تاکیدات رئیس کل بانک مرکزی در کهگیلویهوبویراحمد اجرایی میشود؟
شهروندان کهگیلویه و بویراحمد با ابراز گلایه از چندضامنی بودن وام ازدواج خواستار رسیدگی و اجرای قانون تک ضامن برای دریافت وام ازدواج شدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس یکی از موضوعاتی که می تواند یک کشور را دچار بحران کند، سالخوردگی جمعیت است، کشور ما هم اکنون در شرایط خوبی به دلیل داشتن جوانان است و نیروی کار جوان و قدرتمند باعث می شود، امنیت یک کشورو تولید علم در اوج باشد.
موضوع های مختلفی به زیادی جمعیت برمی گردد اما مهمتراز همه، ازدواج و خانواده است، زمانی جمعیت یک کشور سالخورده می شود که رونقی در ازدواج نباشد و خانواده ها به سمت تک فرزندی بروند.
بنابراین کشور سالخورده دچار کاهش جمعیت و در نتیجه آن کمبود نیروی انسانی و نیروی کار و موارد مشابه می شود. از مهترین روش های افزایش جمعیت ازدواج است تا علاوه بر کاهش آسیب های اجتماعی که افراد مجرد را تهدید می کند، بتوان شاهد افزایش جمعیت جوان در کشور برای دهه های آینده بود، به همین منظور در دهه های اخیر توجه به تشکبل خانواده و ازدواج یکی از سیاست های مهم در کشور بوده است به گونه ای که متولیان مروبوطه با ارائه راهکارهای مختلف از جمله پرداخت تسهیلات بانکی در قالب وام ازدواج سعی و تلاش برای رونق ازدواج داشته اند.
به همین منظور علی صالحآبادی رئیس کل بانک مرکزی بر لزوم همراهی بانکها با مردم و به تسهیل شرایط پرداخت تسهیلات خرد پرداخت و گفت: در بحث پرداخت وام ازدواج اعلام کردهایم که بانکها باید با یک ضامن پرداخت کنند.
در شرایطی که یکی از سیاست های مهم و کلان کشور بر رونق ازدواج و همچین تشکیل خانواده تاکید دارد و از طرفی نهادی همچون بانک مرکزی بر اعطای تسهیلات بانکی برای ازدواج بر یک ضامن تاکید دارد، اما شرایط در کهگیلویه و بویراحمد کمی متفاوت تر است.
در این رابطه شهروندان در گفت و گو با صبح زاگرس عنوان کردند: دریافت تسهیلات ازدواج یک پروسه چندین ماهه است و باید ماه ها منتظر ماند تا بتوان این تسهیلات را برای شروع زندگی مشترک دریافت کرد.
شهروندان با بیان اینکه به تازگی برخی بانک ها برای اعطای تسهیلات خواستار چندین ضامن هستند، ادامه دادند: برخی بانک ها برای اعطای وام ازدواج از فرد متقاضی 3 الی 4 ضامن را طلب می کنند که این موضوع سبب مشکلاتی برای متقاضی و دریافت کننده وام ازدواج می شود.
این شهروندان در ادامه اضافه کردند: مسئولان استانی بر روند اعطای وام ازدواج نظارت کنند تا متقاضایان با امیدواری بیشتری اقدام به دریافت تسهیلات ازدواج داشته باشند و شروع زندگی مشترک آنها با تاخیر مواجه نشود.
از طرفی دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با صبح زاگرس گفت: قانون بانک مرکزی و بانک ها برای دریافت وام ازدواج یک نفر ضامن معتبر تاکید دارد اما برخی موارد ضامن ها در موضوعات دیگری ضامن شدند و مشکلاتی در حوزه ضمانت دارند بنابراین در این شرایط ممکن است بانکی از آنها ضامن بیشتری درخواست کند. دانش آموز با بیان اینکه یک ضامن باید دارای جایگاه اعتباری و مالی باشد، گفت: اگر فردی ضامن معتبری آورد و بانک نپذیرفت می تواند به بازرسی همان بانک در مرحله بعدی به مدیر عامل همان بانک مراجعه کند. وی افزود: بازرسی هر بانک و مدیریت هر بانک مرجع رسیدگی کننده به شکایات شهرودان در این قبیل موارد است.گفتنی است در ماه های گذشته وحید یامین پور معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در خصوص عملکرد استان های مختلف کشور در حوزه پرداخت وام ازدواج گفت: در 6 ماه نخست امسال بیش از 486 هزار فقره وام قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان پرداخت شد که در تعداد، حدود 2 درصد کمتر و در مبلغ حدود 55 درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.
وی افزود: بهترین عملکرد را استان های بوشهر، ایلام و اصفهان و بدترین عملکرد را کهکیلویه و بویر احمد، خراسان شمالی و رضوی داشته اند»
بنابراین باید مشاهده کرد در کنار تاکیدات رئیس کل بانک مرکزی برای پرداخت وام ازدواج آیا در گزاش های بعدی مراجع مربوطه در حوزه وزارت ورزش و جوانان عملکرد بانک های کهگیلویه و بویراحمد درحوزه پرداخت تسهیلات ازدواج بهبود پیدا خواهد کرد یا خیر؟
انتهای پیام /