سه‌شنبه 15 آبان 1403

بی‌نظمی و شلختگی برخی از اتحادیه‌ها کی به پایان می‌رسد؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
بی‌نظمی و شلختگی برخی از اتحادیه‌ها کی به پایان می‌رسد؟

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران گفت: به چه حقی و طبق چه مجوزی برخی از اتحادیه های کشور در ازاء هر معرفی نامه ای که به عزیزان رستوران دار و اغذیه فروش داده اند، مبلغ 10 الی 15 میلیون تومان پول زور دریافت کرده اند؟

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در سومین میزگرد "فساد اقتصادی، امنیت و مطالبه مردم" در جمع مدیران، فعالان اقتصادی و دانشگاهیان ضمن تقدیر از اقدامات رئیس دستگاه قضا، به بهانه ماه مبارک رمضان طی سخنانی به موضوع متفاوتی اشاره کرد و نسبت به بی نظمی های مشهود در غالب صنوف و همچنین عملکرد نادرست، شلخته و غیرقابل تأیید برخی از اتحادیه های کشور واکنش نشان داد و بابت هزینه های سیاسی، اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و.... که این عملکردهای غلط برای کشور، مردم و سایر دستگاههای اجرایی بوجود می آورد، شدیداً هشدار داد و گفت: بخشی از آرامش جامعه و مردم بستگی به نظم و انضباط حاکم بر کشور دارد و کسبه و صنوف نیز بخش اعظمی از فعالان همین کشور را تشکیل میدهند که بطور مستمر و تنگاتنگ با همه مردم در ارتباط هستند، از همین رو برخورد خوب و حرفه ایی آنان با مردم و همچنین منضبط بودن شان در همه زمینه ها خیلی مهم و موجب آرامش جامعه و هموطنان عزیزمان خواهد شد.

وی افزود: همه ساله در ماه مبارک رمضان، از طرف اداره اماکن نیروی انتظامی به برخی از رستورانها و اغذیه فروشی های داخل شهرها مجوز میدادند تا در ماه مبارک رمضان بطور قانونی فعالیت کنند و فقط بصورت بیرون بر، غذا بفروشند. در همین راستا همه به وظایف خود بخوبی آشنا بودند، یعنی هم رستوران داران میدانستند که باید قبل از آغاز ماه مبارک به اداره اماکن نیروی انتظامی شهر خود مراجعه و درخواست فعالیت در ایام روزه داری را بدهند و مسئولین اداره اماکن هم پس بررسی همه درخواستها، به تعدادی اجازه فعالیت میدادند و مردم هم میدانستند که اجازه خوردن غذا در رستورانها را ندارند و فقط میتوانند غذا را حضوراً یا بطور سفارشی خریده و در منزل یا دفتر و یا هر جای خصوصی دیگری صرف کنند. با این روش، همه راضی بودند. هم مردم، هم رستورانها و اغذیه فروشان و هم نیروی انتظامی و هم قوه قضائیه و... همه و همه راضی بودند!!

علیپور در ادامه اظهار داشت: چند روز پیش سردار رادان فرماندهی محترم فراجا از طریق رسانه ملی اعلام نمودند که جدای از رستورانهای برون شهری و بین راهی، رستورانهای داخل شهرها نیز میتوانند با رعایت قوانین و حفظ شئونات این ایام، فعالیت و در داخل رستوران غذا سرو کنند. با شنیدن این خبر، ما هم خوشحال شدیم و احساس رضایت نمودیم که چه تصمیم خوبی اتخاذ شده تا آن عده ای از هموطنانمان که بنابه هر دلیلی نمیتوانند روزه بگیرند، بدون هیچ مشکلی و به راحتی بتوانند غذای خود را صرف کنند.

وی گفت: ظاهراً قرار بر این بوده تا رستوران داران و اغذیه فروشانی که داوطلب فعالیت هستند، به اتحادیه های خود در سراسر ایران مراجعه کنند و پس از اخذ معرفی نامه کتبی با به همراه داشتن پروانه کسب به ادارات اماکن نیروی انتظامی مراجعه و مجوز فعالیت در ماه مبارک رمضان را اخذ کنند.

