چهارشنبه 7 آذر 1403

تاکید مسوولان فارس بر توجه به روش‌های علمی در مقوله زکات

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تاکید مسوولان فارس بر توجه به روش‌های علمی در مقوله زکات

شیراز - ایرنا - تداخل نیافتن موضوع مالیات و زکات و جایگزینی روش‌های علمی به جای ساز و کار سنتی کنونی روش های اخذ زکات از جمله مواردی بود که روز شنبه در شورای زکات استان فارس مطرح شد.

استاندار فارس شنبه در شورای زکات استان فارس گفت: موضوع زکات عملی عبادی است که آثار مختلف اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی در پی دارد.

عنایت الله رحیمی ادامه داد: کسانی که شامل پرداخت زکات می شوند باید بدانند که دستور الهی را انجام می دهند و ارزش این کار هم راستای بپا داشتن نماز است.

استاندار فارس با بیان اینکه اگر مردم به ارزش و اهمیت پرداخت زکات پی ببرند در راستای عمل به آن راغب تر خواهند بود، اضافه کرد: شاید برخی تصور کنند که زمانی که مالیات پرداخت می کنند نیاز به پرداخت زکات نیست در صورتی که یکی از اصول حکومت اسلامی مساله پرداخت زکات است.

وی پرداخت زکات را نیاز امروز جامعه دانست و گفت: پرداخت زکات موجب کم شدن شکاف بین غنی و فقیر خواهد شد و این موضوع در مواردی که بودجه دولتی کافی نیست می تواند گره گشا واقع شود.

رحیمی پرداخت زکات را موجب دوستی بین فقیر و غنی عنوان کرد و افزود: زمانی که مشخصا در قالب پرداخت زکات، تکلیف الهی انجام شود قطعا این موضوع موجب همدلی بیشتر در جامعه خواهد بود.

وی در ادامه سخنان خود تاکید کرد: فرمانداران سراسر استان فارس موظف هستند جلسات شورای زکات را بصورت مداوم برگزار و اخذ و تسهیل در فرآیند پرداخت زکات را در شهرستان ها در دستور کار خود داشته باشند.

استاندار فارس اضافه کرد: فرمانداران شهرستان های این استان همچنین باید نظارت و کنترل دقیقی در هزینه کردن اعتبارات زکات برای محرومیت زدایی و فقر زدایی بکار ببرند.

وی در بخش دیگر سخنان خود گفت: همه دستگاه های متولی در حوزه زکات تلاششان را دوچندان کنند و یادآور شوند که پرداخت زکات نه تنها موجب کاهش مال افراد نمی‌شود بلکه موجب برکت آن است.

رحیمی اظهار داشت: در موارد زیادی از محل درآمدهای قانون 172 مالیات های مستقیم برای امور خدماتی و محرومیت زدایی در این استان هزینه شده است اما این قصد را نداریم که موضوع مالیات با زکات تداخل پیدا کند.

وی افزود: مالیات چارچوبی قانونی دارد اما زکات حکم الهی است و باید به آن پرداخته شود.

استاندار فارس در پایان سخنان خود گفت: شهرستان های شیراز، مرودشت و کازرون عملکرد خوبی در حوزه جمع آوری زکات در 9 ماهه سال 98 داشته اند اما سایر شهرستان ها از جمله جهرم باید تلاششان را در این حوزه افزایش دهند.

افزایش پرداخت زکات امسال پای عملکرد دستگاه ها نوشته نشود

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در ادامه این نشست گفت: افزایش 68 درصدی در میزان پرداخت زکات در 9 ماهه سال 98 رخ داده که نباید آن را به پای عملکرد دستگاه های متولی در این حوزه نوشت.

آیت الله لطف الله دژکام افزود: سال گذشته و ابتدای امسال بارش های خوبی در سراسر استان فارس ایجاد شد که این موضوع باعث افزایش تولید محصولات کشاورزی شد و همین موضوع در افزایش میزان پرداخت زکات در این استان تاثیر داشته است.

وی از نبود آمار مستند در حوزه زکات گلایه کرد و گفت: افزایش پرداخت میزان زکات امسال در استان فارس نباید به حساب پرداخت زکات از سوی کسانی که تاکنون نسبت به این کار اقدام نمی کردند گذاشته شود و تنها افزایش میزان تولیدات کشاورزی عامل آن بوده است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز افزود: در خصوص پرداخت زکات نمی توان همه شهرستان ها را بدون در نظر گرفتن پهنه کشاورزی در آن شهرستان مورد ارزیابی قرار داد زیرا وسعت سطح زیر کشت محصولات کشاورزی که شامل پرداخت زکات می شوند در هر شهرستانی متفاوت است.

