جمعه 25 آبان 1403

تاثیر تبعیض‌نژادی بر نرخ بالای بیکاری در جامعه عرب‌های سرزمین‌های اشغالی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
تاثیر تبعیض‌نژادی بر نرخ بالای بیکاری در جامعه عرب‌های سرزمین‌های اشغالی

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، جنگ غزه خسارات سنگینی به اقتصاد رژیم صهیونیستی وارد و بازار کار این رژیم را به شدت مختل کرده است و اما فلسطینی‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی 1948 بیش‌ترین آسیب را در سطوح اجتماعی و اقتصادی متحمل شده و از آنجایی که با تبعیض نژادی از سوی مسئولین رژیم صهیونیستی مواجهند، با نرخ بالای بیکاری فقر و ناامنی غذایی مواجهند.

تحقیقی که به تازگی بانک مرکزی رژیم صهیونیستی به طور مشترک با دانشگاه تل آویو در مورد وضعیت بازار کار، بیکاری و مرخصی بدون حقوق کارگران در سرزمین های اشغالی در نتیجه جنگ غزه انجام داده موید این مطلب و نشان دهنده بالاتر بودن نرخ بیکاری در میان کارگران فلسطینی ساکن سرزمین های اشغالی 1948 است.

میعاری استاد انشگاه تل آویو می‌گوید نظرسنجی از 525 نفر از ساکنان سرزمین های اشغالی 1948 نرخ بیکاری در بین کارگران این منطقه به 15 درصد رسیده در حالی که در بین نیروهای کار یهودی، این میزان پنج درصد است و 5.5 درصد از افراد بیکار هم در طول این مدت جنگ علیه غزه، از کار اخراج شده بودند.

این نظرسنجی افزایش شدید درصد افراد بیکار در جامعه عرب‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی را با توجه به جنگ جاری نشان می‌دهد به نحوی که حدود 55.5 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی گفتند که در هفتمین هفته از جنگ، حتی برای یک ساعت در هفته هم کار نکرده‌اند. در مورد دلایل کار نکردن افراد بیکار در جامعه عرب‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی، حدود 9.5 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گزارش دادند که کارفرما آنها را به مرخصی بدون حقوق فرستاده است، در حالی که داده‌های نظرسنجی نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در جامعه عرب به 15 درصد رسیده است.

بر اساس داده‌های اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، نرخ بیکاری عمومی در اسرائیل در پایان نوامبر گذشته به حدود 5 درصد در میان کل نیروی کار در بازار کار اسرائیل رسید.

از نظرسنجی بانک اسرائیل مشخص شد که بحران اشتغال کارگران فلسطینی ساکنان سرزمین‌های اشغالی 1948 به دلیل جنگ بدتر شده است، زیرا آنها از کار در بازار کار اسرائیل تعلیق شدند یا تا اطلاع ثانوی به آنها مرخصی بدون حقوق داده شده یا با توجه به کاهش فعالیت‌های اقتصادی، آنها به کار فراخوانده نشده اند. ناتانیل گومز، خبرنگار روزنامه اقتصادی مارکر رژیم صهیونیستی نیز به نوبه خود دلایل اینکه فلسطینیان ساکن سرزمین‌های اشغالی کار خود را از دست داده‌اند، فراخوان ارتش برای جذب نیروهای ذخیره، تعلیق کار مدارس و دانشگاه‌ها و اجتناب کارمندان از آمدن به سر کار به دلیل وضعیت اضطراری دانست.

بر اساس این پژوهش میزان غیبت از کار در جامعه عرب در مقایسه با یهودیان حدود 4.5 درصد بیشتر است.

بانک مرکزی رژیم صهیونیستی دو عامل اصلی آسیب به فعالیت‌های اقتصادی و کارگران در بخش‌های مختلف اقتصادی این رژیم را عنوان کرد و گفت اولین مورد کاهش تقاضا برای محصولات غیر ضروری به ویژه در صنایع سرگرمی و دومی کاهش فعالیت در شاخه‌های اقتصادی به دلیل کمبود کارگر است.

این بانک در پژوهش خود آورده است کمبود شدید کارگران در بخش ساخت و ساز اسرائیل به دلیل جلوگیری از ورود کارگران فلسطینی و خروج هزاران کارگر خارجی از اسرائیل در نتیجه جنگ موجب تعطیلی خیلی از ساخت و سازها و کاهش تولید در این حوزه شده که عامل خطر برای کارگرانی است که امکان بازگشت به کار آنها وجود دارد، به خصوص کارگران عرب که در معرض خطر از دست دادن کار خود به دلیل خوابیدن پروژه‌ها هستند.

بانک مرکزی رژیم صهیونیستی گفت که علاوه بر دو عامل مذکور، عامل خطر دیگری نیز وجود دارد که بر اشتغال تأثیر گذاشته و آن ترس کارگران عرب از رسیدن به محل کار در شهرهای اسرائیل است، زیرا کارفرمایان به دلیل تنش بین مسلمانان و یهودیان در نتیجه جنگ غزه ترجیح می‌دهند کارگران عرب به سر کارشان بازنگردند.

بر اساس این پژوهش، خطر کاهش اشتغال در جامعه عرب بسیار بیشتر از جامعه یهودی سرزمین‌های اشغالی است، زیرا حدود 33% از کارگران در جامعه عرب در مشاغلی کار می‌کنند که در معرض خطرات بالایی هستند، در حالی که این رقم در جامعه یهودی به 14 درصد می رسد.

ناامنی غذایی موسسه ملی بیمه رژیم صهیونیستی نیز پنجشنبه گذشته در گزارشی بر اساس داده‌های بانک مرکزی این رژیم مربوط به قبل از جنگ آورده است که 1.98 میلیون نفر در اسرائیل زیر خط فقر زندگی می‌کنند که حدود 20 درصد از جمعیت آن را تشکیل می‌دهند و حدود 50 درصد از آنها در حال حاضر عملا کار دارند.

در این گزارش مشهود است که 30.9 درصد از جمعیت رژیم صهیونیستی، بزرگسالان (18 سال به بالا) - در طول سال 2022 - به دلایل اقتصادی در ناامنی غذایی به سر می‌بردند در حالی که این درصد در جامعه دو میلیونی عرب‌های ساکن سرزمین‌های اشغالی بیشتر است و به 62.7 درصد رسیده است.

به نوشته هاآرتص این گزارش بر اساس داده‌های جمع آوری شده در سال 2022 بوده و مطمئنا جنگ غزه آمار فقر و ناامنی غذایی در سرزمین‌های اشغالی را بالاتر برده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید ناامنی غذایی در اسرائیل فقر در اسرائیل بیکاری در اسرائیل این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
تاثیر تبعیض‌نژادی بر نرخ بالای بیکاری در جامعه عرب‌های سرزمین‌های اشغالی 2
تاثیر تبعیض‌نژادی بر نرخ بالای بیکاری در جامعه عرب‌های سرزمین‌های اشغالی 3
تاثیر تبعیض‌نژادی بر نرخ بالای بیکاری در جامعه عرب‌های سرزمین‌های اشغالی 4