک با پیوستگی فراوان معنوی هستند که پیوستگی فصل مشترک آلام، رنج ها و شادی دو ملت شده است. لبنان زیبا، سرزمین کم نظیر و همزیستی ادیان ابراهیمی است و از دل همین دوستی و صلح جوانه می زند و شگفتا که چنین خاک دردانه ای، سرزمین مقاومت می شود.
در پایان رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تقدیم لوح تقدیر و مجموعه ای از کتابهای تاریخ کشورمان، و تاریخ هنر آن به وزیر فرهنگ، حسین عجمی مشاور هنری وی، و اندره الحاج؛ هر دو طرف بر تعمیق و گسترش روابط فرهنگی میان دو کشور و اهمیت آن در عرصه های مختلف تأکید نمودند.
*س_برچسبها_س*