تحلیلی بر مناظره ساکت و محمدی درباره حقش پخش؛ / فریدونی: صدا و سیما حق پخش مسابقات را نمیدهد
مجتبی فریدونی معتقد است تلاش فدراسیون و باشگاهها برای دریافت حق پخش از سازمان صدا و سیما با کمک مجلس به جایی نمیرسد.
به گزارش "ورزشسه"، شب گذشته مناظرهای میان محمدرضا ساکت به عنوان نماینده باشگاهها در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و مصطفی محمدی نماینده سازمان صدا و سیما روی آنتن شبکه یک رفت که خروجی ویژهای نداشت. در این مناظره آرام محمدرضا ساکت به اصول کلی حق پخش در دنیا پرداخت و در مقابل نماینده صدا و سیما تاکید کرد که تا زمان تصویب یک ردیف بودجه جدید، سازمان هزینهای به فدراسیون و باشگاهها نخواهد داد. در همین رابطه مجتبی فریدونی این مناظره را مناظرهای بدون اشتیاق برای حمله و دفاع توصیف کرده، که بیشتر با هدف مصاحله و معامله انجام شده است. البته فریدونی معتقد است در این مناظره سازمان صدا و سیما بدون تعارف عمل کرده و آب پاکی را روی دست مطالبهگران حق پخش ریخته است.
این تحلیل و راهکاری که فریدونی برای دریافت حق پخش پیشنهاد داده را در ادامه میخوانید:
برنامه جام جم شبکه یک سیما در دوشنبه شب قرار بود مناظره ای باشد بین محمد رضا ساکت به عنوان نماینده فدراسیون و مصطفی محمدی به نمایندگی از سازمان صدا و سیما. اما مثل خیلی از بازی های فوتبال طرفین اشتیاق زیادی به حمله و دفاع نداشتند و بیشتر به فکر «مصالحه» و «معامله» بودند، ولی به نظر میرسد در نهایت سازمان صدا و سیما میخش را محکم کوبید و تقریباً آب پاکی را روی دست مطالبه گران حق پخش ریخت.
ساکت که شاید به عمد میخواست از فضای تقابل و تنش جلوگیری کند بلکه کور سوی امیدی برای دریافت حق پخش پیدا شود نه تنها حمله ای را به طرف دروازه صدا و سیما انجام نداد بلکه در دفاع هم خوب عمل نکرد و در نهایت بخش قابل توجهی از تقصیرها را متوجه وزیر ورزش سابق و سازمان لیگ دانست و در آخر هم این شبه مناظره بدون هیچ دستاوردی خاصی به پایان رسید. ساکت بیشتر به مبانی الزام حق پخش و زمینه سازی برای این کار پرداخت، اما نماینده سازمان صدا و سیما نکات مهمی را مطرح کرد که شاید آخرین میخ بر تابوت حق پخش باشد که اهم آن به این شرح است: 1- صدا و سیما تحت هیچ شرایطی حق پخش پرداخت نخواهد کرد مگر اینکه دولت بودجه ای برای این موضوع مشخص کرده و در اختیار سازمان قرار دهد. که البته دولت نه پولی برای این کار دارد نه مجوز قانونی. 2- سازمان طی تمام این سالها به تعهدات خودش عمل کرده و به خصوص طی سه سال اخیر منابع مشخص شده در بودجه را به خزانه واریز کرده است. هر چند در گزارش دیوان محاسبات تصریح شده که در سال 99 از 50 میلیارد تومان مشخص شده در قانون بودجه هیچ مبلغی به حساب خزانه واریز نشده و در سال 1400 هم از 150 میلیارد تومان در نظر گرفته شده فقط 75 میلیارد به حساب خزانه واریز شده است. 3- چون صدا و سیما طی سال های 99 تا 1401 به تعهدات خودش عمل کرده!!!! ولی وزارت ورزش و جوانان طی این سه سال نتوانست هیچ پولی را از محل تبلیغات و سایر درآمدها به حساب خزانه واریز کند، سازمان هم در سال جاری هیچ مبلغی پرداخت نخواهد کرد تا تکلیف در برنامه هفتم مشخص شود. 4- از محل منابع واریزی سازمان در سال 1400 که 75 میلیارد تومان بوده و قرار بوده 70 درصد آن به حساب سازمان عودت داده شود، این کار انجام نشده و در دولت قبل عده ای بودند که نمی خواستند مشکل حق پخش حل شود. 5- و اما مهمترین بخش صحبت های نماینده سازمان این بود که تلویزیون ایران انتفاعی نیست و بر حسب وظیفه ملی و برای خوشی مردم مسابقات را پخش میکند و از این محل نه تنها درآمدی ندارد بلکه هزینه هم می کند و نباید با تلویزیون های خارجی که حق پخش پرداخت می کنند مقایسه شود.
فریدونی بخش پایانی تحلیل خود از مناظره آرام ساکت و مصطفی محمدی را اینطور جمع بندی کرده است: «احتمالا نماینده سازمان ماخوذ به حیا بودند که برای پخش بازیها از فدراسیون و باشگاهها مبلغی را مطالبه نکردند و از این جهت باید از سازمان ممنون باشیم. همانطور که قبلا اشاره کردم، راه دریافت حق پخش از طریق مجلس و سازمان صدا و سیما به نتیجه نخواهد رسید و بهتر است فدراسیون سازمان لیگ چاره دیگری بیندیشند که شاید عملیترین کار فروش اشتراک مستقیم به مردم باشد که راهکار آن را خواهم گفت.»