یک‌شنبه 30 دی 1403

تجهیزات نداشتیم، خلق شان کردیم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تجهیزات نداشتیم، خلق شان کردیم

تهران - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت در خصوص ماهواره ظفر 1 و 2 گفت، بیش از 90 درصد از تکنولوژی ساخت این دو ماهواره کاملا بومی است و ما تجهیزات مورد نیاز را در اختیار نداشتیم و آن‌ها را خلق کردیم.

دکتر حسین بلندی در حاشیه مراسم تحویل ماهواره‌های ظفر 1 و 2 در دانشگاه شریف در جمع خبرنگاران حاضر شد و در خصوص دانش بومی ساخت ماهواره گفت: برای ساخت ماهواره‌های ظفر 1 و 2 تنها 4 قطعه از تجهیزات مورد نیاز را از بیرون تهیه کردیم و تمام تجهیزات دیگری که برای ساخت ماهواره ظفر مورد نیاز بود، توسط بچه‌های دانشگاه ساخته شده است.

او در خصوص ماموریت‌هایی که به دو ماهواره ظفر 1 و 2 محول شده است، گفت: ماموریت هر دو ماهواره یکی است با این تفاوت که هر کدام دوربینی با کیفیت مختلف دارند. ظفر 1 دوربینی با کیفیت 25 متر دارد و دوربین ظفر 2 شانزده متری رنگی است.

رییس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت افزود: اگر بخواهم در این باره درصدی ارایه بدهم باید بگویم تقریبا بالای 90 درصد دانش ساخت این دو ماهواره بومی دانشی خودمان است که می‌تواند نیازهای جامعه را از این طریق برطرف کند.

وی با اشاره به تحریم‌هایی که علیه تجهیزات و سازمان‌های فضایی کشور از سوی ایالات متحده آمریکا به وجود آمده است، گفت: بچه‌های ما در شرایط سختی وارد میدان شدند و حرکت کردند. اما با وجود تمام تحریم‌ها توانستیم کار را پیش ببریم.

تمام کشورهای دنیا با مهندسی سیستم کار ساخت ماهواره را انجام می‌دهند اما به دلیل تحریم چنین امکانی را نداریم.

پژوهشگران برای ساخت این ماهواره تجهیزاتی که بیش از 90 درصدشان در اختیار نبود را به وجود آوردند. ما امروز تحریم‌ها را شکسته‌ایم و هرچقدر فشار تحریم بیشتر شد ما بار دانشی خود را افزایش دادیم.

او در پایان گفت: وزیر ارتباطات و دکتر براری همیشه پشتیبان و حامی ما بودند. قرار بود امروز وزیر ارتباطات نیز در این مراسم حضور داشته باشد اما به دلیل اتفاق غیر قابل پیش‌بینی این حضور میسر نشد اما ایشان همیشه ثابت کرده‌اند که از ذخیره علمی که به واسطه تولید ماهواره به وجود می‌آید حمایت می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س*