پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تخصصی کردن گمرکات و حوزه مرز در خراسان جنوبی دنبال می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تخصصی کردن گمرکات و حوزه مرز در خراسان جنوبی دنبال می‌شود

بیرجند - ایرنا - رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: نگاه تخصصی به حوزه مرز و صادرات به کشور افغانستان، تمرکز به مزیت‌های استان و تخصصی کردن گمرکات بخشی از مصوبات سفر قائم مقام وزیر صمت به خراسان جنوبی است.

داود شهرکی عصر چهارشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات استان خراسان جنوبی که با حضور قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی و استاندار برگزار شد افزود: سند توسعه راهبردی استان تصویب شده که بالغ بر سه هزار میلیارد تومان پیش‌بینی پروژه‌هایی در حوزه سازمان‌های مختلف صمت بوده است. وی بیان کرد: طی تماس تلفنی قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با رییس سازمان استاندارد ایران مقرر شد تکمیل و تامین منابع سایت آزمایشگاهی در مرز ماهیرود در اولویت این سازمان قرار گیرد.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی نیز گفت: گمرک یزدان از طرف جمهوری اسلامی ایران به عنوان گمرک رسمی شناخته شده و مشکل از طرف کشور مقابل است.

محمدعلی خاشی افزود: از سال گذشته با دستور استاندار خراسان جنوبی زیرساخت‌های خوبی در بازارچه‌های مرزی استان به خصوص در زمینه راه‌اندازی سامانه جامع گمرکی ایجاد شده است.

وی گفت: امسال اعتباری برای توسعه زیرساخت‌های بازارچه ماهیرود اختصاص نیافته که نیاز است در این زمینه به استان کمک شود.

مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی اظهار داشت: 9 ماه گذشته 312 میلیون دلار کالا به وزن یک هزار و 912 تن از طریق گمرک استان به افغانستان صادر شده که از این مقدار حدود 70 میلیون دلار به وزن 994 هزار تن کالاهای تولیدی خراسان جنوبی و 242 میلیون دلار به وزن 918 هزار تن مربوط به کالاهای ماده 116 بوده است.

وی ادامه داد: در این مدت 30 میلیون دلار واردات از کشور افغانستان داشته‌ایم و 10 واحد گمرکی در استان داریم که از این تعداد 6 واحد مرزی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: خراسان جنوبی در بخش کشاورزی به خصوص در زمینه تولید عناب، زرشک، زعفران و مرغ و تخم مرغ ظرفیت‌های خوبی در زمینه تولید و صادرات دارد.

غلامرضا قوسی افزود: ما به دنبال این هستیم که با فرآوری در زمینه محصولات تولیدی استان ارزش افزوده ایجاد کنیم و در این زمینه صادرات هم می‌تواند به تولیدکنندگان ما کمک کند.

وی عنوان کرد: ایجاد آزمایشگاه کنترل کیفیت برای صادرات، ایستگاه قرنطینه دامی و محصولات گیاهی و پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در نواحی مرزی خراسان جنوبی نیازمند حمایت و ضروری است.

قوسی گفت: ایجاد نمایشگاه‌های بین المللی در کشور افغانستان و ایران در توسعه صادرات محصولات کشاورزی استان موثر است.

وی با بیان اینکه در زمینه ذخیره‌سازی نهاده‌های دامی با توجه به فعال بودن شرکت پشتیبان در استان مشکلی نداریم اضافه کرد: از چند سال گذشته به دنبال کشت فراسرزمینی محصولات آب‌بر در کشور افغانستان هستیم و کشور افغانستان با توجه به کیفیت آب و خاک و شرایط اقلیمی این ظرفیت را دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: طرح کشت فراسرزمینی آماده و به وزارت جهاد کشاورزی ارسال شد که به لحاظ بحث‌های امنیتی قرار شد وزارت جهاد کشاورزی ورود پیدا کند که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است.

وی گفت: با توجه به شرایط خراسان جنوبی ورود آب مجازی از طریق کشت فراسرزمینی ضروری است و با توجه به وجود سه هزار فارغ التحصیل بخش کشاورزی اجرای این طرح در زمینه ارزش افزوده و اشتغال استان تاثیرگذار است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: اکنون روزانه 800 دستگاه کامیون کالا در محورهای استان به سمت کشور افغانستان تردد می‌کنند.

مهدی جعفری افزود: فاصله بین مرز ماهیرود تا استان فراه افغانستان 118 کیلومتر است که تاکنون 65 کیلومتر آن توسط دولت جمهوری اسلامی ایران احداث و آسفالت شده و 53 کیلومتر حد فاصل روستای قلعه‌کاه افغانستان تا مرکز استان فراه افغانستان باقی مانده است.

وی بیان کرد: زیرسازی 30 کیلومتر از این محور در حال انجام است و در زمینه احداث این جاده قراردادی در حد 100 میلیارد تومان با پیمانکار بسته‌ایم، همچنین 2 میلیون یورو هم از محل کمک‌های به کشور افغانستان برای احداث این محور اختصاص یافته است.

وی گفت: این محور 400 کیلومتر طول مسیر صادرات افغانستان به کشورهای آسیای میانه را نزدیک‌تر می‌کند و نیاز است اعتبار ویژه‌ای برای تکمیل این محور اختصاص یابد تا شاهد روند توسعه صادرات استان باشیم.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز گفت: در سال‌های گذشته 30 درصد درآمدهای حاصل از بازارچه ماهیرود به استان برگشت کرد اما در سال جاری تاکنون هیچ مبلغی از منابع اعتباری بازارچه مرزی ماهیرود به استان برگشت نکرده است.

حسین موهبتی افزود: بازارچه ماهیرود از سال 88 در استان راه اندازی شد اما درآمد کسب شده از بازارچه به خزانه کشور واریز می‌شود و بعد باید منتظر باشیم تا در اختیار بازارچه قرار گیرد که این روش مدیریتی موجب ایجاد مشکلاتی شده است.

وی با بیان اینکه نیاز است دولت برای توسعه زیرساخت‌های بازارچه مرزی ماهیرود کمک کند گفت: راه‌اندازی کوله بری بدون ثبت در کمرگات و خرده فروشی کالا از درخواست‌های ما است تا اشتغال بیشتری در مرزهای استان صورت گیرد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی امروز (چهارشنبه) از پایانه مرزی ماهیرود در شهرستان سربیشه نیز بازدید کرد.

*س_برچسب‌ها_س*