پنج‌شنبه 8 آذر 1403

فرهنگی وب‌گاه تابناک

فرهنگی وب‌گاه تابناک

علم‌الهدی افزود: در این عرصه دولت باید به سمت باز کردن فضا برای ورود افراد جدید و نیروی انسانی جدید در حوزه توزیع و نمایش برود. جلوگیری از انحصار تنها وظیفه‌ای است که دولت دارد. ما باید در عرصه توزیع و نمایش نهایتا به پنج تا هفت پخش‌کننده برسیم که این‌ها همان‌طور که سینماداری می‌کنند حوزه پخش را هم برعهده داشته باشند و تولیدکننده‌ها بر اساس سلایق خود یا سفارشی که از حوزه پخش می‌گیرند...

این فیلم جز مهم ترین آثار سینمای آرژانتین در سال‌های اخیر محسوب می‌شود که نمایش پیچیده، لایه لایه و ظریف فروپاشی سریع اخلاقیات را به تصویر می‌کشد؛ اثری که تماشاگر را به شکل محسوسی درگیر می‌کند و درک وسیعی از آنچه در دوره‌ای در آرژانتین می‌گذشت، پیش روی تماشاگر قرار می‌دهد.

وقتی فیلم سینمایی در تلویزیون میبینم یاد بازی های کامپیوتری می افتم که فقط در قالب تلویزیون و مونیتور امکان تماشا دارد و یا برای رونق این بازی های کامپیوتری جایگزین فوتبال زنده را بگوییم "پایان امپراطوری"(کنایه به یک تیتر) دیدن بازی های زنده در ورزشگاه ها!

ظاهرا این سرنوشت ماست و سرنوشت همه کسانی که بتدریج از این چرخه بیرون رانده میشوند تا کسانی به مدد سرمایه های مشکوک به نام کار آفرینی و خلاقیت همه سینما را با پوزخندی مصادره کنند، چیزی که دیر یا زود اتفاق میافتد فقط باید نوبتمان را انتظار بکشیم.

او فیلم‌های خاطره‌انگیزی را در کارنامه کاری خود دارد از جمله «جهزیه‌ای برای رباب»، «در کمال خونسردی» و «باغ فردوس پنج بعدازظهر»،«مادرم گیسو»، «خواب زمستانی»، «ماه در جنگل»، «ابرهای ارغوانی»، «ستاره و الماس» و «شراره» از دیگر فیلم‌های این کارگردان هستند.

با توجه به آنکه اتفاقی رخ نداده که به یک باره بحث تغییر مدیریت یا سلب اختیار از این مجموعه نسبت به دو پروژه فوق مطرح باشد، چنین تحولاتی می‌تواند بحث‌های مفصل و حواشی گسترده‌ای را در پی داشته باشد. «تابناک» در گزارشی مجزا به جزئیات احداث سینمافرهنگ و تحرکاتی که حول و حوش این پروژه و همچنین دو بنای برجای مانده از موسسه منحله رسانه‌های تصویری که هنوز تعیین تکلیف نشده، خواهد پرداخت.

روزگاری از فخر کانی مانگا، کرخه تا راین، اجاره نشین ها، ناخدا خورشید، هامون، سگ کشی و... سرخوش بودیم و امروز چنان به خاک مذلت نشسته ایم که مایه ی عزت و احتراممان در جهان شده، آثار تولید شده با لاشه های اختلاس و فروش قیر و سودهای نامشروع بیت کویین که به قطع جز به ولدی نامشروع مختوم نخواهد شد.

حتی اگر همین فردا صبح، اعلام شود کرونا فروکش کرده و همه فعالیت‌های فرهنگی و هنری از سر گرفته می شود، قطعا برای چندین ماه میزان استفاده از این ظرفیت‌ها اینقدر محدود خواهد بود که عملا فضای کسب و کار نیاز به تداوم حمایت‌ها خواهد داشت. وزارت فرهنگ می‌تواند به پیش بینی خسارات و طراحی سناریو‌هایی برای حفظ فرهنگ و هنر ایران بر اساس ابعاد نهایی خسارات بپردازد و برآورد را به پس از سیل بزرگ‌تر...

امضاکنندگان مزبور باید توجه داشته باشند که اصلی‌ترین بلیه دهه نود سینمای ایران، که آن را دچار تنگی نفس کرد، سرمایه‌های بی‌حساب و کتابی بود که به قصد پولشویی وارد صنعت سینما شد و چرخه طبیعی و سالم آن را مختل کرد. بر این مبنا این دسته از دست اندرکاران تولید، توزیع و نمایش فیلم را دعوت می‌کنیم پیش از آن که نگران متهمین جرایم اقتصادی باشند، به فکر سلامت سرمایه‌های در گردش و مهمتر از آن...

«خروج» بیستمین فیلم بلند داستانی ابراهیم حاتمی کیا در شرایطی به صورت آنلاین در ویدیوکلوپ‌های اینترنتی عرضه شد که این فیلم به سرعت قاچاق شد و نسخه غیرمجاز آن سر از شبکه‌های اجتماعی درآورد و همان گونه که انتظار می‌رفت این پروژه شکست خورد اما چرا عرضه این فیلم و اساسا این فرم عرضه فیلم با شکست مواجه می‌شود و انگیزه این فیلمساز از دست زدن به چنین قماری چه بود؟

اتفاقی که در کرمان رخ داده، در واقع نوک یک کوه یخ است. اینکه اکنون دو صنف مستندسازان ثبت شده نیز بخشی از این کوه یخ است و عدم ثبت یک صنف واحد و نه یک مجموعه صنفی برای تهیه کنندگی نیز بخش دیگری از این کوه یخ است. در واقع تشریفات قانونی در نظر گرفته شده برای ثبت صنوف سینمایی، می‌تواند در بلندمدت به پاره پاره شدن صنوف سینمایی منجر شود و این نتیجه سوءتدبیر در ثبت صنوف است.