شنبه 13 بهمن 1403

تامین 10 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز فضای سبز منطقه 22

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تامین 10 میلیون مترمکعب آب مورد نیاز فضای سبز منطقه 22

نوذرپور گفت: با احداث تصفیه خانه ای در این منطقه تا 25 سال دیگر سالیانه، 10 میلیون متر مکعب آب برای مصارف شهری تامین می شود.

نوذرپور گفت: با احداث تصفیه خانه ای در این منطقه تا 25 سال دیگر سالیانه، 10 میلیون متر مکعب آب برای مصارف شهری تامین می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نوذرپور شهردار منطقه 22 در نشست خبری به تشریح شرایط منطقه پس از تصویب طرح تفصیلی این منطقه پرداخت و با یادآوری این نکته که شورای عالی شهرسازی از سال 93 متوجه شد طرح تفصیلی منطقه 22، که از سال 91 در حال اجرا بوده با طرح تهران منطبق نیست، گفت: به واسطه اینکه برخی از مصوبات طرح تفصیلی جدید مربوط به قبل از طرح تفصیلی بوده است و منجر به بارگذاری جمعیتی بیش از توان محیط زیستی منطقه شده بود، برخی از مصوبات لغو و شهرداری ملزم می شود، ظرف 3 ماه در طرح یاد شده تجدید نظر کند اما تا سال 99 با فراز نشیب های بسیار این طرح تهیه شد و هفته گذشته به تصویب شورای شهر رسید.

وی با اشاره به اینکه در طرح جامع حمل و نقل ریلی شهر تهران که به تصویب شورای عالی ترافیک رسیده از میان 4 خط جدید مترو تهران، 2 خطی که مسیر قابل توجهی را منطقه 22 طی می کند و یک ایستگاه از خط های دیگر در این منطقه به بهره برداری خواهد رسید، ابراز داشت: بر اساس دستور شهردار تهران و همکاری شهرداران مناطق 2 و 5 خط 10 به منطقه می رسد و این اتفاق در شکل حمل و نقل منطقه تاثیر زیادی خواهد داشت.

وی افزود: مساله آب و فضای سبز در منطقه 22 حائز اهمیت است و فضای سبز منطقه 22 3 هزار هکتار است که نسبت به محدود 6 هزار هکتار حریم منطقه محدوده قابل توجه است و قابل مقایسه با سرانه سبز تهران نیست.

نوذرپور با اشاره به اینکه در حفظ و ماندگاری فضای سبز بحث جدی تامین آب است، گفت: ما در تامین آب دچار کسری هستیم و با توجه به این محدودیت ها تصفیه خانه جدید احداث می شود.

وی در ادامه تشریح کرد: بحث حفظ منابع آبی بحث استراتژیکی برای تهران است و تلاش هایی از سال 90 در این زمینه آغاز شده و بعد از 9 سال با تفاهم نامه‌ای که با شرکت آب منطقه‌ای داشتیم، این مهم نتیجه نهایی رسید.

شهردار منطقه 22 با بیان اینکه این اتفاق باعث می شود دیگر از مسیر تامین آب خام به سمت آبهای نامتعارف برویم. ابراز داشت: به این ترتیب فاضلاب منطقه از محدوده خارج نمی شود.

وی ادامه داد: استفاده از منابع آب نامتعارف در کاهش نشست زمین تاثیر خواهد داشت.

به گفته نوذرپور بعد از احداث تصفیه خانه تا 25 سال دیگر هر سال 10 میلیون متر مکعب آب برای مصارف شهری تامی ن می شود و در محدوده 3 هزار هکتاری سبز مورد استفاده قرار می گیرد.

وی افزود: برای تامین آب فضاهای سبز منطقه 12 میلیون کسری داریم و این تصفیه خانه 10 میلیون مکعب کمبود را پاسخ می دهد.

شهردار منطقه 22 با اشاره اینکه طرح تفصیلی منطقه بعد از تایید از سوی فرمانداری در کمیسیون ماده 5 مطرح می شود و پس از تصویب ابلاغ می شود. خاطر نشان کرد: حداکثر زمان ابلاغ کمتر از یک ماه خواهد بود.

وی در توضیح کمبود سرانه های عمومی در این منطقه با اشاره به اینکه برخی از کمبود سرانه ها در حوزه مدیریت شهری است گفت: با تامین اعتبار مشکلی در اجرای این طرح ها نداریم.

نوذرپور گفت: اما مشکل اساسی سرانه هایی است که بر عهده وزارتخانه هاست مثل سرانه آموزشی و فرهنگی و یا سرانه های مذهبی که در این طرح تفصیلی پهنه و کاربری مناسب دیده شده و با کاهش جمعیت پذیری جدی مواجه هستیم.

وی افزود: طرح تفصیلی فعلی ظرفیت جمعیت پذیری 750 هزار نفر را دارد اما طرح ویژه به 520 هزار نفر محدود شده است، یعنی دیگر خیلی قابلیت ساخت و ساز تا افق طرح نخواهیم داشت.

وی اظهار داشت: این مساله در راستای تامین سرانه های خدمات عمومی است که باید دولت "سازمان زمین شهری" را مکلف کند که با توجه به تاخیر تامین سرانه زمین در اختیار وزارتخانه های قرار دهد و بودجه آنهم تامین شود.

به گفته وی تراکم منطقه 22 یک پنجم دیگر مناطق تهران است و بیش از 14 منطقه تهران از ظرفیت جمعیت پذیری طرح جامع عبور کرده اند و ممکن است کمبود سرانه مسکن مدیران ارشد را وسوسه کند که در این منطقه در سالهای آینده ساخت و ساز انجام شود.

نوذرپور گفت: در حال حاضر براساس توافقات گذشته بیش از 480 هزار نفر بارگذاری جمعیت در منطقه صورت گرفته و تا پایان مهلت قانونی برای 40 هزار نفر دیگر امکان سکونت فراهم می شود و تمامی اراضی دیگر در منطقه 22 با کاربری فراغت و حفاظت زیست محیطی حفظ شده و مجوز ساختمانی داده نمی شود.

نودرپور با اشاره به اینکه طرح تفصیلی مصوب اخیر به پیشنهاد حسن رسولی در شورای شهر یک بند اضافه شد که از دولت خواسته شده برای تامین سرانه هایی که دچار کمبود هستیم به ویژه آموزش و پرورش سازمان زمین شهری مکلف شود.

وی ابراز داشت: حجم قابل توجهی از توافقات که فاقد پروانه ساختمانی هستند براساس مصوبه جدید تعیین تکلیف می شوند که براساس آمار 150 پرونده است.

وی افزود: چون حقوقی که شکل گرفته و عمدتا برای تعاونی ها است. باید به این پرونده ها به صورت قانونی پرداخته شود.

شهردار منطقه 22 بیان کرد: فضاهای عمومی گسسته و حضور ناپذیری که در منطقه شکل گرفته بود به واسطه ساخت و ساز بیش از ظرفیت اکولوژیکی بارگذاری شدند و در آسیب شناسی منطقه توسعه خودرو محور با لحاظ این دو خط اصلی و یک ایستگاه توسعه به سمت حمل و نقل عمومی محور می رود و بحث tod در این طرح دیده شده است.

نوذرپور با اشاره به نادیده گرفتن ملاحظات زیست محیطی و تاثیری که بر جریان باد ورودی به شهر تهران داشته است. شدت گرفتن مال سازی را از دیگر مسایل این منطقه عنوان کرد و گفت: 848 هزار متر مربع بارگذاری تجاری در این منطقه وجود دارد.

وی با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست در اولویت برنامه های منطقه است گفت: از همین رو توسعه محدوده بزرگراه های همت، حکیم و غرب منطقه مهار شده است و دسترسی معابری که در جریان های خنک منطقه بوده است حذف شده است.

نوذرپور تاب آوری منطقه 22 در برابر بحران را یکی از رویکردهای این طرح تفصیلی برشمرد و گفت: تشکیل بانک زمین و اولویت توسعه کیفی به جای توسعه کمی از دیگر اولویت های منطقه خواهد بود.

وی در خصوص تامین منابع آبی دریاچه چیتگر نیز گفت: دریاچه مشکلی از جهت تامین آب ندارد و این تصفیه آب آن سالانه 5 میلیارد برای شهرداری هزینه دارد.

نوذر پور دریاچه چیتگر را جزیره خنک منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: فضاهای عمومی خوبی را برای منطقه شکل داده و اگر پلی که در حال نهایی شدن مطالعات است، موسوم به پل بام آسمان با قطر 700 متری و چرخ و فلک پیرامونی آن احداث شود این پل به سومین المان شهری تهران تبدیل می شود.