آمار زکات دقیق شود

وی ادامه داد: باید در آماردهی پیرامون همه موضوعات خصوصا مساله زکات دقت کرد و آنچه که به عنوان آمار ارایه می شود باید پشتوانه علمی و آماری مستند داشته باشد.

وی اضافه کرد: ارایه آمار مستند در حوزه زکات باعث می شود که بتوان تاثیر اقدامات انجام شده در این حوزه را بصورت دقیق ارزیابی کرد.

آیت الله دژکام با تاکید بر اهمیت آموزش و آگاهی سازی جامعه نسبت به موضوع پرداخت زکات، اظهار داشت: تا دو ماه آینده اجلاسی در این استان برای روحانیون و مبلغین برگزار خواهد شد تا این قشر در خصوص پرداخت زکات و تبلیغ در این باره تلاش دوچندانی در سطح استان فارس داشته باشند.

وی عنوان کرد: باید بررسی شود که آیا در حوزه زکات نیاز به برگزاری همایش های بین المللی یا اقدامات استانی است و باید نشست های علمی و آموزشی در این باره در فارس توسعه یابد هرچند که به نظر من باید اقدامات درون استانی در این خصوص افزایش پیدا کند.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز اظهار داشت: درباره هزینه کرد منابع حاصل از پرداخت زکات نیز باید دقت لازم بکار گرفته شود.

وی با تاکید بر خارج شدن ساز و کار اخذ زکات از روش های فعلی که بی حساب و کتاب است، گفت: روش های محاسباتی علمی باید جایگزین روش های سنتی کنونی در حوزه اخذ زکات شود.

آیت الله دژکام افزود: مسوولان مربوطه باید فکری برای کسانی که از پرداخت زکات فرار می کنند کرده و نسبت به آن اقداماتی را انجام دهند و در این حوزه قطعا تمام دستگاه های سیاسی و فرهنگی استان فارس همکاری لازم را خواهند کرد.

لزوم سوق دادن نیات زکات دهندگان به سمت نیازهای روز

مدیرکل کمیته امداد استان فارس در ادامه این نشست گفت: براساس موارد شرعی وجوه دریافتی حاصل از زکات را باید در همان منطقه هزینه کرد و این در حالی است که پرداخت کنندگان زکات نیز نیت هایی برای خرج آن دارند که می توان با مشاوره، این نیات را به سمت نیازهای روز جامعه از جمله آبرسانی به مناطق محروم و عشایری سوق داد.

محمد بدرافشان افزود: در 9 ماهه امسال 54 میلیارد و 500 میلیون تومان زکات در استان فارس پرداخت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 68 درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: در این مدت شهرستان های شیراز، مرودشت و کازرون رتبه اول تا سوم را در میزان پرداخت زکات در استان فارس کسب کرده اند.

وی با بیان اینکه در 9 ماهه اول امسال پرداخت زکات مستحب در فارس 113 درصد به نسبت مدت مشابه سال قبل رشد داشته است، اضافه کرد: 77 درصد زکات جمع آوری شده در 9 ماهه امسال در امور محرومین و 23 درصد در پروژه های عام المنفعه هزینه شده است.

مدیرکل کمیته امداد استان فارس در ادامه گفت: از محل جمع آوری زکات استان فارس در سال جاری تاکنون 557 جهیزیه، 952 مورد درمانی، 196 کمک هزینه تحصیلی، آزادی 19 زندانی، ساخت 168 مسکن برای ایتام، مرمت 197 واحد مسکونی نیازمندان و 79 هزار و 326 کمک معیشتی به خانوارهای نیازمند انجام شده است.

وی با بیان اینکه در مجموع بیش از 40 میلیارد تومان از زکات جمع آوری شده در این استان صرف امور محرومین شده است، اظهار داشت: مابقی اعتبارات حاصل از جمع آوری زکات در استان فارس در سال جاری صرف احداث 46 پروژه عام‌المنفعه از جمله ساخت 16 مسجد، 3 منزل عالم، یک باب غسالخانه و... شده است.

بذرافشان عنوان کرد: در 9 ماهه سال جاری شهرستان شیراز به لحاظ میزان جمع آوری زکات با 11 میلیارد و 300 میلیون تومان در صدر شهرستان های استان فارس قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*