بیش از 7600 مروج، وظیفه آموزش 5 میلیون کشاورز را برعهده دارد
معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تات گفت: بیش از 7600 مروج با این سازمان همکاری دارند و در کنار این کارشناسان 12 هزار تسهیلگر زن روستایی و 37 هزار مددکار روستایی نیز مشغول آموزش هستند.
معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تات گفت: بیش از 7600 مروج با این سازمان همکاری دارند و در کنار این کارشناسان 12 هزار تسهیلگر زن روستایی و 37 هزار مددکار روستایی نیز مشغول آموزش هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، امروز دوشنبه 19 شهریور 1403 نشست خبری مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی در محل این مؤسسه برگزار شد. محمدمهدی قاسمی، معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در این نشست با اشاره به ضرورت تحول در حوزه کشاورزی گفت: وظیفه سازمان تات توسعه سرمایههای انسانی و اجتماعی است تا نفوذ دانش بنیانها را در بخش کشاورزی سرعت دهد.
وی با بیان اینکه دانش بنیان شدن کشت مورد تاکید حاکمیت است، افزود: ثمره نفوذ دانش در تولید، افزایش بهرهوری است که یکی از وظایف سازمان تات، در همین حوزه تعریف شده است.
قاسمی ادامه داد: ارتقا بهرهوری و جهش تولید در اقتصاد تأثیر مثبت داشته و به تضمین امنیت غذایی کمک میکند.
فعالیت پژوهشی تات
معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اظهار کرد: این سازمان با در اختیار داشتن 2500 پژوهشگر در بخش کشاورزی کشور، مسئلهیابی کرده و به پرسشهای حوزه کشت پاسخ میدهند.
وی گفت: این کارشناسان با حضور در مزارع، مباحث را شناسایی کرده و مورد مطالعه قرار میدهند و در ادامه دادههای به دست آمده از سوی مروجان در اختیار بهره برداران قرار میگیرد.
این مسئول دولتی با بیان اینکه بیش از 7600 مروج با این سازمان همکاری دارند، تصریح کرد: در کنار این کارشناسان 12 هزار تسهیلگر زن روستایی و 37 هزار مددکار روستایی نیز مشغول آموزش و کمک به حل مسائل کشاورزی هستند.
قاسمی یادآور شد: 70 هزار کشاورز پیش رو نیز شناسایی شده و در کنار مروجان و تسهیلگران مجموعهای را تشکیل دادهاند که وظایف آموزش و ترویج بالغ بر 5 میلیون بهره بردار را پیگیری میکنند تا بخش کشاورزی با سرعت بیشتر به سوی دانش بنیان شدن حرکت کند.
وی افزود: از دیگر ذخایر ارزشمند سرمایه انسانی سازمان تات، 10 میلیون زن روستایی و 500 هزار زن عشایری توانمند بوده که با مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی همراهی و همکاری دارند.
قاسمی در بخشی دیگر از سخنان خود عنوان کرد: در بعضی حوزهها نیاز است که جامعه مصرف کننده هم آموزشهایی داشته باشد؛ به عنوان مثال اطلاع رسانی و ترویج سلامت و استاندارد محصولات تولیدی میتواند به اطمینان جامعه کمک کند.
200 مزرعه نوآور امسال راه اندازی میشود
معاون آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اقدامات انجام شده در 3 سال اخیر مؤسسه اظهار کرد: در حدود 7 هزار پهنه کشاورزی فعالیت آموزشی و ترویجی انجام میشود و در هر پهنه یک کارشناس و آموزش دهنده حضور دارد.
تجمیع مراکز از دیگر اقدامات ما در چند سال اخیر است تا بهرهوری فعالیتها بهبود یابد.
وی ادامه داد: 37 هزار داوطلب به عنوان مددکار به طور مستمر ساماندهی میشوند تا امور به بهترین نحو پیگیری و انجام شود. همچنین در طرح اقتصاد مقاومتی، 7 هزار و 680 طرح اقتصاد مقاومتی و بسیج سازندگی پیگیری شد.
وی اضافه کرد: ایجاد بانک دیجیتال و در اختیار قرار دادن دانش گردآوری شده به شکل رایگان، از دیگر امور انجام شده در 3 سال اخیر است.
قاسمی با بیان اینکه 44 هنرستان کشاورزی در کشور فعالیت دارد، بیان کرد: در حال حاضر 2700 هنرجو در این هنرستانها مشغول آموزش هستند.
معاون آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در پایان سخنان خود به مزارع نوآور اشاره کرد و گفت: کشور 150 مزرعه نوآور دارد که به این مجموعه 200 مزرعه دیگر امسال اضافه خواهد شد.