بیش از 5 هزار روستا گازرسانی شد
معاون وزیر نفت گفت: طی 2 سال گذشته، بیش از 5297 روستا با 307 هزار خانوار و به شبکه گاز کشور متصل شدهاند.
چگنی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: با توسعه گازرسانی در کشور از پس از انقلاب اسلامی، 98.6 جمعیت شهری و 86.3 جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه گازرسانی کشور قرار گرفتند که این عدد به منزله برخورداری 27.5 میلیون مشترک از این نعمت الهی است.
او ادامه داد: از شروع به کار دولت سیزدهم، بیش از 68 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در حوزهها و بخشهای مختلف صنعت گاز (پروژههای گازرسانی روستایی و شهری، خطوط انتقال گاز و ایستگاههای تقویت فشار، پالایشگاهها و امور پژوهشی) صورت گرفته است.
به گفته چگنی، طی دو سال گذشته، 38.6 هزار میلیارد تومان (همت) در پروژههای روستایی و شهری، 19.6 همت در مهندسی و توسعه گاز، 2.9 همت درانتقال گاز، 2.4 همت در پروژههای پالایشگاهی و 4.7 همت در حوزه پژوهش سرمایهگذاری صورت گرفته است.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه در مجموع، 69.3 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری پیشبینی شده است، گفت: از این میزان، 34.5 همت در پروژههای روستایی و شهری، 23.4 همت در پروژههای مهندسی و توسعه گاز، 2.4 همت در پروژههای انتقال گاز و 9 همت نیز در بخش پالایشگاهی پیشبینی شده است.
توسعه گازرسانی به دو استان محروم کشور
چگنی توضیح داد: برای دولت سیزدهم، توسعه گازرسانی در مناطق و استانهای محروم به اندازه دیگر استانها حائز اهمیت است و تلاش شده که طی این دو سال، بیشتر شهرها و روستاهای این استانها گازدار شوند.
او افزود: بر همین اساس، طی 2 سال گذشته به 7 شهر و 145 روستا در استان سیستان و بلوچستان و 3 شهر و 24 روستا در استان هرمزگان گازرسانی شده است.
تقویت رینگ شرقی و شبکه گاز شمال کشور؛ اولویت پروژههای عمرانی
چگنی در ادامه، در خصوص پروژههای اولویت دار شرکت ملی گاز ایران گفت: تقویت شبکه گاز شمال شرق کشور ازجمله مهمترین پروژههای شرکت ملی گاز ایران است که در این چارچوب و با توجه به تأکیدات وزیر نفت، عملیات اجرایی پروژه خط دوراهی دشتک - زابل به سربیشه به طول 300 کیلومتر، احداث خط صالح آباد - تربت جام به طول 70 کیلومتر و تاسیسات تقویت فشار آرادان که امسال به بهرهبرداری خواهد رسید، جای میگیرد.
معاون وزیر نفت در امور گاز افزود: این پروژهها به منظور تقویت رینگ شرقی کشور و افزایش پایداری انتقال گاز در محورهای تایباد و تربت جام است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره پروژههای تقویت شبکه گاز در شمال کشور هم گفت: برای تقویت حوزه شمال کشور و عملیات اجرایی خط تقویتی دوم اردبیل به طول 55 کیلومتر، خط نهم سراسری از اهواز به کوهدشت به طول 400 کیلومتر و تأسیسات تقویت فشار اهواز آغاز و همچنین مطالعات فنی - مهندسی امتداد خط نهم سراسری از میاندوآب به تبریز و فاز دوم تبریز تا بازرگان هم انجام شده است.
پایلوت هوشمندسازی شبکه توزیع گاز در 6 استان
چگنی در ادامه، طرح هوشمندسازی شبکه توزیع گاز را دیگر پروژه اولویتدار شرکت ملی گاز ایران عنوان کرد و گفت: اجرای این پروژه از تکالیف قانونی است که بر عهده شرکت ملی گاز است.
او افزود: سال گذشته مهندس مشاور پروژه انتخاب شد و به زودی با فراخوانی که شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران منتشر خواهد کرد، اجرای طرح به صورت پایلوت در 6 استان کشور انجام و پس از آن، پروژه در سراسر کشور اجرا خواهد شد و امیدواریم که بتوانیم 27 میلیون کنتور را هوشمند کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه پروژه هوشمندسازی تجربه موفقی در کشورهای دیگر قلمداد میشود، گفت: اجرای این پروژهها 10 سال در کشورهای اروپایی زمان برده و از این رو، باید در نظر داشت که این پروژه، کوتاهمدت نخواهد بود. اجرای پروژه هوشمندسازی علاوه بر اینکه منجر به بهبود مدیریت و کنترل مصرف میشود، منافع متعددی برای مشترکین و مصرفکنندگان هم دارد؛ ازجمله اینکه مشترکین میتوانند گاز صرفهجویی شده را در بازار انرژی به فروش برسانند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی