پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

تدابیر رفاهی وزارت علوم برای آموزش حضوری از اول آذر

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تدابیر رفاهی وزارت علوم برای آموزش حضوری از اول آذر

رئیس سازمان امور دانشجویان وضعیت خوابگاهی و تغذیه ای دانشگاه ها را تشریح کرد و گفت: برای از سرگیری کامل آموزش حضوری باید ظرفیت های خوابگاهی را در برابر اضافه کنیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان وضعیت خوابگاهی و تغذیه ای دانشگاه ها را تشریح کرد و گفت: برای از سرگیری کامل آموزش حضوری باید ظرفیت های خوابگاهی را در برابر اضافه کنیم.

هاشم داداش پور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره راهکار سازمان امور دانشجویان برای رفع مشکل کسری ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌ها با توجه به حضوری شدن آموزش گفت: در ابتدا باید اشاره کنم که دانشگاه‌های ما تعطیل نشده‌اند و از همان ابتدای شیوع کرونا، دانشجویان تحصیلات تکمیلی اعم از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در صورتی که نیاز به آزمایشگاه و کارگاه عملی داشتند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به راحتی به دانشگاه دسترسی داشتند، پس نکته اول اینکه دانشگاه‌ها هیچ گاه تعطیل نبوده الان هم دانشجویان حضور دارند.

وی ادامه داد: اما برای از سرگیری کامل دانشگاه‌ها، نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر ما بخواهیم با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی این کار را انجام دهیم، دانشجویان چنانچه در گذشته در یک اتاق خوابگاهی 4 نفره حضور داشتند، در حال حاضر بایستی در یک اتاق دو نفره حضور یابد.

باید 101 هزار نفر به سقف خوابگاه‌های کشور اضافه کنیم

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: این در حالی است که سقف خوابگاه‌هایی که در دانشگاه کشور در حال حاضر وجود دارد 202 هزار نفر است معنی این کار این است که ما باید 101 هزار نفر به سقف خوابگاه‌های کشور اضافه کنیم تا اتفاقی که انتظار آن را داریم عملیاتی شود. یعنی اینکه تمام دانشجویان غیر بومی هم بتوانند در دانشگاه‌های کشور حضور یابند.

داداش پور به ستاد از سرگیری آموزش حضوری دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: تصمیماتی در ستاد از سرگیری آموزش حضوری دانشگاه‌ها داشته‌ایم مبنی بر اینکه دانشگاه‌هایی مانند علمی کاربردی که تمام دانشجویان آن بومی هستند آموزش حضوری را از شنبه 15 آبان آغاز کنند، بخشی از دانشجویان در داخل دانشگاه‌های کشور نیز هستند که عملا از 15 مهر ماه که ستاد ملی کرونا به ما اعلام کرده است با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به تدریج به مجموعه دانشگاه‌های کشور اضافه شده‌اند.

وی ادامه داد: بنابراین دانشگاه‌های کشور تعطیل نبوده‌اند اما از سرگیری کامل دانشگاه‌ها هنوز اتفاق نیفتاده است و دلیل آن نیز این است که ما برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید مقدماتی را طی کنیم که آن مقدمات هنوز طی نشده است.

تلاش برای افزایش ظرفیت دو برابری خوابگاه‌ها

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: ما مجبوریم در این مدت کوتاه ظرفیت‌های خوابگاهی را دو برابر اضافه کنیم و برای اجرایی شدن آن نیازمند یک بازه زمانی هستیم، وزارت علوم اعلام آمادگی می‌کند که سرگیری دانشگاه‌ها را به صورت کامل داشته باشد از طرفی هم ما از دولت و ستاد ملی کرونا انتظار داریم با ما همراهی کنند تا بتوانیم در یک فرایند کوتاه تمام دانشجویان را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در دانشگاه‌ها داشته باشیم.

تغییر کاربری خوابگاه‌ها به خودگردان و استیجاری

داداش پور ادامه داد: اما به این سادگی‌ها امکان اضافه کردن خوابگاه به دانشگاه‌ها وجود ندارد ما اگر بخواهیم این کار را انجام دهیم باید خوابگاه‌های استیجاری که امکان تبدیل شدن و تغییر کاربری دادن به خوابگاه استیجاری دارند را پیدا کنیم که زمان بر است، در دوره‌ای که کرونا نبوده است تمام خوابگاه داران استیجاری و خودگردان، اقدام به تغییر کاربری خوابگاه خود کرده‌اند که برگرداندن آنها مستلزم مقدماتی است که باید طی شود.

وی تصریح کرد: اکنون خوابگاه‌ها در حال تجهیز شدن و مسئولان رفاهی دانشگاه‌ها مشغول تنظیم تفاهم نامه با رستوران دارها هستند تا از سرگیری دانشگاه‌ها را داشته باشیم بنابراین از اول آذرماه تمام شرایط برای از سرگیری دانشگاه‌ها فراهم است مشروط بر اینکه ما آن تدریجی بودن را در بخش دانشگاه‌ها داشته باشیم.

آماده سازی خوابگاه‌ها برای دانشجویان غیربومی

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: بخش مهمی از دانشجویان غیر بومی هستند برای اینکه خوابگاه را برای این دانشجویان تأمین کنیم نیازمند یک بازه زمانی هستیم. در بازه زمانی 3 تا 4 ماهه این کار عملیاتی می‌شود بنابراین شرایط در حال آماده شدن است دغدغه وزیر علوم و معاونان و رؤسا دانشگاه‌ها نیز این است که بزودی شاهد از سرگیری کامل دانشگاه‌ها باشیم.

افزایش دو نیم برابری اقلام حوزه تغذیه دانشجویی

وی درباره وضعیت تغذیه دانشجویی نیز در سال جاری گفت: در حوزه تغذیه قیمت تمام اقلام از جمله اقلام حوزه تغذیه دانشجویان به شدت افزایش یافته است و تقریبا دو نیم برابر افزایش داشته اما بودجه‌ای که برای دانشگاه‌ها در نظر گرفته‌اند بر اساس ملاکهای سال 99 بوده در حالیکه ما در سال 1400 مقدار قابل توجهی افزایش داشته‌ایم بنابراین تعامل گسترده‌ای را با سازمان برنامه و بودجه و ستاد ملی کرونا داشتیم تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم از سازمان برنامه و بودجه هم تشکر می‌کنیم با ما همراهی می‌کنند ولی انتظار داریم کمک کنند تا مشکل تغذیه در حوزه دانشگاه‌ها کشور به دلیل افزایش قیمت‌ها را حل کنیم.