جمعه 2 آذر 1403

تامین 100 درصدی نیاز مراکز درمانی به فرآورده‌های خونی / پلاسما فروشی ممنوع

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تامین 100 درصدی نیاز مراکز درمانی به فرآورده‌های خونی / پلاسما فروشی ممنوع

تهران - ایرنا - مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: برای نخستین بار تامین نیاز مراکز درمانی به خون و فرآورده‌های خونی از 90 درصد میانگین کشوری به 100 درصد رسیده و مطابق با آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت، از سال 2007 میلادی اهدای خون در ایران به صورت 100 درصد داوطلبانه بوده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، مصطفی جمالی روز سه شنبه در پنجمین کنگره بین‌المللی طب انتقال خون افزود: شاخص‌های سلامت خون در ایران همانند کشورهای پیشرفته و با درآمد بالا بوده و امسال مقارن با جهش بزرگی در شاخص‌های مرتبط با تولید خون کافی و سالم است.

وی اظهار داشت: سال گذشته 2 میلیون و 300 هزار اهدای خون در کشور انجام شد و برای نخستین بار به شاخص اهدای 27.3 در هزار دست یافتیم.

وی تصریح کرد: انتقال خون ایران با سیاست‌گذاری مناسب در تمام مراکز استان‌ها و بسیاری از شهرستان‌ها پایگاه‌های انتقال خون با امکانات یکسان ایجاد کرده و الگویی موفق از یک سازمان ملی است.

آغاز غربالگری مولکولی خون‌های اهدایی

جمالی با یادآوری اینکه برای نخستین بار آزمایشات غربالگری ویروسی و گروه‌بندی خون در کشور به صورت اتوماسیون انجام می‌شود و غربالگری آنتی بادی و تعیین فنوتیپ گروه‌های خونی به صورت اتوماسیون راه اندازی شده است، افزود: تا پایان امسال غربالگری آنتی بادی روی تمام خون‌های اهدایی انجام می شود.

وی با بیان اینکه امکان تعیین ژنوتیپ گروه‌های خونی در کشور نیز فراهم شده است، تصریح کرد: برای نخستین بار آزمایش غربالگری مولکولی برای یک میلیون خون اهدایی در حال انجام است و تا پایان سال برای تمام خون‌ها انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: همچنین برای نخستین بار انتقال خون پیش بیمارستانی در مراکز اورژانس آغاز شده است و این اقدام به تدریج توسعه خواهد یافت.

خطرات پلاسما فروشی در بخش خصوصی

جمالی تولید پلاسما از خون های اهدا شده را یکی از ماموریت‌های سازمان انتقال خون ایران برشمرد و گفت: میزان پلاسمای استحصال شده از خون‌های اهدایی از 180 هزار لیتر در سالیان گذشته به 300 هزار لیتر در سال گذشته رسیده است و این شاخص تا پایان امسال به 350 هزار لیتر خواهد رسید.

جمالی با انتقاد از پلاسمافروشی در بخش خصوصی تاکید کرد: این روش ضمن به خطر انداختن سلامت اهداکننده و مصرف کننده داروهای مشتق از پلاسما، خطر کاهش اهدای داوطلبانه خون را در پی خواهد داشت.

0 نفر
رقیه نوری

برچسب‌ها

تامین 100 درصدی نیاز مراکز درمانی به فرآورده‌های خونی / پلاسما فروشی ممنوع 2