یعنی رستوران داران باید همچون سالهای گذشته مجوز میگرفتند، پس انتظار ما و مردم عزیزمان هم بر این بود تا حداقل از یک هفته تا ده روز پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، اتحادیه ها، رستوران داران را به ادارات اماکن معرفی میکردند تا هر روز با نظم و انضباط خاصی تعدادی مجوز صادر و تا آغاز ماه مبارک، همه با در دست داشتن مجوز، فعالیت رسمی خود را آغاز می نمودند.

سبزعلیپور تصریح نمود: اما متأسفانه آقایان کار را سر وقت پیگیری نکرده و تازه از آخرین روز ماه شعبان و اولین روز ماه مبارک کارشان را شروع کرده و رستوران داران و اغذیه فروشان عضو اتحادیه خودشان را به ادارات اماکن معرفی کرده اند و حاصل عملکرد غلط و دیر هنگام برخی از اتحادیه ها این بود که از آخرین روز ماه شعبان و اولین روز ماه مبارک رمضان فقط در تهران هزاران رستوران دار و اغذیه فروش به اداره اماکن تهران بزرگ هجوم آورده اند و صف کیلومتری را در خیابانهای منتهی به اداره اماکن تهران تشکیل داده اند که با گذشت سه روز از آغاز ماه رمضان، هنوز این صف طولانی وجود دارد!!

ازدحام هزاران نفری این عزیزان در مقابل اداره اماکن تهران بزرگ، جدای از اینکه هزینه های منفی زیادی با خود به همراه داشته و دارد، سوالات زیادی را نیز بوجود آورده است که جهت حضور ذهن شما بزرگواران به برخی از این سوالات و ابهامات موجود، بشرح زیر اشاره میکنم!!

* چرا مسئولین برخی از اتحادیه ها خواب شان برده و درست یکروز قبل از ماه رمضان از خواب بیدار شده و مشغول به کار شده اند؟؟

* تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، سردار رادان هرگز چنین سخنی را بر زبان جاری ننمودند که همه رستورانها و اغذیه فروشی های ایران میتوانند در ایام روزه داری باز و آزادانه فعالیت کنند، پس چرا اتحادیه ها به هر رستوران دار و اغذیه فروشی که به اتحادیه مراجعه نمود، معرفی نامه کتبی داده اند؟

* مگر در ماه مبارک رمضان در هر خیابان به چند رستوران و اغذیه فروش نیاز میباشد؟

* اگر قرار بود که همه رستورانها و اغذیه فروشی های ایران در ایام روزه داری باز و آزادانه فعالیت کنند، پس دیگر نیازی به معرفی نامه نبود، میفرمودید که همه با رعایت فلان موارد، میتوانند در این ایام کار کنند!! پس چرا عزیزان رستوران دار و اغذیه فروش را آواره و روانه ادارات اماکن نموده و برای مسئولین و پرسنل ادارات اماکن مشکلات و کار اضافی درست کردید؟

* به چه حقی و طبق چه مجوزی برخی از اتحادیه های کشور در ازاء هر معرفی نامه ای که به عزیزان رستوران دار و اغذیه فروش داده اند، مبلغ 10 الی 15 میلیون تومان باج و پول زور دریافت کرده اند؟ پس بی نظمی، بی برنامگی و شلختگی برخی از اتحادیه ها کی به پایان میرسد؟!

* شرح وظایف و اهداف اتحادیه ها ایجاد نظم و انضباط و پیگیری مشکلات اعضاء میباشد نه اینکه ایجاد مشکل برای اعضاء و باجگیری از آنان!! پس چرا برخی از اتحادیه ها کارشان شده مشکل سازی و باج گیری و بقول معروف برای خودشان "امپراتوری" درست کرده اند؟!!

