دوشنبه 5 آذر 1403

تأمین ارز صنعت خودرو بدون وقفه‌/ نیازی: کاهش قیمت خودرو با شیب تندتر ادامه می یابد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تأمین ارز صنعت خودرو بدون وقفه‌/ نیازی: کاهش قیمت خودرو با شیب تندتر ادامه می یابد

سرپرست وزارت صمت گفت: با همکاری مؤثر بانک مرکزی، تأمین ارز صنایع به‌ویژه صنایع خودرو بدون هیچ وقفه‌ای ادامه دارد گفت: امید داریم روند کاهشی قیمت خودرو در بازار با شیب تندتری به نقطه مطلوب خود برسد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از وزارت صمت؛ سید مهدی نیازی سرپرست وزارت صمت در حاشیه دیدار با وزیر صنعت و تجارت و ترویج سرمایه‌گذاری عمان افزود: با رفع موانع و مشکلاتی که صنعت خودرو در ابتدای دولت سیزدهم با آن مواجه بود، در سال گذشته برای نخستین بار در چند سال اخیر، تولید خودرو به حدود 1.4 میلیون دستگاه رسید و رشد 39 درصدی را ثبت کرد.

وی اضافه کرد: این رشد تولید در سال جاری هم برنامه‌ریزی‌شده و در دو ماه گذشته ادامه داشته، به نحوی که همین 2 ماه نخست امسال، رکورد رشد تولید سال گذشته هم زده شده و تولید خودرو رشد 48 درصدی را ثبت کرد که نتیجه برنامه‌ریزی تولید، رفع موانع این حوزه و تأمین به‌موقع ارز مورد نیاز کارخانجات بوده است.

نیازی با اشاره به وضعیت مطلوب تأمین ارز صنایع به‌ویژه صنایع خودرو و قطعه‌سازی در ماه‌های اخیر، گفت: با رایزنی‌های بسیار مثبتی که اخیراً با بانک مرکزی داشتیم، ارز مورد نیاز قطعات خودرو به نحو خوبی تأمین شده و در سال جاری نیز طبق برنامه تأمین خواهد شد که محل تأمین این ارز از طریق سامانه نیما، تهاتر، صادرات در برابر واردات و سایر روش‌های مرسوم خواهد بود.

به گفته سرپرست وزارت صمت، با توجه به همکاری بانک مرکزی با وزارت صمت برای تأمین ارز و منابع در دسترسی که برای این کار اختصاص داده شده، خودروسازان با شرایط مناسب‌تری نسبت به سال‌های اخیر اقدام به برنامه‌ریزی تولید کرده‌اند و امسال تولید خودرو رشد مطلوب‌تری نسبت به سال‌های قبل خواهد داشت.

نیازی افزود: تاکنون، جلسات متعددی با حضور بنده و مدیران شرکت‌های خودروسازی و بانک مرکزی برای تأمین ارز خودروسازان برگزار شد که نتیجه آن جلسات، تأمین به‌موقع ارز موردنیاز صنایع خودرو است. البته برنامه میان‌مدت وزارت صمت تولید خودرو با ارزبری بالا نیست، بلکه شرکت‌ها مکلف هستند با توجه به سیاست‌های عمق‌بخشی به ساخت داخل، ظرفیت‌های قطعه‌سازی داخلی را فعال کرده و ارزبری خودروها را کاهش دهند تا علاوه بر مدیریت واردات، زنجیره تولید قطعات داخل کشور را نیز تقویت کنیم.

وی ادامه دا د: علاوه بر این با توجه به رویکرد تولید صادراتی، بخشی از ارز موردنیاز خودروسازان نیز از محل صادرات خود آنها حاصل خواهد شد و امروز هم در دیدار با وزیر صنعت و تجارت و ترویج سرمایه‌گذاری عمان، توافقی برای صادرات خودرو از ایران به این کشور و کشورهای ثالث امضا شد.

سرپرست وزارت صمت گفت: همچنین برنامه تولید تجاری و فروش محصولات جدید نیز امسال شروع خواهد شد که چون بن‌سازه آن‌ها بومی است، وابستگی کمتری به واردات قطعه از خارج دارند و ارزبری کلی صنعت خودرو را نیز کاهش خواهند داد.

نیازی، نامه‌نگاری‌های مدیران خودروسازی را که اخیراً منتشرشده مربوط به اوایل سال جاری دانست و گفت: با توافقاتی که با بانک مرکزی انجام شد، تأمین ارز خودروسازان فراهم شده و نگرانی مدیران خودروسازی نیز رفع شده است. تولید روزانه خودروسازان نیز افزایش چشمگیری یافته و عرضه به بازار نیز مناسب است به طوری که شاهد بودیم یکی از خودروسازان 13 هزار محصول خود را زودتر از موعد تحویل، به مشتریان تحویل داد که می‌توان گفت چنین چیزی کم‌سابقه بوده است.

وی درباره آمار تولید خودرو نیز گفت: تولید انواع خودرو (سواری و تجاری) در 2 ماه نخست امسال 48 درصد رشد کرد و در همین مدت، نزدیک به 165 هزار دستگاه خودروی سواری تولیدشده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 45 درصد رشد را نشان می‌دهد.

سرپرست وزارت صمت افزود: واردات خودرو نیز اجرایی و عملیاتی شده و ترخیص خودروهای وارداتی تسریع شده و به زودی شاهد ترخیص تعداد قابل ملاحظه‌ای خودرو از گمرک خواهیم بود که این موضوع نیز عرضه خودرو به بازار را افزایش داده و امید داریم روند کاهشی قیمت خودرو در بازار با شیب تندتری به نقطه مطلوب خود برسد.