بیش از 8 میلیون سالمند دارای 2 بیماری مزمن داریم
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس عباس عبادی، معاون پرستاری در اولین همایش ملی پرستاری جامعه نگر با اشاره به تغییرات زیاد متاثر از کرونا در جهان، گفت: 8میلیون و 100 هزار سالمند داریم که بیشتر از دو بیماری مزمن و مصرف کننده بیشتر از دو دارو هستند.
وی ادامه داد: پرسش هایی که اکنون بیماران از پزشک و پرستار می کنند 10سال پیش پرسیده نمی شد و خواه ناخواه به سمتی می رویم که باید بیماران را مشارکت دهیم.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به فعاایت های مراقبت در خانه یا هوم کر، گفت: نزدیک 30 سال از عمر مراکز مشاوره می گذرد و بیماری مزمن افزایش یافته و تاب آوری نظام سلامت در حوزه اقتصاد کم شده و به سمت خدمات هزینه بالا رفته ایم.
عبادی افزود: پوشش بیمه ای ما در دولت سیزدهم نزدیک به 100 درصد شده اما همچنان هزینه های پرداختی مردم در خصوص درمان بالاست.
وی با بیان اینکه باید دنبال روش ها و تکنولوژی ارزان قیمت برویم، تصریح کرد: راه حل پرستاری جامع نگر است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با تاکید بر توجه و حرکت بر مسیر بهداشت، خاطرنشان کرد: در موضوع پزشکی خانواده باید به سمت پرستاران برویم که نگاه جامع محور دارند و سطوح سلامت را مورد توجه قرار می دهند که شامل ارتقا سلامت، درمان، پیشگیری، توانبخشی و مراقبت است.
عبادی با اشاره به اهمیت مراقبت تسکینی و توجه ویژه وزارت بهداشت به این موضوع، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ششم وزارت بهداشت مکلف بوده نظام خدمات جامع و همگانی سلامت بوده است.
وی ادامه داد: نزدیک به 85 درصد دانشجویان پرستاری خانمها هستند و برخی خانمها از ادامه کار منصرف می شوند؛ درحالی که از پرستار می تواند در خدمات خانه، مدارس و... استفاده کنیم.
عبادی یادآور شد: جایگذاری پرستاران در کلینیک های مراقبت تسکینی مورد توجه است و بیش از 70درصد بیماران بزرگسال و بیش از 90 درصد کودکان نیازمند مراقبت تسکینی هستند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به گسترش بیماری های مزمن در جهان، گفت: باید پرستاران و مراقبت تسکینی حرمت یک خانواده و بیمار را رعایت کنند؛ ضمن اینکه از هوش مصنوعی می توان در حوزه پرستاری استفاده کرد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت اضافه کرد: اینکه پرستاران طرحی از فعالیت خارج شوند و این افرد نگران کار باشند درست نیست و می توان در خدمات هوم کر از آنها استفاده کرد.
انتهای پیام /