دوشنبه 5 آذر 1403

بیمه درمانی رایگان برای روستائیان و حاشیه‌نشینان / 477 هزار نفر در خراسان جنوبی زیر چتر پوشش بیمه سلامت هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بیمه درمانی رایگان برای روستائیان و حاشیه‌نشینان / 477 هزار نفر در خراسان جنوبی زیر چتر پوشش بیمه سلامت هستند

در قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی، تنها تعداد محدودی از مردم که کارمند دولت بودند، تحت پوشش بیمه درمان قرار داشتند، ولی اکنون در خراسان جنوبی حدود 477 هزار نفر تحت پوشش بیمه ای اداره کل بیمه سلامت قرار دارند که حدود 62 درصد از جمعیت استان را شامل می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی اربابی مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، در خصوص دستاوردهای حوزه بیمه سلامت در استان خراسان جنوبی پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، اظهارکرد: در فاصله سال های 1358 تا 1395، ایران بعد از کره جنوبی رتبه دوم را در جبران کمبودهای شاخص توسعه انسانی جهان داشت که یکی از این شاخص ها، بیمه همگانی درمانی در ایران بود.

وی افزود: در حالی که در قبل از انقلاب اسلامی ایران، روستائیان از خدمات بیمه درمانی محروم بودند، اما امروز با صدور دفترچه بیمه رایگان، از مزایای بیمه درمانی بهره مند شده اند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی اظهارکرد: در زمان قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی، تنها تعداد محدودی از مردم که کارمند دولت بودند، تحت پوشش بیمه درمان قرار داشتند، ولی اکنون در خراسان جنوبی حدود 477 هزار نفر تحت پوشش بیمه ای اداره کل بیمه سلامت قرار دارند که حدود 62 درصد از جمعیت استان را شامل می شود.

اربابی یادآور شد: در این خصوص درسال 1375 کارت بیمه روستایی و شهری به صورت دستی صادر می شد و در سال 1384 هم دفترچه بیمه جایگزین آن شد، اما در حال حاضر دفترچه الکترونیکی بجای کاغذی صادر می شود.

وی بیان کرد: در دوران قبل از انقلاب اسلامی، تعداد موسسات و مراکز درمانی طرف قرارداد انگشت شمار بوده است، اما در حال حاضر 469 موسسه و مرکز درمانی در استان خراسان جنوبی طرف قرارداد این اداره کل می باشند.

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی اظهارکرد: قبل از تشکیل اداره کل بیمه سلامت استان، کلیه امور بیمه گری متمرکز در ادارات بیمه سلامت انجام می شد ولی اکنون به منظور دسترسی آسان بیمه شدگان، 29 دفتر پیشخوان دولت طرف قرارداد این اداره کل در سطح استان نیز این خدمات را به مردم ارائه می دهند.

وی ادامه داد: همچنین قبل از انقلاب، فقط صندوق بیمه کارکنان دولت ارائه خدمت می کرد، ولی اکنون صندوق های بیمه ای به 6 صندوق کارکنان دولت، روستائیان و عشایر، سایر اقشار، ایرانیان، سلامت همگانی و سایراقشار نظام ارجاع یک در سازمان بیمه سلامت توسعه یافته است.

بیمه رایگان برای بیماران خاص

اربابی با بیان اینکه در قبل از انقلاب اسلامی، هیچ بیمار خاصی تحت پوشش بیمه درمان رایگان نبود، گفت: اما اکنون همه بیماران خاص استان به تعداد 682 نفر که شامل هموفیلی، پیوند کلیه، دیالیزی، ام اس و تالاسمی می شوند، تحت پوشش بیمه سلامت استان هستند و خدمات مورد نیاز درمانی خاص خود را به صورت رایگان دریافت می کنند.

وی افزود: در گذشته برای بررسی خدمات گران قیمت شامل دارو و پاراکلینیک، حضور بیمه شده در ادارات الزامی بود ولی اکنون با توسعه خدمات الکترونیک در کلیه مراکز ارائه دهنده خدمت به صورت الکترونیکی انجام می شود.