* چرا مسئولین اتحادیه های ذیربط حداقل یک بررسی ساده انجام نداده و محاسبه نکرده اند که در ماه رمضان هر خیابانی به چند رستوران و اغذیه فروش فعال نیاز دارد تا فقط به آن تعداد معرفی نامه بدهند؟ چرا بدون بررسی به همه اعضاء خودشان از یک غذا فروشی دو سه متری گرفته تا رستورانهای چند صد متری معرفی نامه داده و همه را روانه ادارات اماکن کرده اند که تا مسئولین ادارات اماکن، رستوران داران را ارزیابی و از بین آنان تعدادی را انتخاب و به منتخبین مجوز فعالیت بدهند!! در اصل مردم را با نیروی انتظامی درگیر میکنند تا آنان که موفق به اخذ مجوز نشوند، با خود بگویند مسئولین اتحادیه ها خیلی خوب بودند که معرفی نامه دادند ولی مسئولین اماکن بد بودند که به ما مجوز فعالیت ندادند!! یعنی بنوعی مردم از نیروی انتظامی و ادارات اماکن دلخور بشوند نه از اتحادیه ها!!

چرا دوست دارید تا همه جا نیروی انتظامی را بد، خشن و در مقابل مردم جلوه دهید؟

* آیا میدانید با این صف های طولانی که در خیابانهای اطراف ادارات اماکن درست کرده و میکنید، چه هزینه هایی را برای نیروی انتظامی و کشور بوجود می آورید و چقدر مزاحمت برای مردم ساکن و خودروهای گذری ایجاد و آنان را ناراحت و دلخور میکنید؟ اگر فیلمی هم از این صفهای طولانی به دست راسانه های معاند خارج از کشور بیافتد، هزار جور تفسیر منفی میکنند و دیگر کسی نمیگوید که این آشی است که برخی از اتحایه ها پخته اند!!

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در خاتمه تأکید کرد: چنانچه برخی اتحادیه ها بابت ارائه معرفی نامه از کسی میلیونها تومان پول گرفته اند، پس سریعاً مبالغ را به اعضاء مسترد نمایند و بابت کم کاری و اهمال صورت گرفته از مردم، نیروی انتظامی و اعضاء خود عذرخواهی کنند.

ضمناً اگر اتاقهای اصناف از نقش نظارتی خود درست استفاده نکنند و از اهداف و شرح وظایف تعیین شده برای این دستگاه دور شوند، به مرور زمان اعتبار و خاصیت و جایگاه قابل احترام خود را از دست خواهند داد، پس امیدوارم شاهد چنین روزی نباشیم و مسئولین محترم اتاقهای اصناف سریعاً به مشکلات مطروحه رسیدگی کنند تا دیگر شاهد چنین اعمال و برخوردهایی از جانب برخی از اتحادیه ها و پرسنل آنان نباشیم.

در ضمن همچون دفعات قبل بر خود واجب و ضروری می‌دانم تا این مورد را هم بیان کنم که سخنان اینجانب به هیچ عنوان راجع به همه اتحادیه های کشور نبوده و نیست و بر‌عکسِ برخی از اتحادیه های بی‌تعهد و شلخته و بی‌نظم و باج گیر، برخی دیگر از اتحادیه ها هم به قدری منظم و مرتب و بقول معرف باکلاس و متشخص می باشند که بدون هیچ چشم‌داشت و منتی خدمات مطلوب و منضبط و علمی خودشان را به اعضاء خویش ارائه میدهند که در برابر شما برای چندمین بار، با افتخار از مسئولین و پرسنل این اتحادیه ها تقدیر و تشکر نمایم.

در پایان جا دارد تا از زحمات و تلاشهای خستگی ناپذیر فرماندهان، مسئولین و پرسنل محترم نیروی انتظامی بویژه اداره اماکن فراجا هم قدردانی کنم که در این ایام متحمل زحمات زیادی شده و خواهند شد.