بیش از 48 هزار قطعه طیور بومی ماکو علیه بیماری نیوکاسل واکسینه شدند
ارومیه - ایرنا - رییس اداره شبکه دامپزشکی ماکو گفت: از ابتدای امسال، 48 هزار و 500 قطعه طیور بومی و روستایی علیه بیماری نیوکاسل واکسینه و ایمنسازی شدند.
فاطمه آیرم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح به طور کامل به صورت رایگان و با همکاری اکیپ دولتی از ابتدای سالجاری در واحدهای روستایی شهرستان ماکو اجرا شده و به اتمام رسید.
وی افزود: پایش و مراقبت در روستاها و مناطق پر خطر در خصوص این بیماری همچنان ادامه داشته و در صورت لزوم نمونه برداری در سطح واحدهای طیور بومی انجام خواهد شد.
شهرستان ماکو با 123روستا در شمال استان آذربایجان غربی و در داخل محدوده منطقه آزاد ماکو واقع شده است.
بیماری نیوکاسل یکی از خطرناکترین بیماریهای ویروسی طیور بوده و به شدت مسری است، عامل این بیماری پارامیکسو ویروسی است که پرندگان و انسانها را به این بیماری مبتلا می کند، ویروس این بیماری از طریق دهان، ارتباط تنفسی و مدفوع منتقل می شود.
این بیماری در گونه های مختلف پرندگان اهلی و وحشی دیده شده که از طریق هوا به طیور و پرندگان زینتی منتقل می شود، این بیماری معمولا تلفات زیادی در طیور دارد.
علائم این بیماری در پرندگان مشکلات تنفسی، گوارشی و علائم عصبی از قبیل فلجی، سر نافرم پرنده (کله بادی)، حرکات چرخشی پرنده به دور خود و حمله بیماری به یک باره است.
انسان هایی که معمولا با طیور، پرندگان زینتی، فرآورده های طیور، ترشحات و گوشت مرغ تماس دارند در خطر ابتلا به این بیماری هستند، دوره کومون این بیماری فقط یک یا دو روز است.
تب و لرز، بی حالی و عفونت به صورت موضعی در چشم (تورم ملتحمه) همراه با ریزش اشک، سوزش ودرد شدید، سرگیجه و بیخوابی از علائم این بیماری در انسان بوده که قابل درمان است و پس از تشخیص و درمان حدود 3 هفته طول می کشد تا فرد سلامتی کامل خود را به دست آورد.
این بیماری عوارض زیادی را بر روی مرغداری باقی گذاشته به طوری که تا یک سال ویروس آن در لاشه مرغ باقی مانده و قابل انتقال به انسان می باشد.
*س_برچسبها_س*