او ادامه داد: با وجود اینکه در گذشته تعداد زیادی از مردم فاقد پوشش بیمه بودند، ولی برخی از چند دفترچه بیمه استفاده می کردند که امروزه با ارتباط بانک های اطلاعاتی سازمان های بیمه گر، این افراد شناسایی و رفع همپوشانی بیمه ای می شوند.

اجرای روش مترقی نظام ارجاع و پزشک خانواده به برکت انقلاب

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه امروز به برکت وجود نظام جمهوری اسلامی، همه ایرانیان می توانند از پوشش بیمه پایه درمان برخوردار شوند، گفت: به برکت انقلاب اسلامی نظام ارجاع و پزشک خانواده به عنوان یکی از مترقی ترین روش های ارائه خدمات درمانی، از سال 1383 برای روستائیان و عشایر و از ابتدای آذرماه 1400 نیز برای بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی اجرایی شد.

وی گفت: در گذشته و قبل از تشکیل اداره کل بیمه سلامت استان، صدور دفترچه بیمه چند روز به طول می انجامید ولی اکنون به صورت غیرحضوری و آنی به صورت دفترچه الکترونیکی انجام می شود.

اربابی تاکید کرد: راه اندازی میز خدمت حضوری و الکترونیکی در اداره کل بیمه سلامت خراسان جنوبی برای تسهیل ارائه خدمات به بیمه شدگان و مراجعین، برگ زرین دیگری بعد از تشکیل سازمان بیمه سلامت است.

وی با بیان اینکه قبل از تشکیل سازمان بیمه سلامت، افراد فاقد بیمه پایه و آسیب پذیر ساکن در شهرهای بالای 20 هزار نفر امکان برخورداری از خدمات بیمه ای را نداشتند، گفت: اما از سال 1393 با اجرای طرح تحول نظام سلامت و از سال 1400 با اجرای طرح پوشش بیمه ای افراد مناطق کم برخوردار و حاشیه نشین شهرها، این افراد با دریافت بیمه سلامت همگانی رایگان از این امکان برخوردار شدند.

او بیان کرد: در گذشته انجام هیچگونه عملیات بانکی مربوطه در ادارات بیمه سلامت وجود نداشت، ولی بدنبال گسترش خدمات الکترونیک و تسهیل دسترسی مردم به خدمات بیمه ای در سال 1396 برای انجام این عملیات، سامانه pc pose راه اندازی شد تا برای بیمه شدگان و دفاتر پیشخوان بدون مراجعه به بانک عامل از طریق این سامانه عملیات مورد نظر انجام گیرد.

توسعه خدمات الکترونیک در بیمه سلامت

مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: همچنین در حالی که در ابتدای تشکیل سازمان بیمه سلامت، واگذاری خدمات به بخش های غیر دولتی وجود نداشت، ولی امروز صد درصد عملیات صدور، تعویض و ابطال دفاتر بیمه و صد درصد از رسیدگی اسناد بستری و سرپایی به بخش های غیر دولتی واگذار شده است.

اربابی در ادامه توسعه خدمات این اداره کل، اظهارکرد: در ابتدای تشکیل سازمان بیمه سلامت، سامانه ارتباطی مناسبی با مخاطبین وجود نداشت ولی در سال 1397 با راه اندازی سامانه یکپارچه تلفنی1666 و در سال 1399 با سامانه های نظام پیشنهادات مردمی به آدرس: http://qms.ihio.gov.ir/people/cratesuggestion و شکایت به آدرس: https://shekayat.ihio.gov.ir این امکان برقرار شده است.

وی تاکید کرد: امروزه با توسعه خدمات الکترونیک به صورت برخط، بیمه شدگان می توانند بدون همراه داشتن دفترچه بیمه و فقط با ارائه کدملی از خدمات سرپایی و بستری در کلیه مراکز و موسسات درمانی به صورت بیمه ای استفاده کنند. همچنین نسخه نویسی توسط پزشکان و نسخه پیچی توسط کلیه موسسات و مراکز درمانی از حالت سنتی و دستی به صورت الکترونیکی تبدیل شده است.

انتهای پیام /