تخصیص 35 میلیارد ریال به تعادلبخشی منابع آب خراسان شمالی
بجنورد - ایرنا - معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای خراسان شمالی گفت: در سال مالی جاری 53 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح تعادلبخشی منابع زیرزمینی آب استان مصوب شده که تاکنون حدود 35 میلیارد ریال و در 2 مرحله به این امر تخصیص یافته است.
وحید واسطه روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح های تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شامل 11 طرح است که قرار است در سال های آینده اجرایی و محقق شود.
وی افزود: پخش سیلاب، تغذیه مصنوعی آبخوان ها، حفر چاه های پیزومتری، چاه های مشاهداتی، نصب تجهیزات اندازه گیری منابع آب، خرید چاه های کم بازده کشاورزی، تقویت گروه های گشت و بازرسی، انسداد چاه های غیرمجاز، راه اندازی تشکل های آببران و جایگزینی پساب با چاه های کشاورزی از جمله اقدامات طرح تعادل بخشی است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: در قالب این طرح، گروه های گشت و نظارت منابع آب تقویت شده است و اکنون 9 گروه گشت بازرسی و نظارت در استان فعال است.
وی با بیان اینکه کمبود اعتبار از مشکلات اجرای طرح تعادل بخشی است، افزود: اجرای اقدامات این طرح ها، نیاز به تخصیص اعتبار بیشتری دارد اما اعتبارات مصوب این طرح در برابر مشکلات آبی استان ناچیز است.
واسطه افزود: برابر پیگیری های انجام شده بخش زیادی از حقوق معوقه نیروهای گشت و نظارت پرداخت شد و صرفا 2 ماه از حقوق سال 98 آنان معوق شده است.
وی درباره بستن چاه های غیرمجاز نیز اظهار داشت: امسال بستن 70 حلقه چاه غیرمجاز هدف گذاری شده، اما تا کنون 92 حلقه چاه غیرمجاز بسته و پر شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: با بستن 92 حلقه چاه غیرمجاز، از برداشت غیرمجاز یک میلیون مترمکعب آب جلوگیری شده است.
طول رودخانه های خراسان شمالی 6 هزار و 600 کیلومتر است که از این میزان، 2 هزار و 100 کیلومتر، رودخانه حساس و مهم است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد، از 11 دشت استان، چهار دشت شامل دشت شیروان - فاروج، دشت اسفراین، دشت جاجرم و دشت صفی آباد ممنوعه بحرانی است، چهار دشت استان نیز ممنوعه است که دشت های بجنورد، سملقان، شوقان و رباط را در بر می گیرد، تنها سه دشت شامل دشت های غلامان، مانه و قوری میدان دشت آزاد هستند.
دشت ممنوعه بحرانی دشت هایی هستند که اثرات و تبعات کاهش آب زیر زمینی به صورت نشست زمین و یا تغییر کیفیت آب نمود پیدا کرده است و بر این اساس برداشت آب از منابع زیر زمینی این دشت ها به شدت محدود شده است.
*س_برچسبها_س*