تحقق 131 درصدی سهم اشتغال زایی در آذربایجان شرقی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی از تحقق 131 درصدی سهم اشتغالزایی در استان خبر داد.
دنیای اقتصاد - تبریز: حسین فتحی در نشست خبری، با اشاره به وضعیت اشتغالزایی در استان، اظهار کرد: سال گذشته سهم برنامه اشتغالزایی برای استان ما 47 هزار نفر بود که در عمل با تحقق 131 درصدی شاهد اشتغالزایی برای 61 هزار و 869 نفر بودیم. این آمار در سامانه رصد با ثبت نام و کدملی افراد همراه بوده و سه بار نیز به صورت میدانی، تلفنی و پیامکی صحت سنجی انجام شده است.
وی با بیان اینکه طبقه بندی مشاغل به عنوان یکی از مطالبات قشر کارگری در دستورکار قرار گرفته و اصلاح، بازنگری و ایجاد طبقه بندی شغلی انجام گرفته است، افزود: بر اساس آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در زمستان 1402 برای استان ما نسبت به سال گذشته از 8.3 درصد به 7.4 درصد بهبود یافته است.
وی با اشاره به تاثیر فعالیت تعاونیها در اشتغالزایی، گفت: تعاونیها به عنوان یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم هستند. اکنون حمایت از راه اندازی تعاونیها با رویکرد نوآوری را در برنامه داریم. سال گذشته تعاونیهای استان 21 درصد بیشتر از سال قبل تر از آن صادرات داشتند.
فتحی از رتبه نخست استان در پرداخت تسهیلات تبصره 16 خبر داد و افزود: سال گذشته در راستای پرداخت این تسهیلات تعداد 8820 نفر صاحب شغل شدند. در حوزه مشاغل خانگی نیز سال گذشته 204 میلیارد تومان اعتبار جذب کردیم که با تحقق 107 درصدی سهم استان، بیشترین جذب اعتبار را در کشور داشتیم.
وی افزود: تعداد افرادی که از بیمه بیکاری در استان استفاده میکنند در دولت سیزدهم کاهش یافته و از بیش از 14 هزار نفر به حدود 8900 نفر رسیده که نشان از جدیت و فعالیت اقتصادی استان طی این سالها است.
وی از کسب رتبه نخست کارگران استان در مسابقات ورزشی چون والیبال و فوتبال و رتبه سوم کاراته خبر داد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی در خصوص اهمیت کار و فرهنگ کار نیز گفت: فرهنگ کار میتواند منجر به ارزش آفرینی و کارآفرینی شود و کارگر نیز به عنوان رکن اصلی تولید مطرح است.
وی افزود: مسائل روحی و معنوی، بهداشت، معیشت نیز از جمله مواردی است که در خصوص کارگران باید به آنها توجه شود.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی، استانی امن و آرام برای صنعت است، افزود: هیچگاه مشکلات صنفی در استان ما تبدیل به مشکلات امنیتی نشده و آرامش صنعتی که یکی از مهمترین شاخصههای سرمایه گذاری است در این استان وجود دارد.
کریم صادق زاده، دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی نیز با تاکید بر اینکه برنامه های هفته کارگر نباید به صورت دولتی برگزار شود. این هفته مختص کار و کارگر است.
وی افزود: نامگذاری سال جدید به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردمی» میتواند آغازی برای تصمیمات نو در راستای آینده درخشان برای کشورمان باشد. مشارکت مردم در این عرصه باید جدی گرفته شود.
وی ایجاد امنیت شغلی، همسان سازی حقوق بازنشستگان و پرداخت 25 درصد از معوقه سال 1400، پرداخت به موقع دستمزد و حقوق و دریافت خدمات شایسته درمانی را از جمله درخواستهای جامعه کارگری عنوان کرد.
سرهنگ تقی پور، بسیج جامعه کارگران و کارخانجات آذربایجان شرقی نیز برگزاری یادواره 400شهید کارگر استان، مرحله دوم اهدای نشان اقتصاد مقاومتی به کارخانجات، راهیان پیشرفت، بازدید دانش آموزان و دانشجویان از کارخانجات برای امیدآفرینی در جامعه اسلامی و رزمایش رفع موانع تولید را از جمله برنامههای هفته کارگر در استان عنوان کرد.
--> اخبار مرتبط- 2هزار و 260 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در آذربایجان شرقی تخصیص یافت
- دو اولویت صندوق کشاورزان و روستاییان آذربایجان شرقی
- کاهش فقر و گسترش عدالت اجتماعی؛ دو اولویت اصلی صندوق کشاورزان و روستاییان
- بررسی مشکلات کارگران عضو صندوق آیندهساز درآذربایجان شرقی
- انتقال آب ارس به تبریز یک پروژه راهبردی است