بی تاثیری حذف ارز ترجیحی بر نوسان بازار لبنیات
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی انجمن صنایع لبنی، سید احمدمقدسی با اشاره به مسائل و مشکلات پیش روی صادرات محصولات لبنی اظهار کرد: واقعا نمی توانیم در صادرات کار کنیم چراکه تصمیمات خلق الساعه زیاد داریم به طوری که امروز صادرات آزاد است و یک ساعت بعد ممنوع می شود و 2 سال باید بدنبال آزادسازی صادرات باشیم.
رئیس انجمن صنفی گاوداران افزود: با توجه به تصمیمات خلق الساعه در زمینه صادرات، تجار ما را نمی پذیرند که شیرخشک و کره دائم از ما ببرند. مقدسی ادامه داد: چندی پیش در جلسه ای به رئیس جمهور اعلام کردیم که کشورهای همسایه محصولات لبنی را از ما با ریال خریداری کردند و ریال ما را قبول دارند، اما اصرار بانک مرکزی بر تعهد ارزی و در نهایت ورود شرکت کوچک لبنی برای تامین 40 میلیون دلار ارز حاصل از صادرات در بازار منجر به افزایش و التهابات نرخ ارز می شود و به رغم آنکه قرار بود رئیس بانک مرکزی ظرف مدت 10 روز تمهیداتی برای حل این موضوع داشته باشد، اما از ماه رمضان تاکنون تدبیری در این باره اتخاذ نکرده است. وی با بیان اینکه گاوداری های صنعتی مجهز به سیستم های نوین آبیاری هستند، افزود: گرچه برخی کارشناسان اذعان می کنند که گاوداری های صنعتی بحران آب ایجاد می کند، اما این موضوع صحت ندارد چراکه تمامی گاوداران در ابتدا کشاورز بودند و اکنون در تمامی گاوداری های صنعتی شاهد مدیریت آب و سرمایه گذاری در خصوص آبیاری های نوین از جمله طیف هستیم.
*بی تاثیری حذف ارز ترجیحی بر بازار لبنیات در یکسال اخیر
مقدسی با اشاره به اینکه بازار لبنیات در یکسال اخیر کمترین بحران را داشته است، بیان کرد: دولت تا سال گذشته نهاده دامی تولیدکنندگان را با ارز ترجیحی تامین می کرد که پس از جراحی بزرگ اقتصادی، ارز ترجیحی حذف شد و همه نگران این موضوع بودند، درحالیکه بارها اعلام کردیم که نگران این موضوع نباشند چراکه هیچ اتفاقی رخ نمی دهد. رئیس انجمن صنفی گاوداران ادامه داد: صنعت لبنیات در یکسال اخیر بی تنش ترین بازار را داشت به طوریکه در حال حاضر که مرکز آمار و بانک مرکزی متوسط نرخ تورم را 44 تا 47 درصد و بخش غذایی را 62 درصد اعلام می کند، افزایش قیمت محصولات لبنی به 25 درصد هم نرسیده است. وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان خط مقدمجبهه اقتصادی کار می کنند، افزود: در حال حاضر چندتا ارز داریم که همین تامین ارز نیما برای واردات نهاده منجر به دخالت دولت در امر قیمت گذاری شده است، درحالیکه این امر توهین به تولیدکننده است و بارها اعلام کرده ایم که خواستار تک نرخی شدن ارز هستیم چراکه متوسط این 5 ارز 37 هزارتومان است. به گفته وی، بنده به عنوان نماینده گاودار ارز 28 هزار و 500 تومانی را نمی خواهم و مسئولان اجازه دهند ارز آزاد شود چرا که با حذف ارز هم نرخ هرکیلو شیر 20 هزارتومان خواهد بود که بازهم کمتر از نرخ جهانی است. مقدسی در واکنش به پرداخت یارانه به 85 میلیون نفر گفت: اکنون طبقات بالا بیشترین یارانه را از محصولات لبنی به واسطه قدرت خرید و فرهنگسازی دارند، درحالیکه با آزادسازی نرخ ارز، مابه التفاوت 12 میلیارد دلار می تواند در توزیع شیرمدارس، پرداخت یارانه به دهک های ضعیف و مشوق صادراتی استفاده کند. رئیس انجمن صنفی گاوداران با تاکید برحذف قیمت گذاری دستوری تصریح کرد: دولت بواسطه تخصیص ارز در امر قیمت گذاری دخالت کرده است، درحالیکه ما خواستار حذف قیمت و پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز توسط دولت به اقشار آسیب پذیر هستیم.
پایان پیام /